Jump to content
BulForum.com

IDSl USB modem

Recommended Posts

kolegi popadna mi takowa ne6to misla ge se wodi taka, modem , no za idsl linij, i se wklu4wa w usb-to. ta waprosa mi e moje li da se izpolzwa za internet ot tozi na BTK. i znae li njakoi kakwa cena warwi towa ne6to. i kato ne e kupen ot BTK dali ste mi dadat da go polzwam

Нямаш никакъв шанс. БТК-то са монополисти, а и тяхните ADSL модеми са и рутери и всеки модем си има собствена парола, която не е знаеш и не ти е казват разбира се.

А и за да се включиш те ти дават модема безплатно, но според мен си е голямо дърво ADSL-а на БТК-то, a и като си помислиш и за договор за 1 или 2 години ........... мъка.

Ако искаш да шернеш линията не можеш да ползваш техния, въпреки че е рутер и има 4 изхода за ЛАН. Трябва ти друг рутер.

А този модем сигурно са ти го донесли от вън, може би и е само модем. Ще върши работа, ама не и с БТК-то

Сега - ADSL или ISDN модем се води това? Щото ако е ISDN може да си го ползваш ама хич няма да ти хареса после сметката след като вече има навсякъде кабеларки. Иначе от ISDN вадиш 64kbps през едната линия и говориш по другата или 128кбпс общо, само че пак ти казвам това си цъка като нормален dialup модем (а в случая когато си на 2те линии цъкат в пъти по-бързо импулсите).

Ако ти трябва аз имам един ISDN модем на PCI - мога да ти го подаря - не го ползвам от 99-та година насам. Но тогава 94-98 си беше върха на сладоледа когато куцо и сакато на 28.8 - 33.6 аз да си джъткам на 128кбпс :)

jimmyb, говориш глупости на таркалета. Това твоето беше в стил "мръсния бил гейтс... смърт за него и смотаната му боза". За твое сведение има много места където няма LAN и кабелен интернет, но има ADSL и добре че го има. Друго нещо е че е доста по-стабилен и ако ти трябва малко но да го има винаги е по-добре ADSL отколкото висящи по дърветата кабели които при първата буря се късат. Ползвам и 2те и въпреки че съм имал проблеми и с ADSL-а общо взето е доста по-надежден. За "шерването" на линията ти трябва не рутер а хъб (5-10лв макс) само че трябва да си на тарифа която го позволява (поне до миналата година беше така, не съм се интересувал дали все още важи това само за бизнес абонатите или и за "домашната" услуга може).

• 2 weeks later...

IDSL e modema, wliza mi telefonnata liniq i izliza prez USB 2.0. abe zte widim kakwa rabota war6i az go wzeh wege. sigurno ste go prodam na njakoi deto mu var6i rabota, ima si njakwi diskowe i prehodnici w kutiqta, ama na sam gi otworil oste. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...