Jump to content
BulForum.com

Втори твърд диск

Recommended Posts

Искам да си сложа втори твърд диск на компа със 120 GB памет(Maxtor), на него смятам да си записвам музика и филми и само това, като на първия ще си остане ОС, но ме интересува, как да го наглася:Primary/Secondary Slave или Secondary Master?

С джъмпера как точно се борави?

Чувал съм че като го слагаш в кутията ако болтчетата са прекалено дълги може да го пробият и да го повредят. Ако това е вярно с каква дължина трябва да са болтчетата и откъде може да си ги набавя?

Ако това е вярно с каква дължина трябва да са болтчетата и откъде може да си ги набавя?

Първо добре дошъл във форума :) .

Ами другото го е казал AssassiN, за "болчетата", до сега не съм чувал на някой да му се е случвало, ама то луди всякакви ги има - ами нали като стягаш накрая ще опре във черупката на самия диск, тогава най-добре спри да завиваш ;) . Ако диска още хлапуца в кутията и те е страх да не го загубиш някъде отиваш във абсолютно всяка фирма за компютри(а най добре в тази от която си взел диска) и освен ако не нацелиш някой супер темерут ще ти дадат дори без пари :P . Айде успех и внимавай да не го тръшнеш на земята харда, че в общи линии това е и най-лошото, което може да му се случи.

А и за да е всичко както пише в дебелите книги ако ти е РАТА харда му вземи лентов кабел от ония с тънките жички, май се водеха АТА133 :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...