Ka_Flegmi Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Моля ако някой има Opel corsa Service and Repair manual на Английски или Български (ако въобще съществува такова чудо), да го сподели. Имам малко проблеми с колата и последниа път като беше на "майстор" не им беше обърнато внимание, така че искам да погледна сам дали немога да си реша проблемите, но насляпо немога. Колата е Opel Corsa 1.0 от 1998г. Има такъв manual в data.bg, но е на Немски и не ми помага достатъчно, защото се водя само по картинки ... Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Я виж ТОВА дали няма да ти свърши работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_o_T_o Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Да ти кажа ... по-добре ако имаш проблеми с двигатела не се мъчи сам да го правиш,има адски много електроника и е доста сложен за правене.Ако намериш книга за Опел Тигра също ще ти помогне.Екотек двигателите са същите...мойта е края на 98 година с мотор 1.2 16V,ако искаш ми пиши на ПМ какво точно те мъчи и може и да успея да ти помогна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ka_Flegmi Posted October 3, 2007 Author Share Posted October 3, 2007 @НЕМО Това в замундата изглежда обещаващо, благодаря много. @Joto Имам проблем със сервото(то даже май не е серво де, електрическа хава е), на ляво си работи както трябва, но на дясно все едно караш стар москвич ... Иначе и съединителя е малко кофти много бъзро отлепя и доста високо,и изисква доста усилие да се натисне, но предполагам е износен ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_o_T_o Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Значи доколкото знам има един пистов ремък и точно той задвижва хидравликите и климатика и тия дивотий...може да имаш проблем някъде там,мисля че всеки един майстор може да ти го направи,има и вероятност да си изкривил кормилната щанга или просто да иска смазване...за съединителя-може да ти е електронен или полуелектронен незнам точно какво се води,може да пробваш с центровка ако не стане тогава сменяй.Аз имах някакъв подобен проблем със съединителя,беше ми много лек обаче рязко отделяше,лагера ми беше износен малко и след смяната разликата е огромна Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 ЖоТо, ква хидравлика те гони? Айде стига глупости писа като нямаш идея. За електрическия усилвател има един контакт за почистване Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_o_T_o Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 хахахахахаха а кормилната уредба ква е ? серво ? оххххх .... спирачките са серво...както и да е ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.