neversoft Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 така е учителят е виновен, че хлапето е тъпо евала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Няма правилен избор, но не аз правя грешния. Гласуващите го правят. Тогава на практика не си българин.Нека не звучи като високопарно изказване, ама щом отказваш да упражниш едно от най-важните си граждански права - ти не си гражданин на тази държава, така че нямаш право да критикуваш гражданите й. Те трябва да разберат, че докато не седнат да направят нещо за нас, ние няма да правим нищо за тях (т.е. да ги избираме, макар че приеха закон, който да намалява ефекта от това). Интересно, ако направят глауването задължително,какво ще правиш? Ти ли ще ми кажеш аз какво правo имам или нямам и кой бил прав? Да не си някаква институция по въпроса? Виж началото на поста ми. така е учителят е виновен, че хлапето е тъпо евала Хм, не е виновен учителя, семейството е виновно.Учителя вече има много малко авторитет, за да определя поведението на подопечните си.И спрете с тоя турски.Или за вас "евалла" е изконно българска дума? А пък за cheese - познавам го много добре, един от малкото свестни хора, и е с акъла си.Това, че не ви изнася какво пише е абсолютно ваш проблем.А за информацията - винаги я взима направо "от кухнята".Така че - и аз мога да кажа, примерно, че liquid(само за пример те давам) е смотаняк,говедо,тъпак,дърдорко и прочие.Ама дали ще е така наистина?Дамяне, поздрави за яките разсъждения. Аре дяца, при ятен ден! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Тогава на практика не си българин. Чл. 25. (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация. По тази логика всички цигани и турци, които идват 2 пъти в годината в България и гласуват са си чисти българи и няма за какво да ги критикуваме и да се оплакваме, че "фесовете" ни управляват. Българин не означава да гласуваш и гласуването не те прави такъв. Нека не звучи като високопарно изказване, ама щом отказваш да упражниш едно от най-важните си граждански права - ти не си гражданин на тази държава, така че нямаш право да критикуваш гражданите й. Отново погледни член 25. Защо да нямам правото да критикувам? До колкото си спомням конституцията, по която също се и водя българин и български гражданин, имам правото да упражнявам свобода на словото, в което влиза и критикуването на който и да било, включително и на българските гласоподаватели. Колко хора не живеят в Русия/Америка/Англия/Франция и т.н., но си позволяват да ги критикуват и обиждат? Да, аз не упражнявам правото си да гласувам, защото никой не заслужава моя глас. Това е право, а не задължение. Интересно, ако направят глауването задължително,какво ще правиш? Ще пускам празни бюлетини. Виж началото на поста ми. И ти виж Хм, не е виновен учителя, семейството е виновно.Учителя вече има много малко авторитет, за да определя поведението на подопечните си.И спрете с тоя турски.Или за вас "евалла" е изконно българска дума? Така е. Семейството е шибано и по-шибани стават. Растат дебели и тъпи хлапета, а после стават големи и тъпи политици, бизнесмени и т.н., няма как да има свестни кандидати след като основата е толкова гнила. П.П. Да му таковам и системата за цитати, един грешен да има и всичко е прецакано! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 П.П. Да му таковам и системата за цитати, един грешен да има и всичко е прецакано! Оплачи се - понякога помага. Аре приятен ден на всички, аз отивам да работя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earthwalker Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Ще пускам празни бюлетини. Ходи и пускай празни бюлетини!Това се иска от теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Докато не дойде някой от някъде, някак си да не е отрепка и/или мафиот и т.н. Това е един вид стачка. Бойкот, докато не дойде някой, който не да говори, а да действа и да спечели доверието на народа. Тогава, когато дойде човек, който може да направи това или да е достатъчно умен и хитър, за да излъже всички, че го прави - тогава ще гласуват и хората и аз в частност. Те трябва да разберат, че докато не седнат да направят нещо за нас, ние няма да правим нищо за тях (т.е. да ги избираме, макар че приеха закон, който да намалява ефекта от това). Ето това исках да кажа, ама не намирах думи. Принципно съм съгласен с тоя пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 cheese бил с акъла си? Информацията му винаги била от кухнята?! За това ли сметките му са такива? Ако беше прав и само циганите са гласували в Пловдив, как така Славчо Атанасов спечели, бе? Ако не е прав - цялата му теория на конспирацията как циганите и турците само гласували, а ГОВЕДАТА не гласували май май не е много вярна, а? Що не коментираме малко това му изказване? Щото не ви отърва ли? Като се издъните - и айде да не си тровим незнамсиквоси... Щото май увисват всичките теориики и бръщолевения... