Jump to content
BulForum.com

Мисля да заминавам за Калифорния и имам въпроси

fidelcastro

Recommended Posts

Здравеите хора.От много време мисля и много искам да отида в Калифорния,не само за почивка но и мисля да остана да поживея там известно време също така и да работя нещо.Винаги ми е било мерак да отида там а и сега имам възможност да отида.Но все още не съм сигурен.Нмам приятели които да живеят там.Може и да замина със един мои приятел но все още не се знае.Та затова искам да попитам за някои неща.Аз вмомента живея в Испания но обмислям да се прибирам към България за известно време и от България да замина за Калифорния.Имам спестени пари и за първите няколко месеца ще се оправя същевременно и ще работя нещо естествено.Но си мисля че нещата не са толкова лесни колкото си ги представям аз.Каква документация мислите че ще ми я нужна за да отида там легално и да нямам проблем с властите.Има ли възможности да се работи нещо и да се изкарват що годе добри пари.Имам впредвид че аз съм сам човек нямам семеиство и деца и няма какво да ме ангажира,свободен съм да правя всичко.Кажете какво мислите.

Za da prebivavash legalno shte ti trqbva Rabotna viza i podpechatan DS-2019 formulqr. Rabotite izobshto ne sa tolkova lesni kolkoto horata si gi predstavqt. Prigotvi se izvestno vreme - 2 sedmici do 1 mesec da sedish bez rabota. Shto se otnasq do izkarvane na dobri pari, zavisi i kakvi sa tvoite razbiraniq. Kato za nachalo ako kvartirata ti ne e na strategichesko mqsto, shte ti trqbva prevoz - razbirai kola. Ako e na strategichesko mqsto, ili shte si blizo do mestorabotata si ili shte si do gradskiq transport. Ako govorim za golqm grad razbira se. Ako e malyk, ti sam nqma da iskash da sedish tam i shte se mahnesh :)

Намирането на работа едва ли е толкова голям проблем, от

това да си ЛЕГАЛНО пребиваващ и да не ти сипват всеки

път когато се срещнеш с ЧОВЕКЪТ (сиреч чичко полисмен).

В Калифорния е адски скъпо, дори и да дишаш пак искат пари.

Помисли си защо точно искаш на Западното крайбрежие, защото

от това ще зависи колко точно ще се оръсиш преди да почнеш

каквато и да било следваща стъпка. Пробвай примерно във

Флорида също. На Източното крайбрежие има по-голям шанс за развитие,

дори да е малко по-висок стандартът на живот. Ню Джързи е още едно

място, в което можеш да се уредиш много бързо и добре. От стратегическа

гледна точка, както и от инфраструктурна, ще си на по-доброто място, а

в същото време, ще си на 2 часа не повече от Ню Йорк и тн. мегаполиси.

По никакъв начин не гледай на северните щати, там работата е много зле.

Давам директен пример с Охайо, най-ниски заплати, най-ниски данъци, но

и най-скапан щат. Имат един Кълъмбъс и едно Синсинати и тва е. Да не говорим,

че като си налееш чаша вода, има повече пяна в нея отколкото ако сипваш

коя да е българска бира от един метър височина, защото поради ниския стандарт

на живот, огромна част от химическата индустрия на щатите е съсредоточена там...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...