Jump to content
BulForum.com

Коя всъщност е тази марка?

Recommended Posts

Някъде тук беше четох, че всъщност SANG било марка на технополис или техномаркет, така че си мисля че всъщност трябва да е нещо друго. Проблемът е че намерих универсално дистанционно, което работи като се въвеждат трицифрени кодове за различни модели ДВДта и естествено такова животно като санг няма. Пробвах с 4-5 кода ама те са около 150 и усещам, че дори и да ги пробвам всичките с моя късмет никой няма да пасне, само нови батерии ще трябва да зимам. Може ли да ми дадете някакви насоки за марка, ДВДто е SANG-K296 :confused

Ето го списъка с марките:

DVD Players

ANAM 030

AUDIOVOX 075

AUDIOLOGIC 085

ANABA 072

APEX DIGITAL 070 071 074 086 083 084 088 111 112

AIWA 114

BROKSONIC 062

BLAUPUNKT 074

B&K 122 123

CURTIS MATHES 027

CYBER HOME 077 078 079 082

CLARION 080 125

CIRRUS 081

CYBER HOME 065

CINEVISION 095

DAEWOO 066

DENON 146

FARENHEIT 067 068

FISHER 090

GPX 060

GO VIDEO 061 089 133 135

GE 069 074

GREENHILL 074

HITACHI 064 113

HITEKER 071

HOYO 073

HARMAN / KARDON 091 110

IRT 089

INTEGRA 092

JBL 091

JVC 022 033 115 116

JATON 073

KENWOOD 051 108 109

KISS 073

KONKA 059 100 106 107

KLH 074 075

LG(Goldstar) 025 031

LOEWE 057

LASONIC 058

MOBILE AUTHORITY 054

MEMOREX 055

MALATA 056

MAGNAVOX 076 093

MINTEK 074 094

MONYKA 073

NORCENT 048 049 050

NEXT BASE 052

NEC 053

NANTAUS 144

NESA 074

OPTOMEDIAELECTRONICS 105

OPTIVIEW 072

ONKYO 076 092 119

PHILCO 044 045

PRINCETON 046 047

PROSCAN 023

PANASONIC 024 034 124 134 136 137 138

PHILIPS 036 076

ROTEL 117 118

RIO 120

RCA 023 035 074 075 131 132

RAITE 073

ROWA 038

SAMPO 104

SONY 026 029 126 127 128 129 130 141

SHERWOOD 039 041

SVA 042

SYLVANIA 043 093

SHARP 140

SANSUI 062

SANYO 062 090

SHINSONIC 094

THOMSON 145

TOSHIBA 028 062 076

TECHNICS 139

TVIEW 072

TOKAI 073

TEAC 096

TECHWOOD 097

TREDEX 098 099 101

URBAN CONCEPTS 076

VENTURER 075

VOCOPRO 102

YAMAHA 032 063

YAMAKAWA 040 073

XWAVE 103

ZENITH 076 121

SANYO 062 090

Пробвай с този на Sanyo, по доколкото си спомням

бяха с оптики на ---//---

Може също да провериш вътре какъв е процесора на управлението

и ако е на някоя от марките в списъка - пробваш

Едит: Този тип дистанционни мисля че имаха

функцията да откриват кода сами.

Тоест при определена комбинация и връзка с устройството

сканира и намира на кой код отговаря.

Ама как ставаше ??????? :confused

жалко, не стана със Sanyo :( :(

Ако имам време ще ги почна поред пък да видим ков ще излезе... :blink:

Ама как ставаше ???????

Е ако все пак се сетиш пиши, плиийз :rolleyes:

виж дали дистанционното няма упътване за това

Ми то дистанционното се появи с ЛСД телевизора и естествено умните китайци освен за половината функции на телевизора не са споменали и думичка за въпросното дистанционно в упътването, само отзад има табелка с надпис че е универсално и че се въвеждат кодове. Хич и нямаше да се занимавам, ако не бяха тия хиляди копчета по дистанционното дето сега за нищо не служат :angry1 . Та с много ровене из форуми намерих тоя списък с кодове, обаче САНГ въпреки всичко ще се окаже накоя бивша тайна военна разработка, щото вече 1/2 от списъка не става :angry:

Пробвай с Филипс, ако не се порови в нея, за опътване как минаваше в автоматичен режим на търсене. Нещо се правеше с Shift или както там се води и още едно копче и лампичката започва да мига. След това насочваш към уреда и започваш да натискаш копчето за изключване, докато се изключи. После се натискаше пак Shift+ нещо си и то ти запазва кода. Преди години съм работил с такова дистанционно и това помня. Ако ми попадне в ръцете ще се сетя веднага, но на първо четене само това ми идва на ум :D

По принцип се правят в Турция по поръчка на Технополис. Слагат каквито процесори им падне и просто лепват марката Sang. Точно като Watson в Метро. Watson е с процесор и кинескоп на Филипс и именно затова писах да се пробва в Филипс.

