lada_1500 Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 Развали се на един познат монитора ЛСД 19" Philips 190C За негов кърък си е изгубил гаранцията ,та го закарал на друг сервиз/Колъо Панамски мисля/ Казали че му е изгоряло едно съпротивление ,но тук в Пловдив го няма и тря да се поръча от София Ходих до един- два магазина няма такова ,предлагам и снимки http://img175.imageshack.us/img175/8942/dsc00363ob4.jpg http://img510.imageshack.us/img510/7122/dsc00364wv8.jpg http://img510.imageshack.us/img510/6076/dsc00366uj4.jpg http://img502.imageshack.us/img502/3493/dsc00367nl0.jpg и една снимка от интернет http://www.lepetitzinc.com/blog/imag...g/grillade.jpg Та кажете откъде може да се купи тая джаджа И кво точно е тва ? Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Здравей, въпреки, че си е изгубил гаранцията, трябваше да го остави в техния си сервиз, да го оправят те. И при нас е имало такива монитори, но ако клиента си е изгубил гаранцията, го носи при нас и ние го пращаме към софия примерно с нашата си гаранция. Така за клиента разходите са около 20на лева - транспорт само ще си плати и хем монитора му ще си е в гаранция. Откъде е купуван? Драсни едно ЛС за съпротивлението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyb Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 1. И според мен трябваше да го занесеш там откъдето си го купувал. По серииния номер повечето фирми ще ти дадат дубликат на гар. карта. Стига да не е някоя измикярска фирма, де. А и е техен проблем транспорта, не би трябвало да ти искат пари. Но ако вече си го разглобил (сигурно е така, щом имаш частта ) SORRY. 2. Според мен това не е обикновенно съпротивление, а нещо като бубина. Дано проблема да се реши бързо и да си попаднал на добър техник, че иначе мъка. Аз лично препоръчвам сервиза на MOST до сточна гара. Мъгьосник е момчето :smile: , без майтап. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 По принцип дубликат на гаранционната карта няма за филипс на повечето места, защото монитора си идва с негова си гаранция. На повечето клиенти ги давахме в началото, но после ставаше мазало... и затова на някои клиенти са при нас - та ако стане нещо идва, пращаме го и така.. НО, дори и да е отварян, пак могат да му признаят гаранцията.. зависи наистина от фирмата. P.S. Може ли да снимате платката, където е било това нещо, или някаква марка ако си има.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Монитора е купуван от Техномаркет и за сервиза са го върнали моя човек Не можем да снимаме платката понеже монитора е затворен/само тая част е изкарана/ а не бих рискувал да го отворя По последни сведения тая джаджа е Високочестотен импулсен трансформатор от инвертора на backlight луминисцентната лампа квото и да значи тва Казаха ми че е възможно да е поръчкова част за Phillips и никой друг да не го продава и да търся официалният сервиз на Phillips ??!! Ще опитаме пак да мъчим нещо с тоя сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 моят съвет,е че проблема е много сериозен и не е само до импулсният трансформатор,обикновено той изгаря,когато генератора който го управлява не е в режим и хармониците на високата честота прегарят изолацията на намотките,ако е до самият трансформатор занеси го на някой бобиньор те имат специални часовникарски стендове за пренавиване на такива финни намотки,внимателно се развива прегорялата намотка и се навива новият проводник,на снимката се вижда че не е импрегниран трафа игра е,но стига да искат да го направят Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 моят съвет,е че проблема е много сериозен и не е само до импулсният трансформатор,обикновено той изгаря,когато генератора който го управлява не е в режим и хармониците на високата честота прегарят изолацията на намотките,ако е до самият трансформатор занеси го на някой бобиньор те имат специални часовникарски стендове за пренавиване на такива финни намотки,внимателно се развива прегорялата намотка и се навива новият проводник,на снимката се вижда че не е импрегниран трафа игра е,но стига да искат да го направят Да бе и какъв ще е тоя супер компетентен "бобиньор" дето ще има нервите и технологията да изброи изгорелите намотки и да навие обратно нови в абсолютно същия ред и със същата дебелина на тая въшка и дето ако все пак го направи и то проработи(което никога няма да стане) няма да вземе поне 100 кинта за услугата. Преди време ми се беше наложило да дам за пренавиване 1 110V вентилатор, щото тук не се продават такива и резултатът беше пълна скръб. Като гледам успешно се пренавиват единствено двигатели на перални и електрожени . Та сто пъти по лесно е да се вземе част от друг подобен монитор(щото всичките са китайски и много от нещата вътре са подобни) на който му е скапана я матрицата, я нещо друго, и да се замени и пак ще е късмет да не се е скапало друго нещо вътре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 точно де,това казвам и аз но иначе могат да го направят стига да искат аз така пренавих подобен под инструкцията на един бобиньор и до момента си бачка на лаптопа,но не се хващам втори път да го направя ти да не мислиш,че намотките са кой знае колко не повече от 200-300 на секция до колкото си спомням,навиват се за 10-тина минути но що пот се изля от мен тогава само аз си знам зора е броенето,навиването е много по лесно,пък и както писах макаричката се закача на стенд(нещо като мини струг),зареждаш проводника със съответната дебелина и задаваш броя на намотките,останалото го прави машината повода да го направя беше един бас Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.