fidelcastro Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Здравеите хора.От много време мисля и много искам да отида в Калифорния,не само за почивка но и мисля да остана да поживея там известно време също така и да работя нещо.Винаги ми е било мерак да отида там а и сега имам възможност да отида.Но все още не съм сигурен.Нмам приятели които да живеят там.Може и да замина със един мои приятел но все още не се знае.Та затова искам да попитам за някои неща.Аз вмомента живея в Испания но обмислям да се прибирам към България за известно време и от България да замина за Калифорния.Имам спестени пари и за първите няколко месеца ще се оправя същевременно и ще работя нещо естествено.Но си мисля че нещата не са толкова лесни колкото си ги представям аз.Каква документация мислите че ще ми я нужна за да отида там легално и да нямам проблем с властите.Има ли възможности да се работи нещо и да се изкарват що годе добри пари.Имам впредвид че аз съм сам човек нямам семеиство и деца и няма какво да ме ангажира,свободен съм да правя всичко.Кажете какво мислите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 питай тук http://forum.all.bg/postlist.php/Cat/0/Board/emigusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Za da prebivavash legalno shte ti trqbva Rabotna viza i podpechatan DS-2019 formulqr. Rabotite izobshto ne sa tolkova lesni kolkoto horata si gi predstavqt. Prigotvi se izvestno vreme - 2 sedmici do 1 mesec da sedish bez rabota. Shto se otnasq do izkarvane na dobri pari, zavisi i kakvi sa tvoite razbiraniq. Kato za nachalo ako kvartirata ti ne e na strategichesko mqsto, shte ti trqbva prevoz - razbirai kola. Ako e na strategichesko mqsto, ili shte si blizo do mestorabotata si ili shte si do gradskiq transport. Ako govorim za golqm grad razbira se. Ako e malyk, ti sam nqma da iskash da sedish tam i shte se mahnesh Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidelcastro Posted September 7, 2007 Author Share Posted September 7, 2007 Благодаря ви много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike Patton Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 Намирането на работа едва ли е толкова голям проблем, от това да си ЛЕГАЛНО пребиваващ и да не ти сипват всеки път когато се срещнеш с ЧОВЕКЪТ (сиреч чичко полисмен). В Калифорния е адски скъпо, дори и да дишаш пак искат пари. Помисли си защо точно искаш на Западното крайбрежие, защото от това ще зависи колко точно ще се оръсиш преди да почнеш каквато и да било следваща стъпка. Пробвай примерно във Флорида също. На Източното крайбрежие има по-голям шанс за развитие, дори да е малко по-висок стандартът на живот. Ню Джързи е още едно място, в което можеш да се уредиш много бързо и добре. От стратегическа гледна точка, както и от инфраструктурна, ще си на по-доброто място, а в същото време, ще си на 2 часа не повече от Ню Йорк и тн. мегаполиси. По никакъв начин не гледай на северните щати, там работата е много зле. Давам директен пример с Охайо, най-ниски заплати, най-ниски данъци, но и най-скапан щат. Имат един Кълъмбъс и едно Синсинати и тва е. Да не говорим, че като си налееш чаша вода, има повече пяна в нея отколкото ако сипваш коя да е българска бира от един метър височина, защото поради ниския стандарт на живот, огромна част от химическата индустрия на щатите е съсредоточена там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 Ami toi si kaza choveka che iska vyv Kaliforniq zaradi poznati koito ima tam. Vinagi e po-dobro s poznati otkolkoto da trygnesh sam kydeto i da bilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 Той е написал " Нмам" или е изял я-то или е объркал н-то с и-то. И тоа ако не е згадка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.