Качи една снимка на дистанционното да пробвам да се сетя как точно се минаваше в автоматичен режим на търсене на приемник.

Качи една снимка на дистанционното да пробвам да се сетя как точно се минаваше в автоматичен режим на търсене на приемник.

Ето я снимката:

remotefrontlu5.th.jpg

Ония копчета дето са над Power бутона и не се виждат са да превключват различните устройства

А това го пише отзад:

remotebackln9.th.jpg

Ето я снимката:

remotefrontlu5.th.jpg

Ония копчета дето са над Power бутона и не се виждат са да превключват различните устройства

А това го пише отзад:

remotebackln9.th.jpg

Значи пробвай със натискане и задържане на копчето над Power и след това едно от копчетата за устройствата. Би трябвало да започне да мига лампичката, което значи, че е в автоматичен режим. След което пускаш DVD-то и започваш да натискаш Power, докато го изключи. После натискаш копчето за устройство, което преди това си натиснал и така се запаметява на това копче тези настройки.

Значи пробвай със натискане и задържане на копчето над Power и след това едно от копчетата за устройствата. Би трябвало да започне да мига лампичката, което значи, че е в автоматичен режим. След което пускаш DVD-то и започваш да натискаш Power, докато го изключи. После натискаш копчето за устройство, което преди това си натиснал и така се запаметява на това копче тези настройки.

Ми значи това копче над Powera е за телевизора - TV, другите са DVD, STB, CABLE, VCR. Та пробвах да го натисна и след него тва за DVD ама нищо не почва да мига ами светва за около 2-3 секунди и угасва, чак после почва да мига докато излъчва, но и след 1мин нищо не става - тва двд си остава неогасимо :cry .

Понеже взе да ме ядосва тва двд взех че го отворих - и о изненада фирмата е SUNPLUS :woot , каквото и да е това, някакви идеи :wacko: ,че сайтът им е от онези суперинформативните :angry: ??

Ми значи това копче над Powera е за телевизора - TV, другите са DVD, STB, CABLE, VCR. Та пробвах да го натисна и след него тва за DVD ама нищо не почва да мига ами светва за около 2-3 секунди и угасва, чак после почва да мига докато излъчва, но и след 1мин нищо не става - тва двд си остава неогасимо :cry .

Понеже взе да ме ядосва тва двд взех че го отворих - и о изненада фирмата е SUNPLUS :woot , каквото и да е това, някакви идеи :wacko: ,че сайтът им е от онези суперинформативните :angry: ??

Я направи една по-светла снимка на дистанционното. Трябва да има бутон с функция като Shift. Натискаш и задържаш него и после някой от бутоните за устройства. Тогава трябва да започне да мига постоянно и оттам знаеш вече. Направи снимка, за да се ориентирам кой точно е бутона.

за SUNPLUS

Kaто kодове намерих това:

Пробвай

9735, 999, 533, 600, 620 356, 365, 060

Нещо друго от един форум"

1)power on

2) Press EJECT on the remote to open the tray

3) press 9735

4)remote left/ right/up/down key

5)choose appropriate zone (enter 0 for all zone)

6)Press EJECT to close tray and exit

И щом си го отворил кажи кода на чипсета

ако някой гореизброените кодове не стане

Я направи една по-светла снимка на дистанционното. Трябва да има бутон с функция като Shift. Натискаш и задържаш него и после някой от бутоните за устройства. Тогава трябва да започне да мига постоянно и оттам знаеш вече. Направи снимка, за да се ориентирам кой точно е бутона.

Надявам се тук да изглежда поне малко по-добре (бтв оказа се доста трудно да се снима тва чудо, понеже е лъскаво и светкавицата отблясва в него, а пък лампата не го осветява цялото :blink: )

remotebrightervm0.th.jpg

И щом си го отворил кажи кода на чипсета

Еми прост съм, що не ги записах и аз незнам. Утре пак ще го отворя и ще ги постна истинските :) , че сега е малко късно и ще стане някое късо по невнимание(поне така се уволни 1 принтер :bgrin: ).

