Jump to content
BulForum.com

Нощта на музеите и галериите

Aquila

Recommended Posts

AlBundy said:
Жалко, че изпуснах. Сега ще трябва да чакам една година за да отворят музеите пак :(

Искрено се надявам да си имал предвид:

Мамка му, толкова ли не разбрахте, че музеите и галериите са отворени целогодишно и не е нужно като тъпо стадо, което гледа само авантата, да тръгнете да обикаляте, за да разберете, че Балабановата къща се намира в Стария град!

Само заради изложбата за Ситово си заслужаваше.Иначе боя с възглавници е бил м/у някакви пияници и малки деца :laugh:

Набелязахме правилото "не води приятелката на приятелката си с вас, дори ако е с приятеля си, ТЯ ще ти провали вечерта" и "винаги пий и втория джин преди 2-рата галерия", и "наричай по тихо приятелите си "псевдоинтелектуалци", защото много хора се обръщат като на повик по име".

И не казвай "то повече няма да вали" преди да си влязъл на сухо.

В "Природонаучния" музей толквоа стълпотворение не съм виждал през живота си. Гореспоменатия приятел на приятелаката не беше влизал там до сега (на 21г човек!?!?!??! на къде отива този свят) и въпреки огромното ни (мое и негово) желание да разгледа - аз по навик, от 8 годишен всяка събота и неделя се ходеше - не изтраяхме.

Кофти време и голяма гъчканица предишните години не беше чак такова мазало.

Sothbiss said:
Тази година ходих за първи път. Повече няма да повторя. Навсякъде беше тотална гъчканица, никъде нямаше вентилация и като капак на всичко - заваля.

+1

Аз само минах по центъра към 9. Имаше някакво настроение, но беше супер фраш навсякъде. Хората ходеха на стада. В една галерия ги видях през прозореца. Покриваха картините за норматив. Просто минаваха покрай тях. Без да разбират какво гледат и без да им е интересно. На талази се бутаха. Като отивах към заведението, от църквата Св. Богородица нагоре към старият град, по улицата беше като на митинг. Толкова много хора никога не съм виждал там, а не ми се мисли какво е било по-нагоре, където улиците се стесняват.

Всички вървяха сякаш не знаеха нито какво правят, нито къде отиват. Една девойка в най-голямата навалица, на Джумаята, около 6 пъти тръгваше да върви, но след 1-2 крачки се спираше и се оглеждаше като сурикат.

АД!

Аз смятах да пообиколя малко към 11:30 - 12, но заваля порой и не се получи.

Psihara^^ said:
Искрено се надявам да си имал предвид:

Мамка му, толкова ли не разбрахте, че музеите и галериите са отворени целогодишно и не е нужно като тъпо стадо, което гледа само авантата, да тръгнете да обикаляте, за да разберете, че Балабановата къща се намира в Стария град!

Ти май се научи да четеш :lol:

Аз тази година за първи път успях да бъда на този ден в Пловдив и да се включа. Бях заедно с арт хора, които предложиха само 3 - 4 места за посещение като по-интересни. Лично на мен много ми хареса една печка в Баня Старинна, на която единият котлон е като екран и виждаж как някакъв човек се пече. А като се превключат копчетата картинката се сменя - човекът веднъж е в супа, после в спагети, после в друго ядене :)

Покрай това събитие и програмата по клубовете за вечерта също беше добре.

host said:
Набелязахме правилото "не води приятелката на приятелката си с вас, дори ако е с приятеля си, ТЯ ще ти провали вечерта" и "винаги пий и втория джин преди 2-рата галерия"
:thumbs-up:

Адският отвратителен фраш в Природонаучният ни принуди да идем на кръчма, после след 1ч. беше супер айляшко. В Историческият беше готино.

По принцип сте прави, че би било добре да се ходи на подобни места по друго време и да се плаща, за да се подпомогнат закъсалите ни музеи, но не си представям да звънна на някой и да му кажа " Айде на музей днес, а?"

От друга страна веднъж бях в няква къща в стария град, където ми искаха 10лв. за вход. :blink: Аз питах дали има изложба или нещо подобно, те казаха "Дай 10лв. и ще видиш".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...