Jump to content
BulForum.com

UPS проблем

Recommended Posts

Батерията в случая е здрава. На ток всичко си работи но при спиране на тока UPS-а не заработва. Вътре е с трансформатор с доста намотки и всичките са здрави. Имам съмнение че управляващият блок е изпляскал.

Може ли да ме насочи някой по впръса и съответно в краен случай поправка в сервиз?

Със същия съм в къщи, защото като го купувах нямах пари за нещо добро. Решил съм при първия отказ да го сменя, но вече 2 години бачка без проблеми. Това че на ток всичко си работи нищо не значи, защото тогава компа е вързан пряко към мрежата. Провери дали е изправно релето което превключва от ток на батерия - щрака ли при спиране на тока и замърсени ли са му контактите. Ако с релето всичко е наред - сменяй UPS-а , иначе може да платиш доста пари за ремонт на повреден компютър :(

Аз се занимавам с ЮПС-и и мога да ти кажа че повредата е вероятно от прегряване на елементите вътре.Не че ти си ги прегрял просто тези евтините модели са така направени за да са ефтини че са изтискани до краен предел и точно преди да гръмне от прегряване изключва ЮПС-а.Иначе както каза колегата по-горе когато е включена към мрежата ти директно си зимаш ток от мрежата.Иначе невярвам да е релето аз от сумати платки които са ми минали през ръцете съм намерил 1 единствено дефетирало реле.Най-често гърмят мощните транзисторите,ако има някакъв симистор вътре или пък незнам как реагира на подаване на сигнал ама ако е с оптрон и той може да е изгърмял.Общо взето направо си търси нов ;)

Хах, със същото съм, еми боклук е наистина и аз само ядове имам с него :angry:

Иначе наистина най вероятно са транзисторите, но за всеки случай виж има един бушон запоен на платката(не тоя дето е отзад на кутията), беше 40А и е като тия за колите, звънни го за всеки случай :)

Извинявам се ако променям насоката на темата, но можете ли да препоръчате свестен UPS, т.е. поне да не е офлайн тип и да е поне 1000VA, който може да се намери в момента на пазара и да не струва бъбрек и половина. Гледам в буркан компютърс валяло(малийй как ме дразни тоя лоудинг дет са го сложили :angry1 ), а и в ерата има от тия евтинките турски макелсан, дето разправят че не били лоши, ама и за нз кое е по-добре, просто искам да разкарам сегашния, че ми държи точно 5,5сек с нов акумулатор :bgrin:

Ами където си дал този линк гледай тея модели където са от 400+ лв . за 1000 В/А.Реално само на тях можеш да имаш вяра и да си сигурен че няма да те предаде.За тая мошност по-евтин просто значи че не се знае кога ще изгърми и колко ще изкара.По-скъпите имат подобрение на мрежата ако ти е по-ниско напрежението,има защита от претоварване,имаш защита от това да не си източиш прекалено акумулатора,имаш реален бърз заряд и т.н.Да наистина скъпи са но са хубави :)

.....поне да не е офлайн тип и да е поне 1000VA, който може да се намери в момента на пазара и да не струва бъбрек и половина......

Мож би това ще ти свърши работа. Има го в магазина на Stemo на колелото на панаира. Шефа е с пдобен, но по-стар модел. С активно охлаждане е така че не може да прегрее, но пък вентилаторите шумят малко.

Грешката е вярна?!?!?!

След щателно разглеждане и измерване се установи че батерията е дроб.

Заблудата идва от там че тя показва 12,40 но когато няма товар. При включване напрежението пада до 4 волта след три секунди се самоизключва UPS-a(след като не засече батерия) и изключва товара при което напрежението пак се качва на 12,40.

Благодаря за вниманието, отивам до конрад за батерия :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...