Jump to content
BulForum.com

Добри horror (ужаси) игри за компютър ?

lil_stenly

Recommended Posts

Поради малкия факт , че игрите много се играят заради тръпката , аз реших да направя тема в която да се дискутират такива игри .

Култовите заглавия като Resident Evil , Silent Hill и Alone In The Dark не са единствените хорор игри съществуващи някога .

Смятам , че има и добри стари заглавия от сорта на Clive Barker´s Undying , The Thing и още няколко на които имената ми се губят .

Сега излезна още едно хорорче , което ми грабна окото и заглавието е Penumbra: Overture (Episode 1) в което ще откриете малко адвенчър , пъзел и страх в по-големи количества .

Кажете и вие по някое хорорче и да обсъдим недостатъците на повечето игри от този жанр .

Искам да разбера , коя игра ви е влизала в най-големите кошмари и какво ви е карало да изтръпвате от ужас в дадено заглавие .

Може и да пишем за предстоящи заглавия от този тип , както и за продължения на прочути игри .

Излейте си страховете тук .

Ето нещо което може да ви събуди от дълбокият сън с писък ... Clive Barker's Jericho и това излиза на 23 октомври тази година .

Пожелавам ви да не заспите от ужас след тази тема и размислите над нея .

Разгледайте сайта на играта , който съм дал по-горе .

Направен е като игра и трябва да се търсят разни неща за да разбереш историята на самата игра .

Има много стряскащи моменти .

портовете на resident evill са безумно слаби ,с адски орязана графика--> не са култови,губи се всичко.Освен това макар и Resident Evil-ите да са култови игри, те са и повече екшън ориентирани, и чувството им на страх е като на второразряден зомби филм.

портовете на silent hill обаче са много добре направени и са най-доброто от този жанр за pc.

Clive Baker Undying е страхотна игра,но си е повече шуутър.

Обаче нищо не може да се сравни по чувство на страх с Fatal Frame (Project Zero) 1,2,3 и Forbidden Siren 1,2 . Пред тях silent hill-овете са весели игри.

За мен най-психарската и смазваща с атмосферата си игра остава Fatal Frame 2. Всичко бледнее пред нея.

Мда четох за тази игра и погледнах сайтчето , но има ли е портната за компютър .

Иначе ако е има нищо не ми пречи да е изиграя .

Между другото играта Penumbra е много добре ориентирана като адвенчър с хорор и ще е кача в тракера . За клейв бейкър джерико ... сайта е уникална флаш хорор игричка и ви препоръчвам да го разгледате нощем със звук .

Ето линк към това заглавие !

Penumbra Overture Episode 1

Дано играта да ви хареса !

Мен лично ме задържа за на компютъра !

Еххх и ние да вадихме такива игри .

Играта е руска и рагледах сайта , но не разбрах кой знае какво за самата игра .

Ти ако си е играл дай малко повече информация ... какво ти хареса и прочие .

• 2 weeks later...

Нищо не ми е вкарвало повече тръпка на компютъра от Condemned Criminal origins. Пускате всичко на макс, гасите лампата и направо изчезвате... Болна игра... На мен не ми издържаха нервите...

портовете на resident evill са безумно слаби ,с адски орязана графика--> не са култови,губи се всичко.Освен това макар и Resident Evil-ите да са култови игри, те са и повече екшън ориентирани, и чувството им на страх е като на второразряден зомби филм.

портовете на silent hill обаче са много добре направени и са най-доброто от този жанр за pc.

Clive Baker Undying е страхотна игра,но си е повече шуутър.

Обаче нищо не може да се сравни по чувство на страх с Fatal Frame (Project Zero) 1,2,3 и Forbidden Siren 1,2 . Пред тях silent hill-овете са весели игри.

За мен най-психарската и смазваща с атмосферата си игра остава Fatal Frame 2. Всичко бледнее пред нея.

ти кога си ги играл?и на Пс или стейшан?Защото мога да ти кажа, че за времето си ( 1996г ),си беше нещо много добро в жанра.Да не забравяме и факта, че малко са игрите по който се правят филми, и принципно това неса случайни игри! ( Mortal Kombat,Tomb Raider, etc. )

освен сайлънт хил, мога да спомена дъ Съфъринг / болна болна болна игра/. обскюр не е много лоша, санитариум е класика, фиър била много страшна - не съм я играл, първата халфа ми беше паника като обикалях в тъмото с козия крак и ми се мятаха зародишите

да и аз така @neversoft и на мен първия халф ми беше доста параноя :bgrin: иначе на мен много ми хареса Фиъра оредолено много и особенно ако се играе на доста сериозна машина. Доом 3 за мен е пълна боза просто там за мен нямаше тръпка знаеш че иззад ъгала ще изкочи някакво зомби и нищо повече ;) лично аз очаквах от тази игрица много повече. аре да ва помоля нещо да дадете едно списъче с игрици и линкове кам тях да ги сваля и да по цъкам на тях :bgrin: малко да се стресирам :devil че си купх нова машинка и да я тествам пак и напоследък ми се налага през ноща да съм буден та няма да е лошо да има с какво да се зарибявам :rolleyes:

Препоръчвам Obscure 2. По принцип не е много страшна,по скоро е тийн хорърче,но за ps2 има опция за двама играчи,която е страхотна.Една от най-добрите игри за кооператив,единична не е зарибяваща,но кооперативът е крайно зарибяващ.Има и pc версия,незнам дали там има двойна,но ако има я играйте.Една от най-добрите по-нови игри които да седнеш и да превъртиш с някой приятел

може да погледнете Cold Fear. Малко напомня на Resident Evil ама иначе става

а също и първия Alien vs. Predator. Нз дали е точно хоррор ама доста подскачах по стола ено време като я цъках с маринката :P

• 5 weeks later...

Днеска гледах сайта на пулсар и вижте на какво попаднах ... линк .

Скоро ще се появи и по тракерите .

Нямам търпения да е изиграя през някои тъмни нощи .

Dneska gledaх сайта на пулсар и вижте на какво попаднах ... линк .

Скоро ще се появи и по тракерите .

Нямам търпения да е изиграя през някои тъмни нощи .

Имах възможността да поиграя малко играта и не съм много очарован. Прекалено големи изисквания има за графиката, която предлага. Малко от типа е "върви, върви, върви, спри, стреляй, стреляй, спри да стреляш, върви, върви ..."

. Прекалено големи изисквания има за графиката, която предлага

И ти ако на тази графика викаш "лоша", здраве да е. Или не разбираш много много от шейдъри, мейдъри или аз се заблуждавам от шотовете

Само шотове съм гледал и бях изумен от нивото на шейдъри, за това е нормално да има големи изисквания особено откъм видео.

И ти ако на тази графика викаш "лоша", здраве да е. Или не разбираш много много от шейдъри, мейдъри или аз се заблуждавам от шотовете

Само шотове съм гледал и бях изумен от нивото на шейдъри, за това е нормално да има големи изисквания особено откъм видео.

Добре де, не малко игри съм изиграл, за да изкажа това мнение. Ти не гледай шотовете, аз мога и по-добри да ти направя, свали си играта, поиграй малко и пак говори, защото на снимка е едно, а в действителност друго. Играя играта на макс с ati2900pro 1gb/512 и да, пак казвам - не съм въодушевен :)

Абе така говорите все едно сте я превъртяли .

Демото ли сте играли или сте избарали пълната версия ?

Аз намерих копие на оригинала в демоноид , но няма крак още !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...