samuel_jak Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Батерията в случая е здрава. На ток всичко си работи но при спиране на тока UPS-а не заработва. Вътре е с трансформатор с доста намотки и всичките са здрави. Имам съмнение че управляващият блок е изпляскал. Може ли да ме насочи някой по впръса и съответно в краен случай поправка в сервиз? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Със същия съм в къщи, защото като го купувах нямах пари за нещо добро. Решил съм при първия отказ да го сменя, но вече 2 години бачка без проблеми. Това че на ток всичко си работи нищо не значи, защото тогава компа е вързан пряко към мрежата. Провери дали е изправно релето което превключва от ток на батерия - щрака ли при спиране на тока и замърсени ли са му контактите. Ако с релето всичко е наред - сменяй UPS-а , иначе може да платиш доста пари за ремонт на повреден компютър Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Аз се занимавам с ЮПС-и и мога да ти кажа че повредата е вероятно от прегряване на елементите вътре.Не че ти си ги прегрял просто тези евтините модели са така направени за да са ефтини че са изтискани до краен предел и точно преди да гръмне от прегряване изключва ЮПС-а.Иначе както каза колегата по-горе когато е включена към мрежата ти директно си зимаш ток от мрежата.Иначе невярвам да е релето аз от сумати платки които са ми минали през ръцете съм намерил 1 единствено дефетирало реле.Най-често гърмят мощните транзисторите,ако има някакъв симистор вътре или пък незнам как реагира на подаване на сигнал ама ако е с оптрон и той може да е изгърмял.Общо взето направо си търси нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Хах, със същото съм, еми боклук е наистина и аз само ядове имам с него Иначе наистина най вероятно са транзисторите, но за всеки случай виж има един бушон запоен на платката(не тоя дето е отзад на кутията), беше 40А и е като тия за колите, звънни го за всеки случай Извинявам се ако променям насоката на темата, но можете ли да препоръчате свестен UPS, т.е. поне да не е офлайн тип и да е поне 1000VA, който може да се намери в момента на пазара и да не струва бъбрек и половина. Гледам в буркан компютърс валяло(малийй как ме дразни тоя лоудинг дет са го сложили ), а и в ерата има от тия евтинките турски макелсан, дето разправят че не били лоши, ама и за нз кое е по-добре, просто искам да разкарам сегашния, че ми държи точно 5,5сек с нов акумулатор Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Ами където си дал този линк гледай тея модели където са от 400+ лв . за 1000 В/А.Реално само на тях можеш да имаш вяра и да си сигурен че няма да те предаде.За тая мошност по-евтин просто значи че не се знае кога ще изгърми и колко ще изкара.По-скъпите имат подобрение на мрежата ако ти е по-ниско напрежението,има защита от претоварване,имаш защита от това да не си източиш прекалено акумулатора,имаш реален бърз заряд и т.н.Да наистина скъпи са но са хубави Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 .....поне да не е офлайн тип и да е поне 1000VA, който може да се намери в момента на пазара и да не струва бъбрек и половина...... Мож би това ще ти свърши работа. Има го в магазина на Stemo на колелото на панаира. Шефа е с пдобен, но по-стар модел. С активно охлаждане е така че не може да прегрее, но пък вентилаторите шумят малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuel_jak Posted September 20, 2007 Author Share Posted September 20, 2007 Грешката е вярна?!?!?! След щателно разглеждане и измерване се установи че батерията е дроб. Заблудата идва от там че тя показва 12,40 но когато няма товар. При включване напрежението пада до 4 волта след три секунди се самоизключва UPS-a(след като не засече батерия) и изключва товара при което напрежението пак се качва на 12,40. Благодаря за вниманието, отивам до конрад за батерия Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 А можеш и да се погрижиш за старата батерия - цък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.