Докато рових, обаче, намерих 1 сайт , OSD менютата са същите, и следователно чипсетите трябва да са SPHE8200A and SPHE6300A.

За съжаление тези дето си ги написал ги приема дистанционното, но не стават, е без оня четирицифрения, който е за системното меню.

П.С.

Благодаря ви, че продължавате да ми давате съвети :)

Значи пробвай да натиснеш и задържиш Source и задържайки го натискаш DVD и кажи дали лампиона започва да мига. И как нямаш книжка на това дистанционно та да видиш как се минава в автоматичен режим :bgrin:

Значи пробвай да натиснеш и задържиш Source и задържайки го натискаш DVD и кажи дали лампиона започва да мига. И как нямаш книжка на това дистанционно та да видиш как се минава в автоматичен режим :bgrin:

М*** му и така не става, даже блокира като натисна и двата бутона :angry1 . А за книжката наистина нямам, в тая дето беше приложена към телевизора са дадени картинки на съвсем друго дистанционно, което не е универсално ами си е само за твто. Както бях писал, с триста зора успях да намеря изобщо някакви кодове от разни форуми, а като разбрах, че търсената марка е световно ниезвестната sunplus задачката стана почти невъзможна. Lucky Luciano мисля си, че това дистанционно просто няма автоматичен режим, само 999 кода :( .

А и чипсетите на ДВДто наистина са онези дето ги написах горе, обаче гугъл отказва да ги свърже с кодове за дистанционни.

Още веднъж благодаря за помощта, на се отказвам вече преди да съм му изтрил копчетата :)

имам телевизор плазма самсунг със същото дистанционно , двд-то ми е филипс , в книжката на телевизора пише как се въвеждат кодовете , пише и кодовете ама след като пробвах абсолютно всички възможни от темата и от книжката ми нищо не става така че най-вероятно е по-добре да се откажеш поне да не си късш неврите :D

Аааам а сигурен ли си че дистанционното наистина е универсално :confused :confused :confused :confused :confused

Да не е универсално само за Самсунг - тоест да бачка с техника само марка Самсунг ?

Да знаеш май ще е така :(

Да не е универсално само за Самсунг - тоест да бачка с техника само марка Самсунг ?

Да знаеш май ще е така :(

ако е така, тогава няма да има списък с кодове за хиляда марки

ако е така, тогава няма да има списък с кодове за хиляда марки

Ако кодовете бяха към дистанционното щеше да има и обяснение към него

как да активира автоматичния режим и тн.

Тоя списък можеш да си го нямериш навсякъде.

А ако е бил към дистанционното и няма марка САНГ или не става за тази марка или

Последен вариант - хващаш дистанционното и се учиш да броиш до 999

приятел това дистанционно е от система за домашно кино Samsung

това означава,че ако имаш въпросната с-ма и задължително телевизор

със същата марка ще можеш да ги управляваш с този пулт,като превключваш

м/у TV и останалите 4 бутона отдясно на кръглият с надпис TV

това е универсално дистанционно,но само за Samsung :)

А бе не е само за Самсунг съм сигурен - нали целия този списък от кодове го приема(лампата на устройството мига три пъти като въведеш код както пише отзад на самото дистанционно). Може би ще тръгне на нещо марково като Филипс, Сони и т.н., обаче, проблемът е, че твто в другата стая е пък още по-известната марка НЕО :D и заедно със двдто Санг и уредбата Кода просто вече се чудя как не ни са се дръпнали очите в къщи :bgrin: . Така, че нямам на какво да го пробвам(иначе поне знам, че излъчва някви кодове, понеже си бях правил 1 схемичка с фототранзистор и светодиод навремето, та диода взе да мига :) ). Друг е и въпроса дали въведените кодове изобщо взияят на светлинните поредици, т.е. може де въведа и всичките 999 кода и тва чудо 999 пъти все да си излъчва поредици за самсунг. Но пък ми е чудно наистина къв ще е тоя луд самсунгоман, който ще събере цялата си техника в хола все да е самсунг :confused

А бе лесно беше едно време с електроните ... :P

тук философски разсъждения не важат

казвам ти самата истина,сега че на теб ти е скофти

и не искаш да я приемеш е друг въпрос

въпросното дистанционно го има мой приятел със

система от домашно кино Samsung

с него той превключва TV,DVD,SAT приемници

купена е от Германия и там никой не се занимава

като нас сбирщайн,всичко е от една марка

в книжката си пише ясно и точно,че това е универсално

дистанционно само за Samsung

няма ли това дистанционно модел

виж го в Гугъл де :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...