Jump to content
BulForum.com

Forex Търговия-Валутна Тъговия На Маржин Основа

Hard

Recommended Posts

Има ли хора който се занимават с валутна търговия на маржин основа?Нека да споделят впечатленията си от пазара от брокерите ,от фирмите който предлагат онлайн платформи за търговия,за платформите като цяло.От известно време си мисля да се включа,да си открия реална сметка.С платформата съм на STS Finance Meta Trader 4 в демо акаунт.Ако имаш късмет може и да изкарваш по хилядарка на месец.или да загубиш всичко за 1 ден.Какви са вашите впечатления?....

Привлекателна, но много сложна и опасна схема.

Преди доста години се пробвахме с безплатните пари, седяхме по цяла нощ да следим курсовете.

За секунди се правят много пари - за милисекунди се губят още повече...

Изисква няколко неща:

1. Страхотен нет - навремето се мъчехме с dial-up

2. Постоянно наблюдение

3. Има куп неща за следене и наблюдение през цялото време - всяка новина има значение.

Навремето в края на месеца даваха 5000 истински долара на събралия най-много пари. Редовно ги прибираха руснаци.

Бяхме направили няколко стотин хиляди, които загубихме за няколко часа една нощ - трагично е да го гледаш как се случва. Представям си какво е ако са истински пари.

Иначе тръпката е жестока

Ами ако решиш наистина да се занимаваш с това нещо ти трябва доста предварителна подготовка.Да играеш на демо съвсем не е като на реал.На демото си пускаш поръчките без много да му мислиш, защото знаеш че нищо не можеш да загубиш, докато на реала всяка позиция трябва да я обмисляш внимателно и да се застраховаш донякъде от риска да загубиш парите си.

На първо време те съветвам да следиш бг форекс форумите, откъдето все нещо може да се научи - хората там се занимават с форекс всеки ден, някои от тях и професионално.Ето ти ги най- важните:

Forex-freezone, Финанс 5, Investor.bg, както и форума на СТС-Финанс, но той е по-оскъден според мен.

Отделно ако смяташ да си отваряш реална сметка трябва да знаеш, че там е силно препоръчително марджина ти,блокиран по позициите ти да не надвишава 10 % от цялата ти сметка.Иначе рискуваш много бързо да ти замине цялата сметка.Не е като на конкурсите или демото където праскаш 100% от сметката в позиции и постигаш някакви главоломни печалби или пък фалираш още на първия ден :lol: .Това за 10те процента пък означава, че е добре да се инвестират поне към 1000 лв в сметката, иначе става много трудно.Иначе за брокерите мисля че СТС Финанс са най-добрите, като други варианти са Делтасток, трейдър.бг. Надявам се да съм успял да те насоча донякъде.Поздрави :punk

А да - на Иван Вазов има специално училище за брокери гледам - срещу музикалното се пада. Последно като бях там наблизо май "Даскала" спря с някакво БМВ 7 отпред :punk

Половин година изгубих да се дзверя в монитора, а ако игреш с малки суми и къси позиции, постоянното следене е задължително! Според мен това води до загуба на пари, време....може и до побърквация :tongue.

Това е за хора, които могат да вложат повечко пари, банки, компании и т.н......но е интересно, поне в началото. Аз книги си бах купил, куп ПДФи от нета изчетох, но като забелязах, че си навивам часовника да ми звъни посред нощ за да видя как върви "бизнеса", реших да се откажа. ;)

Половин година изгубих да се дзверя в монитора, а ако игреш с малки суми и къси позиции, постоянното следене е задължително! Според мен това води до загуба на пари, време....може и до побърквация :tongue.

Това е за хора, които могат да вложат повечко пари, банки, компании и т.н......но е интересно, поне в началото. Аз книги си бах купил, куп ПДФи от нета изчетох, но като забелязах, че си навивам часовника да ми звъни посред нощ за да видя как върви "бизнеса", реших да се откажа. ;)