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 cheese бил с акъла си? И ти си пускал сбъркани информации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 славчо имаше тракия зад гърба си , която е най големия квартал ... а факта че и герб го подкрепи , му привлече мн мн мн хора Е какъв квартал е Тракия?Един кър с напукани панелени жилища.Да поне улиците им са в добро състояние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 И ти си пускал сбъркани информации. но съм се коригирал... и в повечето случаи когато съм пускал сбъркана информация, то е било защо сбъркана информация ми е била подадена. Не съм взимал коректна информация, която после да разтълкувам и "сметна" по некоректен начин, защото така ми отърва и пасва на теорииките... Както и да е. Дано хората се замислят обаче върху факта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Ходи и пускай празни бюлетини!Това се иска от теб Даваш акъли, а сам не си ходил на изборите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Никога не съм вярвал, че човек, който се има за толкова интелигентен(Ликуид), ще каже толкова много глупости за толкова малко време... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 дайте някви краини резултати за Пловдив за районни кметове и за парламент да се разбере Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 И това в годината на изборите, а?... Ако си забелязал, примерно и на плакатите за откриването на паметника на кан Крум, издигнат пак тази година, пишеше "ВМРО и Славчо Атанасов ви канят на откриването...". Мен пък такива неща ме дразнят вместо да ме зарибяват....... tova stana nqkyde 1 mesec predi kraq na minalata u4ebnata godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 дайте някви краини резултати за Пловдив за районни кметове и за парламент да се разбере Тук има. Иначе, не мога да повярвам, че конкуренцията за Пловдив беше толкова слаба, че направо се губеше. Не е истина - чак Захари Георгиев ми беше рязко симпатичен на фона на цялата тълпа. Комунизмът така и не си отиде, да му пикам на прехода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Съветвам Оверман да поразмишлява върху странната деспропорция между броя на гласувалите в някои по-особени райони на Пловдив, и броя на избраните общински съветници на ДПС . Това, разбира се, ако успява да вижда по-далеч от носа си. Толкова по въпроса за аритметиката. И, като става дума за виждане малко по-далечко, прочетете това - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1117703 Просто БЕЗУМНО сме се осрали в национален мащаб! Еби му маймата и прост народ ! Оверман, преди време ти изтърси тук величествената глупост, че ДПС били плашило, балон, с който останалите партии плашели хората , за да гласуват за тях. Още ли мислиш така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Е какъв квартал е Тракия?Един кър с напукани панелени жилища.Да поне улиците им са в добро състояние. Ти май не си от ПЛД Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Съветвам Оверман да поразмишлява върху странната деспропорция между броя на гласувалите в някои по-особени райони на Пловдив, и броя на избраните общински съветници на ДПС . Това, разбира се, ако успява да вижда по-далеч от носа си. Толкова по въпроса за аритметиката. И, като става дума за виждане малко по-далечко, прочетете това - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1117703 Просто БЕЗУМНО сме се осрали в национален мащаб! Еби му маймата и прост народ ! Оверман, преди време ти изтърси тук величествената глупост, че ДПС били плашило, балон, с който останалите партии плашели хората , за да гласуват за тях. Още ли мислиш така? Точно щях да дам линк към това. Просто не ми се мисли накъде ще вървят нещата. Турсkа държава ставаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Точно от Пловдив съм си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 За по-лесно пускам направо текста на статията. ЦИКМИ: ДПС с най-много кметове на общини Като самостоятелни партийни кандидатури са избрани 30 кмета на ДПС, 20 - на БСП, трима - на ГЕРБ, и двама - на НДСВ 30.10.2007 На първия тур на местните избори ДПС има избрани 30 кмета на общини в цялата страна като самостоятелно издигната от партията кандидатура. БСП е с 20 кмета, НДСВ - с двама, ГЕРБ - с трима, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия за местните избори (ЦИКМИ) Велислава Кръстева. По един са избраните кметове от БЗНС "Александър Стамболийски" и партия "Граждански съюз за нова България". В различни коалиции са избрани 23-ма кметове и от инициативни комитети - 22-ма, добави Кръстева. На въпрос какво ще се случи с изборите в Ардино, където членове на Общинските избирателни комисии