Jump to content
BulForum.com

Knoppix.3.3

ralexes

Recommended Posts

Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 :woot Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) :confused

P.S Tova mi e parviq doseg s Linux ,take 4e ne mi se smeite :P

Ако си решил да инсталираш Линукс на харда, по-добре зарежи Knoppix-a. Не, че не може да се инсталира, но далеч по-удачно е да си сложиш Fedora или SuSe (последните версии ги има на wareza).

Ami ne mi se igrae da razdelqm hard-a na parti6ani,i pak ne mi e ot nai golemite taka 4e Knoppix me zadovolqva napalno(za sega de) ta zaradi tova sam se naso4il kam tazi distribucia ;)

Vse pak 6e mi kajete li kak da si instaliram Knoppix-a ????

Razdelqneto na harda na particii e mnoo elementarno. A tva deto vika Godfather da si slojish Fedora ili SuSe ... az bih kazal - sloi si Slackware .. i tva samo ako ti trqa linux. Ako si go slagash samo da sa praish na gazar - nqma smisyl (ne se zaqjdam, prosto mnoo hora taka praqt). Ako she karash na linux mnoo trqa da chetesh. A tva za operacionnite sistemi ... trqa ti boot manager. Mojesh da si polzvash linuxkiq (lilo) ili nqkoi drug. Az naprimer polzvam XOSL (eXtended Operating System Loader) i sym mnogo dovolen. Ama procheti za instalaciqta na boot manager-i predi da se zafanesh. A ako si reshil da karash na knoppix ima nachin da se naprai taka che da ti pomni nastroikite .. zadelq se syvsem malko mqsto na harda. Inache e typo seki pyt kato go boot-nesh i default-no, a ne kakto ti iskash.

btw izleznal e slax (do sega se kazvashe slackware live). Mnogo e dobro tva jivotno - kato knoppixa ama ne e Debian (dokolkoto knoppixa e debian de ...) a Slackware. I pak se bootva taka ama e modulno - moish si go syberesh na malyk disk. I mojesh da vadish CD-to dokato bachkash. Trqa go vkarvash samo kato zarejdash nvoi neshta. Polzva samo 20MB RAM (g/d). I ... shto samo za knoppix se govori ... nikoi li ne polzva gnoppix, sichki li ste fenove na KDE ?

• 3 weeks later...

ne ti preporuchwam da installvash knoppix, shtoto precakwa zdrawo dependencies, pone ako polzwash programkata apt-get, za nachalo moje da si slojesh nqkoq po desktop-friendly distribuciq kato SuSe ili Redhat ili mandrake ... teq sa nai-desktop friendly... inache za installaciqta na knoppix:

su
knx-hdinstall

no oshte edin put ne ti go preporuchwam shtoto qko maje dependencies, dokato po edno vreme ne mojesh da installvash ni6to s apt-get-a ili bez nego ... abe shitnq, nadqwam se nowata versiq toq bug da e iz4isten inache distro-to e qko bez symnenie, s izklyuchenie na problema s apt-get ...

• 2 months later...

Аз ли :)

Абе в общи линии е подходяща при много малко ситуаций тази дистрибуция.. Ако си решил да инсталваш линукс на харда не ти препоръчвам точно Кнопикса...

Аз ли :)

Абе в общи линии е подходяща при много малко ситуаций тази дистрибуция.. Ако си решил да инсталваш линукс на харда не ти препоръчвам точно Кнопикса...

Хахха, не ти ами от сървъра Knoppix беше изчезнал , но сега си е тук :)

Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 :woot Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i  startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) :confused

Shtom si beginner se probvai purvo s Fedora, Suse ili Mandrake

Slack i Debian sa za po naprednali

Tova e hubavoto na linux che ima hiliadi distribucii i mojesh prosto da izbirash.

btw, nishto ne e za smiah, vsichki sme pochnali vse ot niakude

regards

Stefan

btw, nishto ne e za smiah, vsichki sme pochnali vse ot niakude

True, True - от нулата, ако трябва да сме точни ;) ... Така че питайте, не се притеснявайте.

За какво ти е Knoppix 3.3 при наличието на версия 3.4? Четох рецензия за нея, отзивите са добри. Пък и само факта, че е по-нова дистрибуция предполага изглаждане на известна част от "неравностите"

Zna4i izteglih si ot sarvara Knoppix.3.3 :woot Po princip ne e problem da mi se loadva ot CD-to ,no taka ne mi e uda4no za6oto tarma4i CD-Rom-a i  startira vsqko prilojenie mnogooo bavno.Ta vaprosa mi e kak da go instaliram ,i kak da bade savmestimo s XP-to (toest pri vklu4vane na PC-to da mi dava da si izbiram koi OS da zaredi) :confused

Ами сигурно защото поста му е от Jan 22 2004, не мислиш ли?!

Ами сигурно защото поста му е от Jan 22 2004, не мислиш ли?!

Ясно че е от Януари. Просто се почувствах длъжен да го уведомя, може и да не знае. Извинявам се, за което......и за поста OFFTOPIC също се извинявам!

Ясно че е от Януари. Просто се почувствах длъжен да го уведомя, може и да не знае. Извинявам се, за което......и за поста OFFTOPIC също се извинявам!

Уникални сте :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...