drax Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Пловдивска фирма(www.cyclamsoft.com) на сайта можете да получите достатъчно предварителна информация, за дейността. Търсим да назначим уеб програмист (засега един човек) на трудов договор. 5 дневна седмица, нормиран работен ден(9:30-18:00). Изисквания: - да е работил по сериозни проекти в уеб (не задължително PHP, HTML не се брои за програмиране) - PHP на добро ниво (brainbench.com сертификат е желателен) - SQL на добро ниво (brainbench.com сертификат е желателен) - елементарни познания за работа с програми за растерна и векторна графика (например с PhotoShop,Gimp,Flash,CorelDraw) Предимства: - други скриптинг технологии са предимство (ASP, ASP.NET, JSP, ColdFusion, perl) - Flash програмиране ActionScript e сериозно предимство - познания и опит в SEO са предимство - разширени познания по структури данни и алгоритми са предимство - unix/linux администрация е предимство Накратко търси се човек с разбиране на процесите в уеб програмирането, способен да си върши отговорно работата. Всяко твърдение по горните изисквания ще бъде проверено. Комуникативен човек (защото ще работи в екип) с внимание към детайла (защото не обичам да повтарям и да се правят нещата по няколко пъти) и отговорен във взимането на решения в работата си. Относно развитието на длъжноста ще кажа че ако разбирате смисъла на понятието кариера, ще имате възможност за такава при нас. Тази обява е за Senior Programmer ниво ще има възможности за развитие в Team Leader, Project Manager и Consultant. Вероятно ще има подопечни младши кадри. Въпроси на email. Ако имате смислени въпроси като за темата, можете да пишете и тук. Ако се интересувате изпратете CV и мотивационно писмо адрес office@cyclamsoft.com. В мотивационното писмо със свои думи, на български език описвате що за човек сте и защо смятате, че отговаряте на изброените критерии. Също така не пропускайте да напишете в какъв срок можете да започнете работа при нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 18, 2007 Author Share Posted October 18, 2007 Все още е свободно. Заплатата е в порядъка 1000-1500лв, при особени качества и нагоре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 не се обиждай, но - да ти имам изискванията Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 не се обиждай, но - да ти имам изискванията Кое изискване по точно те смущава? Изискванията са прости: 1) опит в weб програмиране 2) PHP/SQL да поназнайва 3) да може да си преоразмери картинката на бутонче понякога. Това съм казал - елементарни познания, има си дизайнер за по сериозните неща. дотук не виждам нищо особено. Иска се кандидата да е поработил с най популярните средства. Предимствата са си предимства и са пряко свързани с темата и се отразяват на възможностите кандидата да бъде полезен. Те не са "изисквания". И е нормално да са по разнообразни. По отношение адекватността на кандидата се предполага да е отговорен и да има желание за работа и развитие. Струва ми се че като брой на техническите изисквания това е една от доста кратките обяви в форума и изобщо. Погледни някоя от другите, в кото сумата на изисквания опит в различните направления надхвърля средната продължителност на човешкия живот например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 не се обиждай, но - да ти имам изискванията Ха, а ти какво предлагаш да са му изискванията: 1. Да не е много пиян като идва на работа 2. Да знае как се пускат програми и коя точно е web browser 3. Да е чувал(а) за html и общо взето да си има понятие че това има нещо общо със страниците които ги гледаме с web browsera 4. Заплатата да е минимум 6000лв най-малко, на всеки 3 месеца да се вдига с по 500 Естествено че ще се иска човек с опит а който има опит да си изкара сертификат от brainbench не е особено трудно (е трябва и английски ама сериозно има ли програмист който хал хабер да си няма от английски?). Разбира се че колкото повече неща знае толкова по-голям и добър поглед ще има човек над технологиите. Колкото повече опит има също е предимство. Наслушал съм се и аз на "нямам много опит но бързо се уча" - такова нещо няма - ако нямаш много опит или си прекалено млад (1ви курс в университета) или си мърда и докато си бил в университета си развявал байряка си и си киснал най-вече по кафенета... малко крайно ми е мнението ама айде оборете ме как ще има човек мотивиран да се занимава с програмиране който е завършил без изобщо да е направил нещо по-сериозно от курсова работа поне от любопитство и без да си е измислил някаква тема по която да поработи за да научи нещо и да добие малко опит? разширени познания по структури данни и алгоритми са предимство Според мен това си е от задължителните неща. Един програмист ако си няма представа от двоично търсене, сортировки и дървовидни структури просто не е програмист. Без разбиране за това как работят нещата е едно дълго и мъчително налучкване... