Jump to content
BulForum.com

A read error occurred --> проблем

Recommended Posts

Проблемът е следният днес докато си седях на бюрото забелязах, че пц-то ми без причина изведнъж се рестартира ... и повече не запали. Веднага извадих един диск с XP и почнах да преинстал тъй като си му беше и време и мислех да го правя тази седмица. Но изведнъж след като се инстал и тръгна да боот-ва за да влезе в настройките за Regional settings , computer name, etc. пак ми боотна диска. Помислих си, че нещо се бърка с боот-ването и дадох вместо цд-ром да боот-ва от хард и тогава дойде изненадата ---> A read error is occurred ... pres ctrl+alt+del to restart ... и от там нататък няма оправия. Някой ако има някакво решение да каже, че аз вече няма какво да предложа.

Read error, ама така както го описваш може да бъде грешка при четене от CD-то, но може и което е по-вероятно да е грешка при четене от харда. Пробвай да boot-неш пак с CD-то и от там да влезеш в recovery console, там пусни един chkdsk.

Read error, ама така както го описваш може да бъде грешка при четене от CD-то, но може и което е по-вероятно да е грешка при четене от харда. Пробвай да boot-неш пак с CD-то и от там да влезеш в recovery console, там пусни един chkdsk.

В четенето на харда е проблемът. Не мога да стигна до конзолата. :angry1

Ами друга идея - ако ти се намира rescue дискета на Partition Magic там има една опция за поправка на файлови системи аз съм го тествал с прилично омазан NTFS и FAT32 - работи достатъчно добре за да се добереш после до recovery console-та.

ЕДИТ: Ако нямаш такова нещо ето тук има.

Интересно и при мен от вчера същият проблем се появи!!! :huh: :confused :huh: :confused :confused

След рестарта всичко си тръгна без проблем, от тогава няколко пъти е спиран и пускан компютъра, но никой не се е оплакал, до сега... Прибирам се одеве, пускам и хоп въпросната грешка, рестарт, после още един и още един с идеята да се оправи, но не би, спрях го и след 1 час пак сядам и си викам, чай да пробвам и за моя изненада взе че отлепи. На поредното рестартиране ми даде и някаква грешка ntdrl missing, не съм много сигурен дали беше точно това съкращение, но работата ми понамирисва на някакъв нов вирус или бъг на бозата...

Интересно и при мен от вчера същият проблем се появи!!! :huh: :confused :huh: :confused :confused

След рестарта всичко си тръгна без проблем, от тогава няколко пъти е спиран и пускан компютъра, но никой не се е оплакал, до сега... Прибирам се одеве, пускам и хоп въпросната грешка, рестарт, после още един и още един с идеята да се оправи, но не би, спрях го и след 1 час пак сядам и си викам, чай да пробвам и за моя изненада взе че отлепи. На поредното рестартиране ми даде и някаква грешка ntdrl missing, не съм много сигурен дали беше точно това съкращение, но работата ми понамирисва на някакъв нов вирус или бъг на бозата...

Ami ... dokolkoto pro4etoh tova stavalo zaradi pregrqvane na hard ... vijda mi se nelogichno pri men harda si e syvsem v normi. Drugoto koeto se iztykva kato prichina za restarti pri svalqne na torrent s razmer po-golqm ot 2GB se sluchvalo da se restartira. Az dnes go zanesoh pc-to vyv firmata i instalaciqta si trygna ot 1 pyt. A az sno6ti pone 7-8 pyti ne mojah ni6to da napravq. A nai-interesnoto e che sega pyk mi izkara nqkakva druga greshka :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...