Jump to content
BulForum.com

TV out

Recommended Posts

...след като извадих кабела , спря брума

E da de - parvo tam proverjavash, no tova e mnogo drastichno (da mahash i slagash postojanno kabela) - ima i drug nachin, ako iskash ednovremenno i da gledash TV - zazemi(zamasi) stabilno koaksialnia, ama ako polzvash za celta ot kontakta, vnimavaj da ne ucelish fazata :sayjin :D

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
E da de - parvo tam proverjavash, no tova e mnogo drastichno (da mahash i slagash postojanno kabela) -  ima i drug nachin, ako iskash ednovremenno i da gledash TV - zazemi(zamasi) stabilno koaksialnia, ama ako polzvash za celta ot kontakta, vnimavaj da ne ucelish fazata :sayjin  :D

Тц. Просто се обади на ЕК супорт и помоли за един филтър, като тези дето ги слагат на кабелните модеми. Ако имаш такъв, го премести преди тап-а. Тези филтри са галванически развързани.

Имам проблем с TV out-a, но незнам на какво се дължи. Значи пускам някой филм примерно Hellboy, като съм го направил на clone. И по някое време на ТВ-то се показва зелен екран, а на монитора филма продължава. Аз превъртам филма напред и пак си стой зелен екран. Спирам филма и си виждам десктопа нормално. Пускам филма и си върви нормално и по някое време пак става зелено само на ТВ-то. Това е с бс плеър. С медиа плеър 9 също ми се е случвало на Титаник. Примерно с много други филми съм нямал проблем. Та на какво може да се дължи това. Съмнявам се да е от кабела, макар че днес си взех нов. Със стария ми направи един път така. От какво може да е това

• 2 months later...

Значи имам следния проблем. вързвам картата към телевизора. картината преди излизаше трептяща, черно-бяла.. ужасна. махнах кабела на кабелната и картината се оправи, но остана черно бяла. някакви предложения?

картата е ATI Radeon 9800Pro , свързва се към телевизора чрез преходник към SCART букса по простата причина, че на телевизора друга няма. S-Video -- прегодник ---> SCART. някъде четох че ако SCART-a не бил еди какъв си.. можело картината да излезе черно бяла, но не помня точно какво беше. нека някой ако разбира да ми предложи решение моля. Настроена е на Pal. пробвах всякакви други формати де, но все пак...

Значи имам следния проблем. вързвам картата към телевизора. картината преди излизаше трептяща, черно-бяла.. ужасна. махнах кабела на кабелната и картината се оправи, но остана черно бяла. някакви предложения?

картата е ATI Radeon 9800Pro , свързва се към телевизора чрез преходник към SCART букса по простата причина, че на телевизора друга няма. S-Video -- прегодник ---> SCART. някъде четох че ако SCART-a не бил еди какъв си.. можело картината да излезе черно бяла, но не помня точно какво беше. нека някой ако разбира да ми предложи решение моля. Настроена е на Pal. пробвах всякакви други формати де, но все пак...

Имал съм подобен проблем, но кабела беше от S-Video към чинчов? май. Картината беше черно бяла и нищо не помагаше. Най-накрая се оказа, че проблема е от самия кабел. Най-добре да пробваш с друг кабел. Май проблема беше, че нямаше контакт с "масата" нещо такова ми го обясниха, ама нали съм си гол и бос в елетротехниката (електрониката)... та нищо не разбрах :) :laughing:

нима никой не може да помогне???? преди някой ми беше писал нещо по въпроса, но не мога да намеря темата. проверих със Search на TV Out, но в никоя от темите не бях post-вал. все си мисля че ако направя нова тема ще имам повече успех... само дето ще ме смъмрят модераторите.

• 2 weeks later...

искам да питам нещо... (някой ако може да ми отговори ще е добре, защото винаги като питам нещо по тоя въпрос и никой нищо не може да ми каже). проблема е следния. тоест... реалния проблем е описан 2-3 поста по-нагоре, но има и друг проблем... започвам да се съмнявам дали този TVOut не се е прецакал нещо, защото днес компютъра твърдеше през цялото време че не намира свързан телевизор. (телевизора беше свързан... разбрах защото като го свържа и се появява смущение (което изчезва като махна антената, но аз нарочно я държах за да видя дали има някаква връзка)). та въпроса ми е .. има ли някакъв начин да проверя дали тоя TVOut е в изправност? без да се налага да го включвам към телевизор разбира се. защото днеска 1 час не намери телевизора тоя тъп компютър и ми идеше да се засиля и да се блъсна в най-близката стена, поне гнева и нервите да си изразходвам. дано някой отговори, защото имам чувството, че като пиша в толкова голяма тема.. и никой не гледа какво пише. даже сега ще си засичам колко прочитания ще има и ако се прекалено малко.. много ще ме извиняват модераторите ама ще си отворя една нова темичка. поне знам, че повече хора ще я видят. нали все пак това е замисъла на форума :)

аз също съм писал за подобен проблем в темата .... :(

при мен, когато вкл. tv out има смушения на черен екран, но само това. картина не съм изкарвал на TV-то е месеци :cry

.. и мен много ме съмнява самият tv out да се е прецакал

• 2 months later...

Нека някой да ми каже откъде мога да си купя 10-15 метров кабел за тв аут и кабел дето влиза в звуковата карта и накрая да свъшва с чинч (RCA)

HELP!

Същият проблем. Същата видео карта. GF4 440....