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 не се бях изразил правилно, "изискванията + предимствата" - надали ще се намери човек със знания по всичко, както и да е , успех с намирането на човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 не се бях изразил правилно, "изискванията + предимствата" - надали ще се намери човек със знания по всичко, както и да е , успех с намирането на човек Абе момченце - изискванията са това без което не може, предимствата са пожелателни - ако ги има - има, ако не - здраве да е. За това дали ще намери човек който да знае всичко това - на мен пък не ми се вижда нищо особено да има човек знаещ всичко от изискванията и предимствата + още доста неща като примерно windows services, да е програмирал на C#, java и delphi примерно за десктоп приложения, да има опит с ActiveX и Java Applets и т.н. Ето аз примерно имам опит с всички от гореописаните неща и още доста работи (примерно познавам детайлно разликите между 7-8 различни бази данни вкл. Oracle) и като изключим PHP (не го обичам това PHP и туй то - сравнено с asp.net е направо от каменната ера) другите неща не виждам как някой писал web приложения би могъл да няма опит с тях? Че преоразмеряването на бутон е направо детска играчка - отваряш някоя програма за работа с картинки и или изрязваш колкото ти е необходимо или добавяш малко празно отстрани или го мащабираш и гледаш да ти хареса - за 5 мин вкл. отварянето на програмата. Само дето аз не си търся работа ами аз също търся кадърни хора които да ми помагат, просто в тоя форум не е правилното място за подобни обяви щото много малко програмисти биха погледнали точно тука но пък никога не се знае Drax, успех ти пожелавам в търсенето, сори че изписах толкова но да се учудва някой как може да търсиш човек с опит който да разбира за какво иде реч при web програмирането не мога да подмина ей така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 5 дневна седмица, нормиран работен ден(9:30-18:00).tva zadyljitelno uslovie li e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Към djadomraz "изискванията са това без което не може, предимствата са пожелателни" - Абе детенце мерси че ми каза щото аз не знаех. Също не ме интересува и от какво разбираш , аз си казвам моето мнение, тъй че ходи да се правиш на компетентен другаде. Повече няма да пиша в темата, сори за офа :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 tva zadyljitelno uslovie li e ? за тази позиция ДА в смисъл на присъствие в офиса и дни. Ако ще работиш с други хора, а това е сигурно, защото проектите ни не са за по ден-два, е добре да присъстваш сред тях. Също работа от вкъщи е несериозна идея в този случай, не би било оправдано да е на трудов договор и месечна заплата. Освен това имаме политиката нещата по работа да се вършат именно на работа. Изнасянето на код и данни не е приемливо за много наши клиенти. Към djadomraz "изискванията са това без което не може, предимствата са пожелателни" - Абе детенце мерси че ми каза щото аз не знаех. Също не ме интересува и от какво разбираш , аз си казвам моето мнение, тъй че ходи да се правиш на компетентен другаде. Повече няма да пиша в темата, сори за офа :ph34r: Ще съм ти благодарен относно офф-а. Изискванията са наистина базови. Единствено отсяват хора без знания и опит. "Предимствата" в по-малка или по-голяма степен са свързани така, че е вероятно да са налични поне някои от тях. djadomraz е до голяма степен прав (като изключим .NET разбира се ). Смисълът на опита ще го обясня така: Език се учи за ден-два(ако е особено нетипичен като TCL например), платформа се учи за 2-10 седмици, процесите могат да отнемат години(някои и за дни се справят, но други четат наистина бавно) да ги осмислиш. Това естествено важи АКО искаш да ги научиш. Тънкия момент е, че търся последното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 ..не го приемай като много сериозна критика, но не мисля че ще намериш човек във форума които да има сертификат от brainbench. Мислех си да го взема и да се пробвам при теб, но се оказа че е платен.. а отдавна съм отвикнал да плащам за щуротии във интернет, било то и сертификати Може ли да дефинираш какво имаш в предвид под "сериозни проекти в уеб" ? Писането на класове или защитаването на дадена contact-us page със captcha security image брои ли се ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 ..