GoDZiLa Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Здравейте. Може ли да ми предложите някоя мишка, която да може да хваща на повече от 5 метра дължина, която може да се намери в пловдивските магазини. Имам предвид нещо като това Тъй като гледах в сайта на A4Tech - там нямаше данни за дължина на обхват, и в Logitech - там път Wireless мишките им дават по 2 метра дължина. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Ако търсеше клавиатура, нещата са лесни...има доста такива (дори аз имам една дето препредава през 3-4 стени на повече от 20 метра. За мишка обаче...трудно ще намериш, понеже както знаеш стандарта е около 2 метра, в най-добрия случай - 3....понеже смятат, че на повече от 3 метра явно трябва да гледаш на доста голям монитор...а над 5 м. - поне 32". Не че няма, но струват доста - напр. Logitech MX Air (9 м) и като бонус на презентации може да я ползваш чертаейки разни криви във въздуха. Виж в тази тема се обсъжда същия проблем и хората дават примери с някои модели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 Ако търсеше клавиатура, нещата са лесни...има доста такива (дори аз имам една дето препредава през 3-4 стени на повече от 20 метра. За мишка обаче...трудно ще намериш, понеже както знаеш стандарта е около 2 метра, в най-добрия случай - 3....понеже смятат, че на повече от 3 метра явно трябва да гледаш на доста голям монитор...а над 5 м. - поне 32". Не че няма, но струват доста - напр. Logitech MX Air (9 м) и като бонус на презентации може да я ползваш чертаейки разни криви във въздуха.Виж в тази тема се обсъжда същия проблем и хората дават примери с някои модели. Явно ще се насоча към мишка с клавиатура. Дали в резет ще избарат нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyb Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Тази Logitech MX Air Мноооого "дърво" Знаете ли нещо подобно, ама като за "народа", че тази мишка ме стресира : само 259 лв Ако иска поне да види как изглежда, да гледа http://www.dandg.bg/eshop/product_info.php...611d5b8c49cae1a Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 Тази Logitech MX Air Мноооого "дърво" Знаете ли нещо подобно, ама като за "народа", че тази мишка ме стресира : само 259 лв Ако иска поне да види как изглежда, да гледа http://www.dandg.bg/eshop/product_info.php...611d5b8c49cae1a Гледал съм ги тези "мишки" - абсурд да взема нещо подобно! Търся нещо стандартно и на пръв поглед обикновенно, единствената разлика да е, че няма кабели и хваща на 5-6 метра. Едит: Ами ако взема Bluetooth Мишка + USB Bluetooth Tranceiving Module Дали ще може да си комуникират и работят заедно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Защо не се възползваш от факта, че разстоянието в спецификациите на тези мишки е всъщност максималния радиус на действие на мишката от приемника. С други думи ако ти трябва за 6м, а на мишката пише че работи до 3м, можеш просто да си вземеш 1 USB удължител дълъг 3м - единият му край в ПСто, а на другия бодеш приемника на мишката и опъваш кабела максимално далеч от кулата. Така ще можеш да ползваш мишката на 3м от приемника, а не просто на 3м от ПСто Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 Защо не се възползваш от факта, че разстоянието в спецификациите на тези мишки е всъщност максималния радиус на действие на мишката от приемника. С други думи ако ти трябва за 6м, а на мишката пише че работи до 3м, можеш просто да си вземеш 1 USB удължител дълъг 3м - единият му край в ПСто, а на другия бодеш приемника на мишката и опъваш кабела максимално далеч от кулата. Така ще можеш да ползваш мишката на 3м от приемника, а не просто на 3м от ПСто Добра идея! Обмислях я, но не ми свършва работа. Тъй като дъното ми усеща съпротивлението на удължителя на кабела на PS2 който е 6метра и съдава 1ом съпротивление, и когато усети, това съпротивление при чекване на биоса, веднага спира да подава 5-те волта по едната жица на на мишката. А тъй като USB-тата и PS2-порта се управляват от едно място, ме навява мисълта, че ако сложа удължител на кабела и на USB ще е същата работа. Ето какъв ми е проблема Затова още дори се чудя дали да си купя преходник USB->PS2 за този 6метра кабел (струва 14лв), тъй като се предполага, че няма да свърши работа. Затова и обмислям други варианти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Добра идея! Обмислях я, но не ми свършва работа.Тъй като дъното ми усеща съпротивлението на удължителя на кабела на PS2 който е 6метра и съдава 1ом съпротивление, и когато усети, това съпротивление при чекване на биоса, веднага спира да подава 5-те волта по едната жица на на мишката. А тъй като USB-тата и PS2-порта се управляват от едно място, ме навява мисълта, че ако сложа удължител на кабела и на USB ще е същата работа. Ето какъв ми е проблема Затова още дори се чудя дали да си купя преходник USB->PS2 за този 6метра кабел (струва 14лв), тъй като се предполага, че няма да свърши работа. Затова и обмислям други варианти. Какво е твоето толкова специално дъно? Аз съм с 3 метров USB удължител за мишката, както изрази мнение shondll, който струваше 3-4 лв, от Метро, и вече месеци нямам проблеми. Не знам, освен ако не си с дъно от '99-та. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 Какво е твоето толкова специално дъно?