BlackGuardian Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Здравейте значи аз съм със следното дъно цък мога ли да сложа следната карта (Inno 3D Nvidia 7300GT 256DDR3)? Потърсих из гуугъл и останах с впечетлението че дадената карта е с AGP слот но не съм 100% сигурен и затова исках да попитам някой,който разбира повече от мен от тези работи да ме посъветва какво да си взема за горе споменатото дъно (защото сегашната ATI Radeon 7550 не се издържа вече ) П.С. тоталния максимум за предлаганите карти е 130-150 лв. Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
neversoft Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 може да намериш инфо по форуми и т.н., но най-добре пробвай, защото на моето дъно умряло 5 пъти от глад в официалната страница на производителя пише, че ати 9550 не върви, както и хард над 120 - харда ми е 160, видеото тръгнах от втората бройка Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 GF 7300GT я има и на AGP и на PCI-E. Но на AGP трудно се намира... Ако не държиш да е точно Inno 3D ти препоръчвам Xpert Vision GeForce 7300GT Sonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 19, 2007 Author Share Posted September 19, 2007 Мерси за инфото,сега само ако може някой да ми каже от къде в Пловдив мога да си я купя и колко струва горе доло Xpert Vision GeForce 7300GT Sonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Мерси за инфото,сега само ако може някой да ми каже от къде в Пловдив мога да си я купя и колко струва горе доло Xpert Vision GeForce 7300GT Sonic Виж в мост или гигахертц, общо взето обиколи фирмите. Гигахертц мисля, че бяха на Chaintech и те са добри. soz ако ставам нахален , но може ли да ме опътите горе доло къде са им офсите или сайтове където да погледна? http://www.most.bg http://jarcomputers.com/ http://gigahertzbg.com http://gss.bg/ http://riscomputers.com ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 19, 2007 Author Share Posted September 19, 2007 много мерси човече,супер много ми помогна,да си жив и здрав П.С. яко намерих си фирма която продава тази видео карта и е на много прилична цена само остава да разбера къде е "ул. Авксентий Велешки 37" X) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 много мерси човече,супер много ми помогна,да си жив и здрав П.С. яко намерих си фирма която продава тази видео карта и е на много прилична цена само остава да разбера къде е "ул. Авксентий Велешки 37" X) Като тръгнеш от Синдикалния Дом на долу(посока гарата).Точно в началото на тая улица е младежкия дом, просто тръгваш по нея е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Като тръгнеш от Синдикалния Дом на долу(посока гарата).Точно в началото на тая улица е младежкия дом, просто тръгваш по нея е така. Като тръгне от сточна гара към Иван Вазов. За по-лесно ЦЪК Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 21, 2007 Author Share Posted September 21, 2007 мерси много човече Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 много мерси човече,супер много ми помогна,да си жив и здрав П.С. яко намерих си фирма която продава тази видео карта и е на много прилична цена само остава да разбера къде е "ул. Авксентий Велешки 37" X) - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 1650-то ми се струва най-читаво за графика от дадените карти. 6600 също става, но ми се струва прекалено прехвалена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 1650-то ми се струва най-читаво за графика от дадените карти. 