ralexes Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) P.S Tova mi e parviq doseg s Linux ,take 4e ne mi se smeite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Ако си решил да инсталираш Линукс на харда, по-добре зарежи Knoppix-a. Не, че не може да се инсталира, но далеч по-удачно е да си сложиш Fedora или SuSe (последните версии ги има на wareza). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted January 21, 2004 Author Share Posted January 21, 2004 Ami ne mi se igrae da razdelqm hard-a na parti6ani,i pak ne mi e ot nai golemite taka 4e Knoppix me zadovolqva napalno(za sega de) ta zaradi tova sam se naso4il kam tazi distribucia Vse pak 6e mi kajete li kak da si instaliram Knoppix-a ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted January 21, 2004 Author Share Posted January 21, 2004 Ve4e nqmam nujda ot pomo6,namerih nujniq material.THX na vsi4ki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Razdelqneto na harda na particii e mnoo elementarno. A tva deto vika Godfather da si slojish Fedora ili SuSe ... az bih kazal - sloi si Slackware .. i tva samo ako ti trqa linux. Ako si go slagash samo da sa praish na gazar - nqma smisyl (ne se zaqjdam, prosto mnoo hora taka praqt). Ako she karash na linux mnoo trqa da chetesh. A tva za operacionnite sistemi ... trqa ti boot manager. Mojesh da si polzvash linuxkiq (lilo) ili nqkoi drug. Az naprimer polzvam XOSL (eXtended Operating System Loader) i sym mnogo dovolen. Ama procheti za instalaciqta na boot manager-i predi da se zafanesh. A ako si reshil da karash na knoppix ima nachin da se naprai taka che da ti pomni nastroikite .. zadelq se syvsem malko mqsto na harda. Inache e typo seki pyt kato go boot-nesh i default-no, a ne kakto ti iskash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 btw izleznal e slax (do sega se kazvashe slackware live). Mnogo e dobro tva jivotno - kato knoppixa ama ne e Debian (dokolkoto knoppixa e debian de ...) a Slackware. I pak se bootva taka ama e modulno - moish si go syberesh na malyk disk. I mojesh da vadish CD-to dokato bachkash. Trqa go vkarvash samo kato zarejdash nvoi neshta. Polzva samo 20MB RAM (g/d). I ... shto samo za knoppix se govori ... nikoi li ne polzva gnoppix, sichki li ste fenove na KDE ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Posted January 22, 2004 Share Posted January 22, 2004 Влиза се като root и мисля че се пише knx-hdinstall и инсталацията тръгва. Нататък всичко е лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted January 22, 2004 Author Share Posted January 22, 2004 Влиза се като root и мисля че се пише knx-hdinstall и инсталацията тръгва. Нататък всичко е лесно. I az stignah do sa6oto zaklu4enie Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Toq knopix ima li grafi4na ? Dobar li e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 да, има разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 ne ti preporuchwam da installvash knoppix, shtoto precakwa zdrawo dependencies, pone ako polzwash programkata apt-get, za nachalo moje da si slojesh nqkoq po desktop-friendly distribuciq kato SuSe ili Redhat ili mandrake ... teq sa nai-desktop friendly... inache za installaciqta na knoppix: su knx-hdinstall no oshte edin put ne ti go preporuchwam shtoto qko maje dependencies, dokato po edno vreme ne mojesh da installvash ni6to s apt-get-a ili bez nego ... abe shitnq, nadqwam se nowata versiq toq bug da e iz4isten inache distro-to e qko bez symnenie, s izklyuchenie na problema s apt-get ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted April 25, 2004 Author Share Posted April 25, 2004 Къде изчезна Knoppix ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 Аз ли Абе в общи линии е подходяща при много малко ситуаций тази дистрибуция.. Ако си решил да инсталваш линукс на харда не ти препоръчвам точно Кнопикса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted April 26, 2004 Author Share Posted April 26, 2004 Аз ли Абе в общи линии е подходяща при много малко ситуаций тази дистрибуция.. Ако си решил да инсталваш линукс на харда не ти препоръчвам точно Кнопикса... Хахха, не ти ами от сървъра Knoppix беше изчезнал , но сега си е тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
cssvb94 Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) P.S Tova mi e parviq doseg s Linux ,take 4e ne mi se smeite Shtom si beginner se probvai purvo s Fedora, Suse ili Mandrake Slack i Debian sa za po naprednali Tova e hubavoto na linux che ima hiliadi distribucii i mojesh prosto da izbirash. btw, nishto ne e za smiah, vsichki sme pochnali vse ot niakude regards Stefan Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 btw, nishto ne e za smiah, vsichki sme pochnali vse ot niakude True, True - от нулата, ако трябва да сме точни ... Така че питайте, не се притеснявайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHiNkeR Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 За какво ти е Knoppix 3.3 при наличието на версия 3.4? Четох рецензия за нея, отзивите са добри. Пък и само факта, че е по-нова дистрибуция предполага изглаждане на известна част от "неравностите" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) P.S Tova mi e parviq doseg s Linux ,take 4e ne mi se smeite Ами сигурно защото поста му е от Jan 22 2004, не мислиш ли?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHiNkeR Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 Ами сигурно защото поста му е от Jan 22 2004, не мислиш ли?! Ясно че е от Януари. Просто се почувствах длъжен да го уведомя, може и да не знае. Извинявам се, за което......и за поста OFFTOPIC също се извинявам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted April 28, 2004 Author Share Posted April 28, 2004 Ясно че е от Януари. Просто се почувствах длъжен да го уведомя, може и да не знае. Извинявам се, за което......и за поста OFFTOPIC също се извинявам! Уникални сте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.