Jump to content
BulForum.com

Търси се монтажист !

Recommended Posts

Значи...

Работя в Пловдивска Обществена Телевизия, но понеже се местя на друго работно място спешно си търся заместител, който да бачка там монтажист. Работи се с Adobe Premiere 1.5; Adobe Photoshop 7.0; Sony Sound Forge и общо взето тва е... заплащането е 2.5 лв. на час. Бачка се от към 13:00 до към 20:00, но сега покрай изборите може да се идва и по-рано и да се тругва малко по-късно -> съответно повече пари smile.gif

Ако се работи и в събота е за 3-4 часа максимум и е 3 лв. на час.

На Фотошопа се изискват елементарни умения тип рисувам си правоъгълник, нагласям му сянка, прозрачност и т.н. и да се получи примерно лента като тея на новините дето гледате по телевизията (с тая разлика че при нашите няма анимация)

На Sound Forge-a се иска като запишеш един текст да го normalize-неш и да му изчистиш дето е повтаряно бъркано или има земане на въздух (със select->delete) нищо сложно.

Премиера се учи за 3-4 дни максимум (даже и тва е много щото при монтаж на материали за новини се ползват 4 шорткъта и 2 ефекта) а пък и аз ще обяснявам а пък и има хелп и т.н. НЕЗНАЕНЕТО НА PREMIERE НЕ Е ПРОБЛЕМ щото харабия е лесно. Просто ми трябва човек на който да не обяснявам как е шорткъта за Save, че копи и пейст са Ctrl+C / Ctrl+V и т.н. Ахнах как реално няма хора с една нормална обща компютърна култура и че дори не мога да намера човек който поне знае как един уиндоус да си преинсталира. Изисква се и известна бързина в смисъл не да си компютърен гений, ама да можеш да целиш клавиатурата в повече от един пръст примерно.

Абе бързината е в следствие на рутината която ще се натрупа за около месец максимум.

Екипа е много готин и ще се забавлявате искренно. Всяка вечер (кажи речи) се пие и бира и т.н. Имате свободата да си творите защото телевизията не е кой знае кво (примерно национална за много пари и т.н.) и е един вид хипария.

Уникална школа е и ако на някой му се снима или му се товри най-общо казано или поне визуалните изкуства го влечат си фаща занаят от раз. Аз искренно съжалявам че напускам ама просто ми предложиха повече пари на друго място.

Най-важното е че ми трябва СПЕШНО човек да го обуча на квото (и долкото) мога щото на 05.10 се махам и не остана време.

за контакти bozhidar.zhelev@gmail.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...