_Tripp_ Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Значи... Работя в Пловдивска Обществена Телевизия, но понеже се местя на друго работно място спешно си търся заместител, който да бачка там монтажист. Работи се с Adobe Premiere 1.5; Adobe Photoshop 7.0; Sony Sound Forge и общо взето тва е... заплащането е 2.5 лв. на час. Бачка се от към 13:00 до към 20:00, но сега покрай изборите може да се идва и по-рано и да се тругва малко по-късно -> съответно повече пари smile.gif Ако се работи и в събота е за 3-4 часа максимум и е 3 лв. на час. На Фотошопа се изискват елементарни умения тип рисувам си правоъгълник, нагласям му сянка, прозрачност и т.н. и да се получи примерно лента като тея на новините дето гледате по телевизията (с тая разлика че при нашите няма анимация) На Sound Forge-a се иска като запишеш един текст да го normalize-неш и да му изчистиш дето е повтаряно бъркано или има земане на въздух (със select->delete) нищо сложно. Премиера се учи за 3-4 дни максимум (даже и тва е много щото при монтаж на материали за новини се ползват 4 шорткъта и 2 ефекта) а пък и аз ще обяснявам а пък и има хелп и т.н. НЕЗНАЕНЕТО НА PREMIERE НЕ Е ПРОБЛЕМ щото харабия е лесно. Просто ми трябва човек на който да не обяснявам как е шорткъта за Save, че копи и пейст са Ctrl+C / Ctrl+V и т.н. Ахнах как реално няма хора с една нормална обща компютърна култура и че дори не мога да намера човек който поне знае как един уиндоус да си преинсталира. Изисква се и известна бързина в смисъл не да си компютърен гений, ама да можеш да целиш клавиатурата в повече от един пръст примерно. Абе бързината е в следствие на рутината която ще се натрупа за около месец максимум. Екипа е много готин и ще се забавлявате искренно. Всяка вечер (кажи речи) се пие и бира и т.н. Имате свободата да си творите защото телевизията не е кой знае кво (примерно национална за много пари и т.н.) и е един вид хипария. Уникална школа е и ако на някой му се снима или му се товри най-общо казано или поне визуалните изкуства го влечат си фаща занаят от раз. Аз искренно съжалявам че напускам ама просто ми предложиха повече пари на друго място. Най-важното е че ми трябва СПЕШНО човек да го обуча на квото (и долкото) мога щото на 05.10 се махам и не остана време. за контакти bozhidar.zhelev@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Tripp_ Posted October 2, 2007 Author Share Posted October 2, 2007 намерих си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.