Jump to content
BulForum.com

Може ли да сложа на това дъно тази карта?

Recommended Posts

Здравейте :) значи аз съм със следното дъно цък :) мога ли да сложа следната карта (Inno 3D Nvidia 7300GT 256DDR3)? Потърсих из гуугъл и останах с впечетлението че дадената карта е с AGP слот но не съм 100% сигурен и затова исках да попитам някой,който разбира повече от мен от тези работи да ме посъветва какво да си взема за горе споменатото дъно :) (защото сегашната ATI Radeon 7550 не се издържа вече :( )

П.С. тоталния максимум за предлаганите карти е 130-150 лв. :)

Мерси предварително :punk

може да намериш инфо по форуми и т.н., но най-добре пробвай, защото на моето дъно умряло 5 пъти от глад в официалната страница на производителя пише, че ати 9550 не върви, както и хард над 120 - харда ми е 160, видеото тръгнах от втората бройка ;)

Мерси за инфото,сега само ако може някой да ми каже от къде в Пловдив мога да си я купя и колко струва горе доло Xpert Vision GeForce 7300GT Sonic :)
Виж в мост или гигахертц, общо взето обиколи фирмите. Гигахертц мисля, че бяха на Chaintech и те са добри.

soz ако ставам нахален :bgrin: , но може ли да ме опътите горе доло къде са им офсите или сайтове където да погледна? :bgrin:

http://www.most.bg

http://jarcomputers.com/

http://gigahertzbg.com

http://gss.bg/

http://riscomputers.com

......

много мерси човече,супер много ми помогна,да си жив и здрав :)

П.С. яко намерих си фирма която продава тази видео карта и е на много прилична цена :) само остава да разбера къде е "ул. Авксентий Велешки 37" X)

П.С. яко намерих си фирма която продава тази видео карта и е на много прилична цена :) само остава да разбера къде е "ул. Авксентий Велешки 37" X)

Като тръгнеш от Синдикалния Дом на долу(посока гарата).Точно в началото на тая улица е младежкия дом, просто тръгваш по нея е така.

Като тръгнеш от Синдикалния Дом на долу(посока гарата).Точно в началото на тая улица е младежкия дом, просто тръгваш по нея е така.

Като тръгне от сточна гара към Иван Вазов. :)

За по-лесно ЦЪК :)

-

1650-то ми се струва най-читаво за графика от дадените карти. 6600 също става, но ми се струва прекалено прехвалена... :P

Да, и аз щях да му предложа нея. Но нищо не му пречи да обиколи малко фирми може някъде да изкочи гф7300 ако не опътиха те къде се намира gss ела и ще измислим нещо...

Ха, значи ще се видим :) Обаче мисля, че на агп я няма в момента след малко ще погледна дали може да ти я поръчаме...

EDIT: Значи 7300 само PCI-E има. На AGP в момента има само Sapphire X1150 DDR2 - 92$ , Sapphire X1650PRO 256MB DDR3 - 128$ , Chaintech FX6600GT 256MB - 129$

А колко струва при вас 7300? щото тва 129$ за 6600 ми се струват малко множко като се има на предвид че 7300ГТ струва 140лв

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=642

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=643

има ги даже в наличност...

И все пак ми се струва малко безмислено да се взима толкова скъпа карта на АГП. бих те посъветвал да сменяш всичко като имаш възможност

едит: хммм сега като гледам за 7300-та в линка който съм дал пише * PCI Express supports, но пък в заглавието пише AGP8x. Нещо са обърка ли май, ама мисля че е АГП

ааа... и е DDR2 :-/. Скапана работа е тва AGP... Има ли изобщо DDR3 на AGP?

А колко струва при вас 7300? щото тва 129$ за 6600 ми се струват малко множко като се има на предвид че 7300ГТ струва 140лв

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=642

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=643

има ги даже в наличност...

И все пак ми се струва малко безмислено да се взима толкова скъпа карта на АГП. бих те посъветвал да сменяш всичко като имаш възможност

едит: хммм сега като гледам за 7300-та в линка който съм дал пише * PCI Express supports, но пък в заглавието пише AGP8x. Нещо са обърка ли май, ама мисля че е АГП

ааа... и е DDR2 :-/. Скапана работа е тва AGP... Има ли изобщо DDR3 на AGP?

XPERT VISION GF 7300GT SONIC - 256MB DDR3, 128bit

72$ Но е PCI-E... Изобщо на AGP вече много трудно се намират добри карти. А това за 6600 нещо са объркали от софия гледам сега са я свалили от листа :)

и аз така си виках и направо да си взема 8600 ама последната 1 година се не се намират средства за всичко на куп а ми писна с тва 64mb/mbit ati (puke)

Обаче мисля, че на агп я няма в момента след малко ще погледна дали може да ти я поръчаме...

ами аз взимам заплата на 5ти (петък) което значи че сигурно в понеделник ще мина,но дъното ми не подържа PCI-E

само незнам защо има толкова голяма разлика между

XPERT VISION GF 7300GT SONIC - PCI 256MB DDR3, 128bit -72$

XPERT VISION GF7300GT SONIC -AGP 8x, 256MB DDR3, 128bit - 114$ :blink:

ако може малко инфо за разликите между PCI и AGP :) чувал съм че AGP е повече за игри отколкото за работа :bgrin:

а тва ATI 1650 читаво ли е според вас?