Същата ситуация :) Първо играх с демо акаунт във Trader.bg 3 или 4 месеца. После си открих релана сметка. Оказа се , че реалната игра е по-различна от демото. trader-а го бяха направили така, че на демото виждаш промените на пазара в реално време, а на истинският акаунт - с някакво закъснение. Мислиш , че закъснение от минути не играе роля, но всъщност играе - забавят се прогнозите на пазара и играеш със стари стойности . Аз играех предимно на бързи търговийки , затова за мен беше важно да знам движението за даден час, но с това забавяне.... . Както и да е , в началото вкарах 300 лева - за пробка само , за 2 седмици станаха почти 4000 . Винаги играех със цялата си налична сума , за кратък период : до 5 часа максимум, и то само с 2 курса : евро-долар и евро - йена. По едно време и аз се усетих , че ставам посреднощ за да видя как вървят курсовете на валутите...ужас. Винаги недоспал . На работата почнах да мисля само за търговията, като дойде петък вечерта и затворят пазарите, чаках с нетърпение да дойде понеделника........ . Много нерви и висене пред компа. Отказах се. Каквото и да казват, не мисля че това е работа за човек, на когото това не му е работата :) Трябва да имаш солидни познания в областа, да можеш адекватно да разчиташ графиките ........ и доста голяма доза късмет. Големите риби в бранша могат да обърнат пазара на даден курс по всяко едно време когато си поискат и ти или печелиш, или губиш от това. Обикновенно дребните риби губят :) Това е играчка за големите компаний. Можеш да използваш помоща на онлайн прогнозите, но 90% от тях са платени, скъпо платени...... . Има и безплатни прогнози на някой от най-големите играчи ..... , но там прогнозите са повърхостни разбира се (нацяло безплатен обяд няма ) . По-добре не си управлявай парите сам ако не разбираш от това. Вкарай ги в някоя компания която се занимава с подобна дейност и им плащай процент от печалбата която изкарат. По-малко пари ще печелиш отколкото ако играеш сам и имаш късмет, но е по-сигурно.За тези фирми обаче, които се занимават с този тип инвестиций, ще рябва да започнеш с повече от 300 лева начален капитал :), поне още една нула ти трябва отзад :)

Колко изкарваше на ден с демото за да се решиш на реална

Значи с демото започнах малко несериозно . Първоначално за тази търговия ми каза един приятел : "еди какво си е , има демо игра, пробвай се, може да ти хареса" . Каза ми само общите положения и правила за търговия и започнах демото. В началото докато се усетя - ..... загубих всичко и сметката бе рестартната. После започнах малко по малко да се интересувам за какво точно става въпрос, как се правят работите, изчетох доста писаници и мнения в интернет , основни начини на търговия, основни положения при графиките , кои от тях какво точно показват и при кои инструметни за какво да се следи . На демото не съм се стремял да печеля много пари, просто исках да хвана кой вид търговия най-много ми се удава . Оказа се, че краткосрочните прогнози (до няколко часа) ми се удават и винаги печеля при тях , а при по-дългосрочните - обикновенно се лъжа. От мненията които изчетох, най-разпространеното бе , че е разумно да се играе с до максимум 30% от наличната сума и една валута да се покрива с друга , но по мои сметки не бе доходно и го зарязах. Разработих си собствена системка за краткосрочна търговия само с 2 курса : евро-йена и евро-долар. Останалите просто не ги следях, защото за краткосрочни покупко-продажби, тези двата курса имат доста добри вариаций в + и - .Както споменах - не бе цел да печеля пари на демото, просто да си поразработя инстинкта и да видя дали това изобщо ми се удава . Правех си опити с дългите и късите позиций за различни периоди от време , с различен процент от наличната сума . Опитвах се в прогнози на пазара , въобще пълни екпериметни. По едно време престанах да губя пари от демото , дооформих си системата за краткосрочна търговия , оказа се печеливша в по-голяма част от случаите и ..... просто реших да вкарам малко пари в една реална сметка .... :) Случи се така, че още в началото ударих джакпота както се казва : курса евро-йена в денят когато си открих сметката и акаунта бе захранен, се срина от 163 на 161.нещо си . Понеже вече 3 месеца се занимавах само гореспоменатите 2 курса, без да поглеждам графиките си рекох че това е някаква моментна спекулация и купих на дълга за всички налични пари :) Още след 2 часа някъде...... евро-йена започна стремителен растеж :) От 300 вкарани лева, станаха 800 буквално за един следобед. И така се започна. Играех с всички налични пари всеки път, но на кратки удари - като усетя срив или растеж на някой от двата курса и мога да съм пред компа да следя движението на цената - играех. Ако нямах време или възможност да ги следя за няколко часа - си правех пас и от време на време хвърлях по едно око да видя дали прогнозата ми е била правилна.И така. Играта със всички средства си е доста рискована , дори за кратък период от време (няколко часа ), но се справях. Не че не съм губил , не оставай с грешно впечатление. Най-голямата ми загуба беше около 600 лева някъде , на къса позиция. За по-малко от 3 седмици направих почти 4 бона, с игра само вечер от 16 часа до към 21-22 и рано сутринта от 6 до 10. По едно време се усетих колко съм взел да вампирясвам пред този компютър и че мозъкът ми не мисли за нищо друго освен за курс купува и продава. Дръпнах парите и се махнах. Вкарах ги в Юг маркет в акций основно.По-малко печелившо е , но нито ми отнема време да се занимавам , нито има толкова голям риск (все пак там са брокери, разбират повече от мен тази работа) . Доволен съм за момента, за бъдеще ще видим, но определено не смятам повече сам да се наемам с този вид търговия :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...