Аз съм с 3 метров USB удължител за мишката, както изрази мнение shondll, който струваше 3-4 лв, от Метро, и вече месеци нямам проблеми. Не знам, освен ако не си с дъно от '99-та. Ох, и аз с предното дъно нямах проблеми година и нещо (от както си сложих кабела), но с "новото" ми дъно не е така. До скоро мислех дъното да го сменям, но реших да си го оставя, защото си е хубаво. Затова него повече няма да го мисля, а ще мисля алтернативите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Ох, и аз с предното дъно нямах проблеми година и нещо (от както си сложих кабела), но с "новото" ми дъно не е така. До скоро мислех дъното да го сменям, но реших да си го оставя, защото си е хубаво. Затова него повече няма да го мисля, а ще мисля алтернативите. Май май ти е време да смениш кабела, защото този е скъсан нещо. Това което го говориш е абсурд първо защото "съпротивлението е нищожно и освен за няколкото USB-та чиито конектори са изведени до конекторите за клавиатурата и мишката другите се закачат с пластинки и също има кабел. Повечето принтери също им трябва кабел за да се закачат. Така че 99% проблема ти е в кабела (може пък другия му край да се е зацапал нещо и затова да става така) - вземи нов кабел и ще ти се оправи. Ами ако взема Bluetooth Мишка + USB Bluetooth Tranceiving Module Дали ще може да си комуникират и работят заедно? Te си вървят барабар с адаптерите само че с bluetooth мишките ще имаш други грижи. Вземи си Logitech MX1000 или MX Revolution железни са. Аз съм с 1000-та от поне година и съм мн доволен, теди е с MX Revolution, която на мен не ми е толкова удобна ама той казва че на него пък му е по-удобна затова пробвай и 2те и виж коя ти пасва на ръката и така Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 Май май ти е време да смениш кабела, защото този е скъсан нещо. Това което го говориш е абсурд първо защото "съпротивлението е нищожно и освен за няколкото USB-та чиито конектори са изведени до конекторите за клавиатурата и мишката другите се закачат с пластинки и също има кабел. Повечето принтери също им трябва кабел за да се закачат. Така че 99% проблема ти е в кабела (може пък другия му край да се е зацапал нещо и затова да става така) - вземи нов кабел и ще ти се оправи. Ц, Ц. Значи имам и друг кабел, сменял съм ги и с двата кабела съм измервал съпротивления и тоци, и с други мишки пробвах. факта си е факт. Пуснах и тема в Hardware.bg с точно обяснение какво става, но нямаше полза. Ще те опровергая, че не е от кабела и с това: Ако вкарам стандартна мишка без удължител и включа компа, при чекването биоса вижда, че няма съпротивление (т.е. е 0ома на 1.5метра кабел), и почва да пуска ток, и след това спокойно мога да си донадя кабела 6метра и ще работи мишката! и т.н. Благодаря за конкретните предложения за мишки Хубава цена около 70$ ама не виждам някаде да пише обхват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Е хубаво де. Стандартните мишки също имат кабел. На MX1000 приемника е с кабел и аз съм го качил на бюрото (т.е. то е приемник и зарядно). Продължавам да не разбирам какъв му е проблема и защо мислиш че е от дъното? Съвсем да няма съпротивление не може - всеки кабел има съпротивление. Или удължителите ти (и 2та) са кофти или конекторите нещо, но USB-то не е направено така. Ако искаш пробвай с USB Hub, но главната идея на USBто беше да е дуракоустойчиво. Освен нещо да е слабо захранването или на дъното да са му поизгорели някакви чаркалъци друго обяснение не виждам. Но да е от удължителния кабел не ми се вижда много верно. За MX1000 сега пробвах - от другия край на стаята си хваща - едно 5-6 метра спокойно, дават го до 10 ужким но не съм пробвал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyb Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 USB кабела има ограничение, не може да сложиш 20 м кабел. Има затихване на сигнала. Не съм сигурен колко беше максимума на кабела, но мисля че е около 5-6 метра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Усещам, че искаш да можеш да си ползваш компа от друга стая, където да ползваш телевизор вместо монитор.. Еми аз такава мишка, която над 10 м по паспорт да хваща не съм виждал. Нямаш и голям избор, освен A4, Logitech, Razer, MS. А от тия и трите си имат сайтове. Тия MX1000/Revolution ги дават около 10 м някъде по спецификации ако не се лъжа, но и мойта повече от 5-6 не хваща. С bluetooth, както ти каза djadomraz, ще имаш други главоболия, макар и да имат малко по-голям обхват на теория. Според мен най-добре бучни 3 м удължител и го разположи някъде колкото може по- към средата между двете стаи, в които смяташ да я ползваш. Или си купи лаптоп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 Благодаря. Да дообясня. Наистина кабел без съпротивление няма Но да речем това което измерих на 1мерър кабел на самата ми мишка съпротивлението бе 0.0~0.1 ома. Измерих съпротивлението на 6метра кабел - 0.9~1.0 ома Нека предположим, че съпротивлението което създава 3метра кабел е 0.5 ома. Какво му е нелогичното примерно дъното да усети че има съпротивление над 0.5ома и да си каже, аа много е, тука няма да работя ??? Се едно, ха ядрото на процесора е над 75градуса, ха ся да се угася ? Не ми допада идеята за 70$ за мишка. По добре за около 40$ да взема DOCKING у-во. Но затова търся примерно 35-40$ някоя мишка или мишка с клавиатура която да върши съответната работа, но за мое учудване се оказва, че няма Нека да не става спор. Отворих темата за помощ Edit: Реших си проблема за 13,5лв с един USB адаптер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.