backun Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Как да слея 2 дяла в един с Partition Magic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAGITARIUS Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Форматираш дяла който искаш да добавиш, във същата файлова ситема която е другия и му даваш Resize и там в размера му даваш съответно да използва целия размер който е свободен. А ако са празни и двата, направо ги триеш и ги създаваш наново. Досовски Partion Magic ли използваш или Windows-ки ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
backun Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Аз знам че така трябва да стане, но как? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Acronis Disk Manager мисля, че се казваше програмата. Там си има нужните функции и става лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backun Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Acronis Disk Manager мисля, че се казваше програмата. Там си има нужните функции и става лесно. Не мога да я намеря, а между другото имам Partition Magic 8.0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Акрониса е по-добър, Партишъна колкото пъти съм сливал дялове толкова пъти е правил проблеми и съм губил информация, дори и без грешки в дяловете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Акрониса е по-добър, Партишъна колкото пъти съм сливал дялове толкова пъти е правил проблеми и съм губил информация, дори и без грешки в дяловете. Точно с РМ8 съм правил безброй манипулации върху пълни с данни дялове и никога не съм имал какъвто и да е проблем. @SAGITARIUS, много ми е интересно как с Resize ще слееш 2 дяла. @backun. чукваш с десен бутон върху единия от дяловете, които искаш да събереш...после избираш Merge, след което ти се появяват няколко възможности, но всичките общо взето са комбинации на едно и също нещо - кой от дяловете искаш да се преобразува във фолдер (директория) в слетия дял. Пример: искаш да слееш D: и E:, освен това имаш и дял F:. Ако чукнеш на E: и избереш Merge (тъй като е среден дял) ще те попита - 1. D: да стане фолдер в обединения E: ; 2. F: да стане фолдер в обединения E: ; 3. E: да стане фолдер в обединения D: ; 4. E: да стане фолдер в обединения F: .... в горния пример се ограничаваш във възможности 1 и 3 (тъй като искаш да слееш D: и E:) След това пишеш малко по-долу в полето някакво име на фолдера (бившия дял) и готово. Само не забравяй две неща - двата дяла трябва да са с една и съща файлова система (FAT32FAT32 / NTFSNTFS и т.н.) и освен това не трябва да са запълнени до дупка....добре е да имат поне по 10% свободно място. Успех със сливането и ако имаш други въпроси - питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAGITARIUS Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 @Midex Сгрешил съм думата , исках да кажа Merge, с Resize става при друга програма ! P.S. Partion Magic понякога наистина прави проблеми и не е най добрия избор за подобна операция, особено DOS версията ! Acronis наистна са лидери в това отношение ( колкото и да не ми хареват тяхните програми ) непрекъснато си ообновяват програмите, Partion Magic не е обновявана от години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backun Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 Излиза ми: E (New volume) (NTFS) becomes a folder of G: New Volume (NTFS) G (New volume) (NTFS) becomes a folder of E: New Volume (NTFS). Кое от двете да избера, за да слея D: и G: Моля, ви помогнете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.