не го приемай като много сериозна критика, но не мисля че ще намериш човек във форума които да има сертификат от brainbench. Мислех си да го взема и да се пробвам при теб, но се оказа че е платен.. а отдавна съм отвикнал да плащам за щуротии във интернет, било то и сертификати brainbench пускат безплатни сертификати 2-3 пъти годишно за по 20-тина дни. когато пуснах обявата беше такъв период. Иначе изобщо не е щуротия, нормален се взима много лесно, майсторския е сериозната част. Като цяло е доста обективен теста. Затова и го ценя НЕ Е задължителен. Относно форума - мисля че е достатъчно посещаван и тъй като е Пловдивски(поне оригинално) и всеки познава някого в този град е нелош ресурс за намиране на технически кадри. Може ли да дефинираш какво имаш в предвид под "сериозни проекти в уеб" ? Писането на класове или защитаването на дадена contact-us page със captcha security image брои ли се ? По сериозен проект е всеки проект оценен поне на 4-5 човеко месеца. Примерно всички портали за оплайн банкиране, ERP системи и т.н. са си обемни проекти. Обяснено много накратко: функционална диаграма на бизнес логиката ако не се събира на лист A4 да се разпечата значи обема е достатъчен за мен. Естествено не предполагам сам да е свършил всичко по даден обемен проект, така че е уместно да се уточни участието. Онлайн магазин например би бил достатъчно обемен ако е авторски и има автоматично отчитане на разплащанията(payment notification). "писане на класове" като израз не значи абсолютно нищо. Да си правил обектно ориентиран модел на нещо конкретно вече има смисъл. Ако модела е издържан това би значило нещо определено. Ако captcha-та ти я рисуваш в картинка с различни размери и ориентация на буквите и примерно мрежа с произволно избран ъгъл, мисля че ще се брои(ако се чете де). Това се прави с 20-тина реда в PHP. Или нещо такова http://ru.trinixy.ru/pics2/20070907/podborka_145_83.jpg ако можеш да генерираш динамично по зададена формула(за която ще си напишеш парсер например) определено ще се брои. Тънкия момент е, че ако питаш значи не си участвал, защото иначе щеше да знаеш. Все пак, ако построиш смислен обектен модел на генератора на captcha формулата, бих те взел и без опит по 2-годишни проекти. Това е принципно сложна задачка обаче. Би ми отнала към час за класовете, но аз вече съм правил подобни неща, все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Ако captcha-та ти я рисуваш в картинка с различни размери и ориентация на буквите и примерно мрежа с произволно избран ъгъл, мисля че ще се брои(ако се чете де). Това се прави с 20-тина реда в PHP. OMFG tva seriozno li se broi ne sam syglasen oba4e 4e работа от вкъщи е несериозна po mn pri4ini no.... a za iznasqneto na informaciq pa e super sme6no napravo ne use6tate kolko e sme6no kato 4e li koi znae kvo kriete documenti na FBI/CIA ? ili ne6to nezakonno moje bi ? a i vinagi ima na4in kakto i da e uspeh v namiraneto na web programmer 4e gledam imate nujda Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 OMFG tva seriozno li se broi показва разбиране и способност за справяне с проблем, което е важно в работата. Естествено става дума тия 20 реда да знаеш, как да ги напишеш ти а не да ги копираш от някъде. ne sam syglasen oba4e 4e работа от вкъщи е несериозна po mn pri4ini no.... за този случай е неприемлива. a za iznasqneto na informaciq pa e super sme6no napravo ne use6tate kolko e sme6no kato 4e li koi znae kvo kriete documenti na FBI/CIA ? ili ne6to nezakonno moje bi ? a i vinagi ima na4in точно затова, като си ми на трудов договор и ми направиш някаква такава мизерия, не само ще бъдеш незабавно уволнен а и ще си понесеш цялата отговорност, ако клиента има материални претенции. За подобни простотии хора с доста солиден опит и знания си заминават безславно във всички по сериозни фирми. Тук не става въпрос за ценна или е не е според теб информация и дали може да се изнесе или не, а става въпрос за спазване на правила и граници продиктувани от една камара управленски, легални и организационни принципи. Предполагам, че до момента се занимаваш с "взаимстване" от отворен код щом не ти е понятно това. Писнало ми е от аматъори които са променили 3 реда и малко HMTL и се изживяват като експерти. kakto i da e uspeh v namiraneto na web programmer 4e gledam imate nujda Имаме нужда, защото се разширяваме, което не би могъл да видиш обаче от наличната информация. Пожелавам ти успех в преминаването към професионална работа някой ден. Не бързай с изводите, не си си изпълнил домашното, та да си на ниво да се изкаваш така. За разлика от теб аз получих достатъчно информация(от твоите изказвания) за да направя този извод. един съвет: Ако някой ден решиш да работиш по нещо по сериозно недей учи по големите как се прави бизнес, а се опитай да научиш нещо от тях. Знам че в БГ е национален спорт да си по отворен от шефа си, но това е стратегически погрешен подход, дори в случаите когато имаш основание. Както и да е... ОБЯВАТА СИ Е ВАЛИДНА! Търсят се качествени хора в които си струва да се и инвестира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Някакъв training session има ли преди започване на работа, или кандидатът започва на собствени знания? