Jump to content
BulForum.com

Любимото ми местенце в Пловдив е...

JIS

Recommended Posts

• 1 year later...

Най-страхотното място в Пловдив според мен е Старият град! Неслучайно всички чужденци го посещават! Атмосферата на калдъръмените улички е неповторима, а Античният театър е безценно културно съкровище не само за Пловдив, а и за цяла България!

А разкопаната ни Главна е много зле!

А разкопаната ни Главна е много зле!

е кво , тва си е атракция бе :) Пък и е крайно време да я ремонтират тея маймуни от общината, че беше заприличала на лунен пейзаж :lol:

offtopic:

ще си позволя да цитирам един приятел от Бургас: "София има център, Пловдив - главна"

Най-яко е на Рахата с приятели на по бира!!Тогава става хубав лаф и яко шоу :D Няма голямо значение къде съм важното е да съм с приятели и да има лафове :)

Най-яко е на Рахата с приятели на по бира!!Тогава става хубав лаф и яко шоу  :D Няма голямо значение къде съм важното е да съм с приятели и да има лафове :)

:punk въздуха е маааалко по чист там и огромни сенки от дърветата и :beerchug

А ако е на ресторант КЛАСИКА срещу бирената

Оле ... вчера минавам по главната и гледам частта от "Тримонциум" до "Мак доналд'с" разкопана - махнати всичките плочки ( или там квито са :P ) :( мале така се ядосах :angry: . Баси глупостта ! Някой може ли да ми каже защо по дяволите са ги махнали и нали ще ги сложат :blink: ? К'во има да му оправят (ако т'ва правят де) ?

: И да бе,разбитите плочки на център  :blink: ....тия без акъл точно лятото ли намериха да го оправят това?! :blink: Туристите,които и без това са малко,съм сигурна,че ще останат 'очаровани' от красотата и чистотата на Центъра ни!!!  :wacko:  :huh: Пловдив си е най-красивият(айде един от най-красивите) градове на България!  :love  :)

А през зимата ли да ремонтират плочките? :wacko: Идеята е до началото на следващата зима да имаме нова настилка на Главната, но дано не остане само идея!

А през зимата ли да ремонтират плочките? :wacko:  Идеята е до началото на следващата зима да имаме нова настилка на Главната, но дано не остане само идея!

Къде я прочете тази идея да не е някое предизборно обещание :huh:

Оф,защо се хващате за всяка дума?! синсити :P еми не съм казала,че трябва да е зимата,ама сега според мен не е най-подходящото време.....плюс....бе тия 'идеи' за оправане до следващата зима,дрън дрън...че ти вярваш ли?!?!?!?! :blink: Никога и нищо не е навреме и както трябва....както и да е....малко се отклоних.... :huh: :wacko:

Борисовата градина,Младежкия хълм,Братската могила...

Това са местата,през които редовно минавам и вися! :)

Къде я прочете тази идея да не е някое предизборно обещание  :huh:

Като прибавиш интересите на всички които имат магазини по главната май ще стане по-бързо от очкваното :)

Дали  :confused

Много е вероятно.

Виждам че много ви интересува ремонта на главната, та да ви кажа някои работи по основните въпроси:

1. ремонтите се правят главно лятото, защото е по-сух сезон и има необходимата околна температура за добро съхнене на цимента/бетона/варта/асфалта и други строителни материали. ако не сте забелязвали - повечето качествени строежи спират работа през зимата. В конкретния случай целта е след завършването на ремонта да не се получи чисто нова, но пък вълнообразна настилка. През зимата се правят само спешни и неотложни ремонти, които много често през лятото се налага да бъдат правени наново.

2. този ремонт наистина ще приключи бързо, защото общината има парите(не знам заем ли е или дарения от европейска банка, но за този ремонт се говори от миналата година). не е предизборно обещание, а чист прагматизъм. стигаме до

3. подмяната на горния слой настилка на любимата ни Главна е крайно наложителна, защото те са надживели с над 50% експлоатационния си период, прдвиден по проект. Да не говорим че от наложилите се между временно ремонти "на парче" доста се е загрозил първоначалния вид.

4. аз пък се радвам, че малко заприличваме на европейци и тук-там почваме да правим ремонти из основи, а не само "на парче".

онтопик: любим ми е целия град, особено малките улички(в който и да е квартал) към 3-4 часа сутринта, когато няма никого по тях и е почти пълна тишина. Напоследък обаче с наближаването на лятната ваканция този момент го няма, защото винаги се срещат малки компании, които също скитат...

3. Найлоните (след като затвори Безистена);

4. Стария град - да не ме вземете за алкохолик нещо;

5. Родопите - щото аз си ги броя за част от Пловдив;

Изобщо цялата Главна е зле - вижте главната улица на най-циганския град Пазарджик - и тя е по-хубава от нашата - фонтан на всеки ъгъл, разчупена, дървета от двете страни...

Горе-долу и аз така.Само дето вместо Трабанта си тача Пожарната.Може и Evergreen, ама то ми е по-скоро за следобедна биричка, пък и е до нас - като ме мързи да се моткам из града.

И к'во против мангалите в Пз, а? :P Пропуснал си да добавиш - и ние си имаме градска градина, която, макар и по-малка от тази тук, за мен е по-хубава.

на първо нясто тепетата,разбира се!после братската,гребната и накрая искам ако можеше някак да го прегърна целия град.................

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...