Jump to content
BulForum.com

Мишка с колело - рестарт вместо шътдаун..

Recommended Posts

Ей ov3rm4n, човече, направо се смях през сълзи на това, но не на проблема ти, приятелю, а на цветущото ти обяснение, защото съвсем образно си представях себе си в хиляди подобни ситуации, причинени от великите редмъндски мислители от Мицро-софт :D :lol:

И както ти сам отбеляза, винаги нещата стават неясно как и защо :wacko:

Последната ми битка беше с печат на кирилица на постскрипт принтер. Колко часове се мъчех да го подкарам тоя драйвер и аз не знам, но тръгна от самосебе си. Разбира се "развръзката" беше, че след това упорито се опитвах да го накарам обратно да почне да не печата кирилицата (със смътната надежда да разбера къде точно се крие проблема), но уви - така си и остана, ината му с инат :wacko:

Имал съм и купища случаи, когато един мицрософтски "пач" за нещо си оправя съвсем друг проблем :D :lol:, но и това е в реда на нещата - щом така е казал великия софтуерен архитект чичо Бил Генри Гейтс III (последния да затвори вратата).

Когато правиш това съм забелязал, че драйверите се пренареждат при стартиране на Windows-а. Мисля, че това е помогнало. При дребни проблеми и аз го правя - например изключвам USB, рестартирам и после пак го включвам и пак рестартирам. Често помага.

tanko111, много си прав!

и на мен ми се е случвало доста пъти, промените по БИОС и рестарти, и нещо по Уин се пренарежда, може би просто се рефрешва, но така понякога си оправям проблеми :)

Т.е. в крайна сметка май се оказва, че пак човъркането в БИОС (хардуерния софтуер :D ) може да е оправило проблема

Може да е човъркането по БИОС-а, но може и да не е... Щото след няколко часа игра с неговите настройки - просто изреждане на възможните комбинации - проблема си стоеше пак. Накрая върнах настройките така както си ги ползвам от години. През цялото това време, след всяка промяна на настройка съм пробвал шътдаун. Нъцки. Рестарт. Дори ей така, за смях ли за плач ли, един път АЗ му дадох рестарт - с плахата надежда да ми направи напук и вместо рестарт да направи шътдаун. Ама не. Представи си до къде бях стигнал.

Моя извод е, че се оправиха нещата в резултат на цялото това дето съм изброил - явно проблема им не е с един конкретен източник, и за това решението му също е комплексно. Сигурно за това и не са направили кадърен пач. М/у другото - какво прави тоя пач според вас? Аз ще ви кажа - говоря за пача специално пуснат от Сикромофт за проблемен шътдаун:

1. Премахва от System Configuration Utilty, таба Advanced, отметката "Disable Fast Shutdown";

2. Променя настройката в регистъра, така че тоя Fast Shutdown да е изключен;

Няма да коментирам. Това верно е пач за блондинки, на които е трудно да им се обясни как да си го изключат сами тоя Fast Shutdown... А ако някой пък ми обясни каква е фундаменталната причина за съществуването въобще на такова животно Fast Shutdown нека се обади. Кое е накарало Сикромофт въобще да вгражда такава опция?! Може би, чисто и просто , за да могат по-късно да напишат пач за махането й... Неведоми са пътищата Му...

Ха ха ха! Ега ти и пача! Ега ти и решението! Не се бях набърквал дотам, защото съм страшно мързелив (но в замяна на това упорит), но това е върха!!!

Az sy6to imah problem s takava mi6ka no pri men problema be6e takyv.Prosto PS/2 portovete za keyboard'a i mousa se dokosvaha i dava6e na kyso i se resva6e a ne shutdownva6e.Prosto gi razdale4ih edin ot drug s malko hartiq m/u dvata porta i si4ki sega e OK.Daje sam s dve mi6ki edna USB i edna PS/2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...