отказват да подпишат протоколи, говорителят на комисията Александър Александров отговори, че членове на ОИК не могат да откажат да подпишат протокола. Според разпоредбите на закона, ако някой член на комисия не е съгласен с отразеното в протокола, той го подписва с "особено мнение" и задължително трябва да документира писмено възраженията си по него, уточни Александров. Той съобщи, че в ЦИКМИ към момента протоколи са внесли 227 Общински избирателни комисии и вече има 100% въведени протоколи. Кметовете на общини, избрани на първи тур, са 102-ма, 1662 са кметове на кметства и двама са избраните на първи тур кметове на райони - в район "Тракия" на Пловдив кандидатът на коалиция ГЕРБ-ВМРО Гиньо Матев, а в софийския район "Искър" е избран кандидатът на ГЕРБ Йордан Томов, съобщи Велислава Кръстева. Тя добави, че на предстоящия в неделя балотаж предстои да бъдат избрани 162-ма кметове на общини, 33-ма районни кметове и 1244 кметове на кметства. В 18 населени места ще се явят повече от двама кандидати, защото класираните на второ и трето място имат еднакъв брой спечелени гласове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 А вие какво очаквате?! В община, в която никой нищо не е направил за населението й, освен ДПС - да изберат кмет от ГЕРБ ли!? И как да променя това? Като отида да гласувам в село Череп, Кърджалийско, за кмет на селото, та да не изберат кмет от ДПС, а от СДС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Сирене, не знам от коя епоха идваш и в коя живееш, но принципно датите в календара показват, че би трябвало да сме 21-ви век. Опитай се да си размърдаш малко мозъка над следния проблем. Какво трябва да се направи, според патриот като теб, когато числото на т.нар. "етнически българи" се стопява главоломно поради системна емиграция, ниска раждаемост и прочее демографски особености, резултат от засиленото влияние на Марс, Юпитер, Сатурн и други тела от Слънчевата система? По какъв начин смяташ да ги "размножаваш" пред урните след още някоя и друга година, дори да допуснем, че успееш да постигнеш по някакъв начин 100%-ово участие на избори? Има и един друг интересен въпрос? За нормален човек какво значение има дали го ограбва Стамат Шматков или Пехливан Азис? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Не знам какви деца разсъждават така- "не си гласувал- подкрепяш всички". Глупости. Никой не подкрепям. Не е нужно да съм хващал крадец или убиец, за да критикувам полицията, че те не си вършат работата. Ей затва сме на тоя хал щото всички заблудени си мислят че като не се гласува все едно не си избрал никой.Ти говориш глупости защото не ти е ясно че гласа ти се преразпределя ако не гласуваш.Ако гласуваш невалидна(празен плик,зачертан нацяло,избрани няколко в 1 бюлетина и т.н.) е те тогава бюлетината се изважда от общия брой в дадената секция и не става толкова процента за тоя толкова за оня.Ама това няма да го каже.Никой политик да се изтапани и да го заяви на всеуслушание щото са на далавера хората да незнаят! Поне 1 нещо си разбрал че ако ни задължат всички да гласуваме ще пускаш празни пликове.Това вече е умно!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Уважааеми космополите и гражданино на бъдещето Godfather, разликата "дали те ограбва Стамат Шматков или Пехливан Азис" може най-добре да ти я обясни някой българин от Кърджали. Ще кажеш - да, ама Кърджали си е Карджали, тука е Пловдив. Е, както е тръгнало и както върви с пълна пара споменатият от Доган в една статия, която цитирах по-горе, процес "да се преодолеят известни географски представи за структурата на партията по посока на нейното разширяване" , някой ден ДПС сганта ще вземе властта и в Пловдив (като успя в нови единадесет общини!!!!), и тогава и тука ще почнат българи да изхвърчат от работа, да не те обслуват по администрациите, ако говориш на български, и въобще да се случват всичките весели неща, които се случват в Кърджали - град на победилата толерантност, двадесети първия век и прочее хубавини. И, като си говорим за календари, напомням, че мен не ме е яд, че след някоя и друга година няма да се гласува, понеже няма да има кой да гласува. Яд ме е, че сега има, ама тоя, дето го има, не го прави. А при това положение прогнозата ти ще се окаже вярна. И тогава язък за труда на глупаци като Ботев, Левски и прочее, дето са похарчили толкоз народ да извършат никому ненужната и съвършено безполезна смяна на Пехливан Азис със Стамат Шматков. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 За нормален човек какво значение има дали го ограбва Стамат Шматков или Пехливан Азис? за нормален човек като теб дали ще има значение дали децата ти учат български в училище или турски? оп,забравих - в канада официалните езици са английски и френски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.