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Някакъв training session има ли преди започване на работа, или кандидатът започва на собствени знания? Навлизане ще има при всички случаи, тъй като имаме изисквания за начин на организация на работата и фирмена платформа(framework). Няма кой-знае-колко да се разучава като обем, но се предполага принципно вникване. Човек отговарящ на горните изисквания ще се чувства като удома си ако не след ден максимум до седмица. След това вероятно ще се позанимава с по ниско приоритетни задачи известно време докато понаучи повечко и така нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 един съвет: Ако някой ден решиш да работиш по нещо по сериозно недей учи по големите как се прави бизнес, а се опитай да научиш нещо от тях.hahah sme6koooo vie li ste golemite veeee Предполагам, че до момента се занимаваш с "взаимстване" от отворен код щом не ти е понятно това. Писнало ми е от аматъори които са променили 3 реда и малко HMTL и се изживяват като експерти.q si ogledaj saita i mi kaji kolko ot skriptovete sa kopirani? vsi4ki maj maj a samo preglejdajki 1vata stranica vidqh na gotovo polzvani 3 javascripta , ta vie dori nqmate forma za kontaki ne ste si za6titili dori emaila OMG vij si sajtovete deto ste pravili: ima li ne6to originalno v tqh - NQMA none zip ! - t.e nqma kvo da nau4a ot tqh jalkooo za tva kazah 4e imate nujda ot web programmer 1 savet ot mene det nqmam napisano doma6no (cry) : zalagaite na ka4estvoto a ne na koli4estvoto, opitaj se da razbe4e6 ideqta na otvoreniq kod to4no te za mene za "големите" i sam blagodaren 4e imam vyzmojnosta da se u4a ot tqh! sa6to taka 4e edistveniq na4in da si za6titi6 "cennite" razrabotki e da znae6 kak da si podbere6 horata s koito raboti6! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 @en3rgy, не че нещо.. но всичкото това което го изброяваш няма дори допирна точка със това което прави един php programmer. Забележи че говориш за неща които са client-side, докато при php такъв момент няма След като пишеш във темата, би трябвало да си запознат със факта че php е server-side language Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 22, 2007 Author Share Posted October 22, 2007 1 savet ot mene det nqmam napisano doma6no (cry) : zalagaite na ka4estvoto a ne na koli4estvoto, opitaj se da razbe4e6 ideqta na otvoreniq kod to4no te za mene za "големите" i sam blagodaren 4e imam vyzmojnosta da se u4a ot tqh! sa6to taka 4e edistveniq na4in da si za6titi6 "cennite" razrabotki e da znae6 kak da si podbere6 horata s koito raboti6! Очевидно съм познал за теб. Продължавай да се учиш...има нужда. Отворените технологии са налични и си имат приложение. Аз също съм пускал такъв код той има си смисъл да се ползва при определени условия. Казах че НЕ търся човек който през ден ще преравя нет-а да търси нови скриптове и да ми наблъска 50 различни версии по проектите и то за неща, които не са му дори необходими. Трябва ми човек който може да прецени кое е и кое не е удачно в дългосрочен план и да не ме дъни с горепосоченото. Т.Е. Отговорен - колко пъти го казах дотук? Относно нашия сайт ще кажа така: ако намериш сайт на българска софтуерна компания по добре индексиран от гугъл(т.е. отношението на страници присъстващи в индекса на гугъл/общия брой страници на сайта) имаш почерпка от мен. Нашия коефициент е ~100% Знаеш ли всъщност на няколко пъти ми предлагат да му направя фейслифтинг на тоя сайт ама е много полезен в този си вид... Все се намира някой въздухар да се изкаже неподготвен, което дава възможност за бързо пресяване на плявата. П.