П.С. ъм цени от сорта 130$ и нагоре ми идват малко нанагорно :bgrin:

а и по какъв курс на $ карате? защото днес ако не се лъжа е 1.41 :)

HSI bridge май се наричаше при нвидиа се слага на видео картата за агп и това оскъпява картата :) като цяло не е лошо лека полека хората се орянтират към пци-е точно с такава цел аз си взех едно умряло дъно с вградено видео докато набарам пари за пци-е не ми се бъхтеше вече с тва агп а и малко възможностите ми за ъпгрейд се увличиха :)

опс ^_^ малка грешка :bgrin: по-горе показаното дъно е M7VIT PRO моето е M7VIT BRAVO но като гледам са едни и същи (почети така че и за това ще стават нали?) :bgrin:

ама така като гледам по-добре си купя ново дъно хХ гледам тук има някви дето не са чак толкова скъпи :) ASROCK ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN

опс ^_^ малка грешка :bgrin: по-горе показаното дъно е M7VIT PRO моето е M7VIT BRAVO но като гледам са едни и същи (почети така че и за това ще стават нали?) :bgrin:

ама така като гледам по-добре си купя ново дъно хХ гледам тук има някви дето не са чак толкова скъпи :) ASROCK ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN

Това дъно е сокет АМ2, а твоя процесор е сокет А. Няма да стане, трябва да сменяш и процесора. Незнам кои дъна за сокет А имат PCI-E. Най-добре ще е да продадеш дъното процесора и водеото, да добавиш малко пари отгоре и да купиш всичко ново и съвместимо.

Това дъно е сокет АМ2, а твоя процесор е сокет А. Няма да стане, трябва да сменяш и процесора. Незнам кои дъна за сокет А имат PCI-E. Най-добре ще е да продадеш дъното процесора и водеото, да добавиш малко пари отгоре и да купиш всичко ново и съвместимо.

Сокет А няма с PCI-e. Иначе идеята за ъп на цялото PC е добра вместо да налива толкова пари само за видео.

дам и аз стигнах до същия извод и си харесах към дъното

ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN 105.82 лв.

SEMPRON64 3400+/1000/256Kb/s.AM2/BOX 70.07 лв.

и по цените на сайта парите ще ми стигнат точно за 2те и след това ще трябва да събирам наново за карта :bgrin: и да ударя 1 молитва че стария рам ще стане на новото дъно :)

но кофтито е че докато не си взема и видеото няма да мога да ползвам дъното и процесора :(

а и следващия проблем е дали 300w захранване ще стигне ? :unsure:

ако може малко инфо за разликите между PCI и AGP :) чувал съм че AGP е повече за игри отколкото за работа :bgrin:

PCI-E имаш предвид, предполагам PCI-E е много по-бързо от AGP. Това е, което ти трябва да знаеш. И за игри и за работа. Не знам за каква работа става въпрос де... Ако е за "оная" работа.... :wacko:

дам и аз стигнах до същия извод и си харесах към дъното

SEMPRON64 3400+/1000/256Kb/s.AM2/BOX 70.07 лв.

и по цените на сайта парите ще ми стигнат точно за 2те и след това ще трябва да събирам наново за карта :bgrin: и да ударя 1 молитва че стария рам ще стане на новото дъно :)

но кофтито е че докато не си взема и видеото няма да мога да ползвам дъното и процесора :(

а и следващия проблем е дали 300w захранване ще стигне ? :unsure:

Тоя семпрон нещо не ми се нрави защо не вземеш ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. А за рама няма как да стане трябва ти нов DDR2... Btw ако си вземеш и рам не виждам какво може да те спре да си използваш компа дъното е с вградено видео 6100 докъто събереш за видео ще караш на вграденото. Захранването 300в но реални ли? Я кажи каква марка е?

Тоя семпрон нещо не ми се нрави защо не вземеш ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. А за рама няма как да стане трябва ти нов DDR2... Btw ако си вземеш и рам не виждам какво може да те спре да си използваш компа дъното е с вградено видео 6100 докъто събереш за видео ще караш на вграденото. Захранването 300в но реални ли? Я кажи каква марка е?

хмм тая хава ме кефи :) щом ще мога да карам с вградената щото се притеснявах като взема дъното и процесора че няма да мога да ги ползвам с тая карта :) иначе захранването е Delux ATX-300w P4

ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв.

DDRII 512MB/800 KINGSTON 52.91 лв. (1 на първо време и после още една) :)

какво ще кажете за тази конфигурация? :)

хмм тая хава ме кефи :) щом ще мога да карам с вградената щото се притеснявах като взема дъното и процесора че няма да мога да ги ползвам с тая карта :) иначе захранването е Delux ATX-300w P4

ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв.

DDRII 512MB/800 KINGSTON 52.91 лв. (1 на първо време и после още една) :)

какво ще кажете за тази конфигурация? :)

Вместо тоя кингстон за 52лв, дай още 10 и за 62 си вземи 1ГБ PQI...

Вместо тоя кингстон за 52лв, дай още 10 и за 62 си вземи 1ГБ PQI...

Къде го видя този рам? :)

иначе и поредния въпрос (боже немога да си представя колко нагъл ставам) как да разбера какъв ми е харда, за да знам дали ще става с дъното :unsure: защото немога да намеря гаранцията където пише :( знам само че Maxtor 160GB 8MB ама незнам Serial ATTA ли е къв е :bgrin: някакви идеи как да разбера? :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...