zlobil Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 значи трябва да боядисам 1 помещение което ще бъде билярдклуб , но не мога да съчетая цветовете , как да кажа просто естетиката ми куца доста . трябва да боядисам такава и няколко стени но незнам какви цветове да избера и как да ги комбинирам , значи тавана 100% ще е червен но незнам стените какви да ги направя , имам идея едната стена да я направя златиста , но все пак остават още 2 които си нямам никаква представа с какви цветове да ги вържа та реших да помоля за помощ понеже аз избирах цветовете за във фоаието и след това се наложи да го пребоядисваме . предпочитам цветовета да са по-тъмни за да може по-трудно да се зацапват приемам всякакви идеи понеже съм в задънена улица. :ph34r: мерси предварително ето това е набързо нарисувано как точно изглежда помещението , отбелязал съм главните работи , таван ще е червен , стените на които има питанки незнам как да ги боядисам колоните също нямам идея какъв цвят да са така че ако ви се занимава давайте идеи Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Васко стегни се бе кви са теа шарении?!?!? Мислейки за цветовете трябва да имаш задължително предвид осветлението. В зависимост от това как и откъде ще осветяваш помещението ще се прецени къде да са светли и къде по-тъмни. Не разсъждавай детската моля те - шарени бонбонки. Ако искаш на по бира 2, 3, 5, 8 ще обсъдим оцветяването Link to comment Share on other sites More sharing options...
didkoo Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Значи първо ще те посъветвам да не правиш тавана червен (не знам какво червено си избрал, но в повечето случаи резултата е...), защото това създава усещането че помещението е безкрайно ниско и като цяло депресира много. Бил съм в стая с оранжев таван и беше ужасно, пък представям си какво ще е ако е червен. Или поне му сложи малко бяло, за да избие леко на тъмно розово (не това момичешко розово което си мислиш, а една идея по-зряло ), а после и малко (съвсем малко) черно, за да убие цвета и да не бъде толкова ярък. За пример - ако си ходил в escape или в sin city там тавана е черно-червен, но не е толкова натрапчив, понеже всичко останало е черно-червено и нещата се комбинират, така че няма да е зле да избереш 2 цвята, които си утиват и да използваш само тях за да не стане манджа с грозде. А като цяло с подбора на цветовете може да използваш следната схемка - Топлите тонове (червено, оранжево и т.н.) създават усещането че "изпъкват", а студените (синьо, виолетово...) като че ли "поглъщат". Ако питаш мен, червено и златисто едва ли е най-удачната комбинация. Разгледай из интернет разни интериори, напиши в google "interior" и дай да ти търси снимки, има много интересни неща които можеш да използваш за пример М/у другото виж това http://archzine.com/index.php/syveti/psy_color Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Най-добре си задай въпроса някъде тук! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 значи трябва да боядисам 1 помещение което ще бъде билярдклуб , но не мога да съчетая цветовете , как да кажа просто естетиката ми куца доста .трябва да боядисам такава и няколко стени но незнам какви цветове да избера и как да ги комбинирам , значи тавана 100% ще е червен но незнам стените какви да ги направя , имам идея едната стена да я направя златиста , но все пак остават още 2 които си нямам никаква представа с какви цветове да ги вържа та реших да помоля за помощ понеже аз избирах цветовете за във фоаието и след това се наложи да го пребоядисваме . предпочитам цветовета да са по-тъмни за да може по-трудно да се зацапват приемам всякакви идеи понеже съм в задънена улица. :ph34r: мерси предварително ето това е набързо нарисувано как точно изглежда помещението , отбелязал съм главните работи , таван ще е червен , стените на които има питанки незнам как да ги боядисам колоните също нямам идея какъв цвят да са така че ако ви се занимава давайте идеи E nali biliard klub? Kvi sa tiq kiuchekchiiski istorii? Cherveno sys zlatisto. ama molq ti se. Dai malko stil. Ako i taka se oblichash, ne mi se iska da si predstavqm kartinkata Ako shte pravish tavana cherven, napravi stenite beli. Kakyv ti e poda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Остава пода да е на бели точи :Д За да не съм ОТ- смятам,че колконите може да са в цвета на стената на която са закачени - примерно зелено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 E nali biliard klub? Kvi sa tiq kiuchekchiiski istorii? Cherveno sys zlatisto. ama molq ti se. Dai malko stil. Ako i taka se oblichash, ne mi se iska da si predstavqm kartinkata Ako shte pravish tavana cherven, napravi stenite beli. Kakyv ti e poda? абе с обличането нямам проблеми ама това ми е непосилно да го направя, утре идват бояджиите те ще дадът някъв акъл ама все пак приемам предложения , тава май няма да е червен Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Znaesh li kakvo, ako imash pari za harchene i iskash da napravish neshto dobro, svyrji se s Gamma Design. Imat mnogo dobri interiorni resheniq, no i parite deto gi vzimat sa mnogo dobri Shte ti predlojat ne samo cvetove za stenite, a i nastilka za poda, mazilki, mebeli, bar, dekoracii po stenite. Shte ti napravqt vsichko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.