П. отворения код е едно от най лошите места да се учиш на концепции и стил. Купи си някоя книга по добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Знаеш ли всъщност на няколко пъти ми предлагат да му направя фейслифтинг на тоя сайт ама е много полезен в този си вид... Все се намира някой въздухар да се изкаже неподготвен, което дава възможност за бързо пресяване на плявата. Като стана дума за дизайна - искам да дам малко конструктивни критики. Като цяло дизайна ми харесва обаче по подредбата има какво да се направи. Примерно доста javascript виждам който може да не е част от страницата. Layout-a въпреки че е table-less (относително - изглежда все едно някой разбиращ го е почнал, направил е нещо и после някой друг е "срал на метеното" като е добавял в движение неща с таблици). Та можеше content-a да е най-отгоре а не менюто да е първо в html кода. Относно менюто: така завъртяно въпреки че е интересно малко натоварва който разглежда, настрана че е едно такова бледо жълтеникаво-кафяво и се напрягам малко да го прочета... Имате и "dead links": http://www.cyclamsoft.com/about.html в края на текста има линк "свържете" който показва празна страница: http://www.cyclamsoft.com/index.php?l=stat...&id=contact вместо http://www.cyclamsoft.com/contact.html (предполагам). Също така за е добре да може да се навигира и без да е необходим javascript - поне менюто да е видимо и като се click-не на елемента да се отваря страница от която да може да се стигне и до другите от съответното подменю - последното сте го направили, обаче ако забраня javascript-a на firefox-a и менюто тотално се губи. Ето малко критики, надявам се да ги приемеш като конструктивни. А на темата за layout-a и менютата - на мен любимо четиво са ми на този човек нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted October 22, 2007 Author Share Posted October 22, 2007 критиката е основателна. една от причините за допълнителния js да е там e че е динамичен (и ще отпадне като разкараме скролиращите новини ... някой ден). Все пак обаче темата е "търси се човек" а не "бихте ли се хванали ако станицата ни има такъв дизайн" а и критиката с която се започна имаше за цел единствено @en3rgy да се покаже, че е над тези неща. При бизнес приложенията, които не разчитат само на реклама всичко това са третостепенни неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 hahah sme6koooo vie li ste golemite veeee q si ogledaj saita i mi kaji kolko ot skriptovete sa kopirani? vsi4ki maj maj a samo preglejdajki 1vata stranica vidqh na gotovo polzvani 3 javascripta , ta vie dori nqmate forma za kontaki ne ste si za6titili dori emaila OMG vij si sajtovete deto ste pravili: ima li ne6to originalno v tqh - NQMA none zip ! - t.e nqma kvo da nau4a ot tqh jalkooo za tva kazah 4e imate nujda ot web programmer 1 savet ot mene det nqmam napisano doma6no (cry) : zalagaite na ka4estvoto a ne na koli4estvoto, opitaj se da razbe4e6 ideqta na otvoreniq kod to4no te za mene za "големите" i sam blagodaren 4e imam vyzmojnosta da se u4a ot tqh! sa6to taka 4e edistveniq na4in da si za6titi6 "cennite" razrabotki e da znae6 kak da si podbere6 horata s koito raboti6! Чете си човек една пригледно направена, интелигентна тема и ето - все ще се намери кой да се изсере... Пък и със самочувствие сере, не е като да се притеснява. Хвърчат тия ми ти комплекси... ужас. Приятелю, с тази култура не знам кой би те наел. Всъщност знам, ама ти там няма да идеш, защото си "голямата" работа... Един съвет от мен... Не давай съвети на хора, които се занимават с това доста преди теб, а вече са в позиция да си позволят да наемат хора на по 1000+ заплата. Когато ти стигнеш тяхното ниво - тогава коментирай! И пак - с взаимно уважение! Съжалявам за оффтопика. Успех в намирането на персонал. Знаех си аз, че навремето в МГ-то не трябваше да цъкаме DoomII при Митето, а да гледам програмирането, ама нейсе... EDIT: Сега погледнах сайта. Имаш нужда от по-добър дизайнер... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drax Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Чете си човек една пригледно направена, интелигентна тема и ето - все ще се намери кой да се изсере... Пък и със самочувствие сере, не е като да се притеснява. Хвърчат тия ми ти комплекси... ужас. Приятелю, с тази култура не знам кой би те наел. Всъщност знам, ама ти там няма да идеш, защото си "голямата" работа... Един съвет от мен... Не давай съвети на хора, които се занимават с това доста преди теб, а вече са в позиция да си позволят да наемат хора на по 1000+ заплата. Когато ти стигнеш тяхното ниво - тогава коментирай! И пак - с взаимно уважение! Съжалявам за оффтопика. Успех в намирането на персонал. Знаех си аз, че навремето в МГ-то не трябваше да цъкаме DoomII при Митето, а да гледам програмирането, ама нейсе... EDIT: Сега погледнах сайта. Имаш нужда от по-добър дизайнер... Благодаря за моралната подкрепа. Засега намерихме човек. Не съм поискал да се затвори темата, защото може съвсем скоро да търсим още за разшираване на екипа, което може да стане и по бързо при подходящите кандидати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.