6600 също става, но ми се струва прекалено прехвалена... Да, и аз щях да му предложа нея. Но нищо не му пречи да обиколи малко фирми може някъде да изкочи гф7300 ако не опътиха те къде се намира gss ела и ще измислим нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Ха, значи ще се видим Обаче мисля, че на агп я няма в момента след малко ще погледна дали може да ти я поръчаме...EDIT: Значи 7300 само PCI-E има. На AGP в момента има само Sapphire X1150 DDR2 - 92$ , Sapphire X1650PRO 256MB DDR3 - 128$ , Chaintech FX6600GT 256MB - 129$ А колко струва при вас 7300? щото тва 129$ за 6600 ми се струват малко множко като се има на предвид че 7300ГТ струва 140лв http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=642 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=643 има ги даже в наличност... И все пак ми се струва малко безмислено да се взима толкова скъпа карта на АГП. бих те посъветвал да сменяш всичко като имаш възможност едит: хммм сега като гледам за 7300-та в линка който съм дал пише * PCI Express supports, но пък в заглавието пише AGP8x. Нещо са обърка ли май, ама мисля че е АГП ааа... и е DDR2 :-/. Скапана работа е тва AGP... Има ли изобщо DDR3 на AGP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 А колко струва при вас 7300? щото тва 129$ за 6600 ми се струват малко множко като се има на предвид че 7300ГТ струва 140лвhttp://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=642 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=643 има ги даже в наличност... И все пак ми се струва малко безмислено да се взима толкова скъпа карта на АГП. бих те посъветвал да сменяш всичко като имаш възможност едит: хммм сега като гледам за 7300-та в линка който съм дал пише * PCI Express supports, но пък в заглавието пише AGP8x. Нещо са обърка ли май, ама мисля че е АГП ааа... и е DDR2 :-/. Скапана работа е тва AGP... Има ли изобщо DDR3 на AGP? XPERT VISION GF 7300GT SONIC - 256MB DDR3, 128bit 72$ Но е PCI-E... Изобщо на AGP вече много трудно се намират добри карти. А това за 6600 нещо са объркали от софия гледам сега са я свалили от листа Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 24, 2007 Author Share Posted September 24, 2007 И все пак ми се струва малко безмислено да се взима толкова скъпа карта на АГП. бих те посъветвал да сменяш всичко като имаш възможност и аз така си виках и направо да си взема 8600 ама последната 1 година се не се намират средства за всичко на куп а ми писна с тва 64mb/mbit ati (puke) Обаче мисля, че на агп я няма в момента след малко ще погледна дали може да ти я поръчаме... ами аз взимам заплата на 5ти (петък) което значи че сигурно в понеделник ще мина,но дъното ми не подържа PCI-E само незнам защо има толкова голяма разлика между XPERT VISION GF 7300GT SONIC - PCI 256MB DDR3, 128bit -72$ XPERT VISION GF7300GT SONIC -AGP 8x, 256MB DDR3, 128bit - 114$ ако може малко инфо за разликите между PCI и AGP чувал съм че AGP е повече за игри отколкото за работа а тва ATI 1650 читаво ли е според вас? П.С. ъм цени от сорта 130$ и нагоре ми идват малко нанагорно а и по какъв курс на $ карате? защото днес ако не се лъжа е 1.41 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 HSI bridge май се наричаше при нвидиа се слага на видео картата за агп и това оскъпява картата като цяло не е лошо лека полека хората се орянтират към пци-е точно с такава цел аз си взех едно умряло дъно с вградено видео докато набарам пари за пци-е не ми се бъхтеше вече с тва агп а и малко възможностите ми за ъпгрейд се увличиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 опс ^_^ малка грешка по-горе показаното дъно е M7VIT PRO моето е M7VIT BRAVO но като гледам са едни и същи (почети така че и за това ще стават нали?) ама така като гледам по-добре си купя ново дъно хХ гледам тук има някви дето не са чак толкова скъпи ASROCK ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 опс ^_^ малка грешка по-горе показаното дъно е M7VIT PRO моето е M7VIT BRAVO но като гледам са едни и същи (почети така че и за това ще стават нали?) ама така като гледам по-добре си купя ново дъно хХ гледам тук има някви дето не са чак толкова скъпи ASROCK ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN Това дъно е сокет АМ2, а твоя процесор е сокет А. Няма да стане, трябва да сменяш и процесора. Незнам кои дъна за сокет А имат PCI-E. Най-добре ще е да продадеш дъното процесора и водеото, да добавиш малко пари отгоре и да купиш всичко ново и съвместимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Това дъно е сокет АМ2, а твоя процесор е сокет А. Няма да стане, трябва да сменяш и процесора. Незнам кои дъна за сокет А имат PCI-E. Най-добре ще е да продадеш дъното процесора и водеото, да добавиш малко пари отгоре и да купиш всичко ново и съвместимо. Сокет А няма с PCI-e. Иначе идеята за ъп на цялото PC е добра вместо да налива толкова пари само за видео. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 дам и аз стигнах до същия извод и си харесах към дъното ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN 105.82 лв. SEMPRON64 3400+/1000/256Kb/s.AM2/BOX 70.07 лв. и по цените на сайта парите ще ми стигнат точно за 2те и след това ще трябва да събирам наново за карта и да ударя 1 молитва че стария рам ще стане на новото дъно но кофтито е че докато не си взема и видеото няма да мога да ползвам дъното и процесора а и следващия проблем е дали 300w захранване ще стигне ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 ако може малко инфо за разликите между PCI и AGP чувал съм че AGP е повече за игри отколкото за работа PCI-E имаш предвид, предполагам PCI-E е много по-бързо от AGP. Това е, което ти трябва да знаеш. И за игри и за работа. Не знам за каква работа става въпрос де... Ако е за "оная" работа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 дам и аз стигнах до същия извод и си харесах към дъното ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN 105.82 лв. SEMPRON64 3400+/1000/256Kb/s.AM2/BOX 70.07 лв. и по цените на сайта парите ще ми стигнат точно за 2те и след това ще трябва да събирам наново за карта и да ударя 1 молитва че стария рам ще стане на новото дъно но кофтито е че докато не си взема и видеото няма да мога да ползвам дъното и процесора а и следващия проблем е дали 300w захранване ще стигне ? Тоя семпрон нещо не ми се нрави защо не вземеш ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. А за рама няма как да стане трябва ти нов DDR2... Btw ако си вземеш и рам не виждам какво може да те спре да си използваш компа дъното е с вградено видео 6100 докъто събереш за видео ще караш на вграденото. Захранването 300в но реални ли? Я кажи каква марка е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 Тоя семпрон нещо не ми се нрави защо не вземеш ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. А за рама няма как да стане трябва ти нов DDR2... Btw ако си вземеш и рам не виждам какво може да те спре да си използваш компа дъното е с вградено видео 6100 докъто събереш за видео ще караш на вграденото. Захранването 300в но реални ли? Я кажи каква марка е? хмм тая хава ме кефи щом ще мога да карам с вградената щото се притеснявах като взема дъното и процесора че няма да мога да ги ползвам с тая карта иначе захранването е Delux ATX-300w P4 ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN 105.82 лв. ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. DDRII 512MB/800 KINGSTON 52.91 лв. (1 на първо време и после още една) какво ще кажете за тази конфигурация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 хмм тая хава ме кефи щом ще мога да карам с вградената щото се притеснявах като взема дъното и процесора че няма да мога да ги ползвам с тая карта иначе захранването е Delux ATX-300w P4 ALIVENF6G-VSTA/s.AM2/VGA/DualDDR2/PCI-E/SATA2/8ch/LAN 105.82 лв. ATHLON64 3000+/1000/512kb/s.AM2/BOX 77.22 лв. DDRII 512MB/800 KINGSTON 52.91 лв. (1 на първо време и после още една) какво ще кажете за тази конфигурация? Вместо тоя кингстон за 52лв, дай още 10 и за 62 си вземи 1ГБ PQI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted September 27, 2007 Author Share Posted September 27, 2007 Вместо тоя кингстон за 52лв, дай още 10 и за 62 си вземи 1ГБ PQI... Къде го видя този рам? иначе и поредния въпрос (боже немога да си представя колко нагъл ставам) как да разбера какъв ми е харда, за да знам дали ще става с дъното защото немога да намеря гаранцията където пише знам само че Maxtor 160GB 8MB ама незнам Serial ATTA ли е къв е някакви идеи как да разбера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.