Разни черни екрани, прескача, нищо не се вижда, все едно не е настроена честотата на някой канал. Супер размазано...ужас. Свалих си 1000 драйвъра, инсталирах ги, уж всичко ОК. Ама ...никаква промяна. Давам си клоун...и т.н. ама не става. После, като рестартирам и ми в включено ТВто и ми се пуска като дефолт дисплей, пък от него нищо не се вижда. Аз си давам моя да си ми е Праймъри, ама като рестартирам пак пуска праймъри ТВто :angry1

Някой да каже какво да правя. Днес си купих кабела от Конрад, S-Video to Chinch :blink:

Help, pls :cry

edit: Izchetoh baq temi, probvah mnogo raboti...nishto ne pomogna. Shte probvam da smenq kabela, ama ne mi se vqrva da e ot nego. :unsure:

Първо имаш ли на телевизора специален порт какъвто имаш на PC-то и да го свържеш с кабел поне аз така правя. И свали си най-новите драйвери на картата. И внимавай защото моята гръмна просто беше по-слаба Geforce MX 200

и като свържеш компа към телевизора изключи си кабелната защото дава смущения. А и има в една опция на драйверите на Nvidia TV оттам си нагласяш настройките. Дълго е за обясняване така че ти трябва да си видиш.

Успех :D

Пробвай с друго видео

Какво ще рече "друго видео" :blink:

Първо имаш ли на телевизора специален порт какъвто имаш на PC-то и да го свържеш с кабел поне аз така правя. И свали си най-новите драйвери на картата. И внимавай защото моята гръмна просто беше по-слаба Geforce MX 200

и като свържеш компа към телевизора изключи си кабелната защото дава смущения. А и има в една опция на драйверите на Nvidia TV оттам си нагласяш настройките. Дълго е за обясняване така че ти трябва да си видиш.

Нямам специален порт на ТВто, затова си купих S-Video преходник към 2 чинча, както вече казах. Също споменах, че съм изтеглил новите драйвъри и не помага. Настройките са направени, а кабелната съм я изключил (от Еврокома :devil )

10х все пак, ама....

Чакам нови предложения. :wir

Какво ще рече "друго видео" :blink:

Ще рече да пробваш с друга видеокарта, за да се изключи хардуерен проблем.

Пробва ли да деинсталираш напълно видеодрайвера(ите), да рестартираш 1-2 пъти, после начисто да инсталираш (само един).

..............

Чакам нови предложения. :wir

Ами ....най-доброто което мога да предложа е да провериш наистина кабелчето :) Става реч за S-video буксата. Обикновенно от там идва цялата беля.Понеже съм си правил доста пъти букса от мишка PS2 "някъде из форума съм обяснил подробно как става" знам със сигурност , че трябва две от крачетата да са свързани накъсо "тези срещу ключа...(пласмасовото краче)". Всъщност това е активния кабел.Ако не са свързани, картината е черно/бяла или трепти .Поне толкова мога да помогна.

Значи в Техномаркет Европа продават кабел за връзка м-у PC и TV,които от страната на телевизора е евро скарт,а от страната на комютъра е S-video и аудио жак(3мм стерео стандартен) Струва около 25лв и решава голяма част от ядовете със картината :punk Ето ТУК линкче по въпроса,ще ви е полезно ако смятате да си направите сами кабелите ;)

Мнооого хубава карта!Мноооого съм доволен!!!От 2.5 години я имам,само веднъж съм смазал FAN-чето,иначе си работи перфектно.Едновременно могат да се гледат на ТВ-то филмчета и да си цъкаш на PC-то.Изобщо съотношението цена/производителност е :punk !

Ей пичове пичове, ама аз как се прецаках, а? :cry

Значи, с целият си акъл реших да дам ТВто да ми е праймъри, да видя дали ще има подобрение. Ама после забравих да го изключа и послушах съвета да Ънинстал на всички драйвъри и Инстал на 1 чисто нов. Ама като го инсталирах нали ми иска да Рестартира, и аз като рестартирах бях забравил да изкл. ТВто за праймъри, и после на моя екран не излизаше нищо, а на ТВто (на което нищо не се виждаше) ми се появяваше цялата графична среда. И ....т.к. нищо не виждах => Реинстал :pirate

В техномаркет Европа бях наскоро, и там нямаха такъв кабел. Ама и на мен не ми трябва точно такъв, понеже аз звука го вадя през уредбата. :music

Вадиш кабела от Тв-аут буксата и то си тръгва през единствения възможен вариант(Монитора)

:laughing:

Не съм чак толкова загубен. Не стана

Ей пичове пичове, ама аз как се прецаках, а? :cry

Значи, с целият си акъл реших да дам ТВто да ми е праймъри, да видя дали ще има подобрение. Ама после забравих да го изключа и послушах съвета да Ънинстал на всички драйвъри и Инстал на 1 чисто нов. Ама като го инсталирах нали ми иска да Рестартира, и аз като рестартирах бях забравил да изкл. ТВто за праймъри, и после на моя екран не излизаше нищо, а на ТВто (на което нищо не се виждаше) ми се появяваше цялата графична среда. И ....т.к. нищо не виждах => Реинстал :pirate

В техномаркет Европа бях наскоро, и там нямаха такъв кабел.  Ама и на мен не ми трябва точно такъв, понеже аз звука го вадя през уредбата. :music

Вадиш кабела от Тв-аут буксата и то си тръгва през единствения възможен вариант(Монитора)

Чета,чета и се чудя :unsure: !При мен няма такива проблеми,затова пиша как е връзката при мен.ТВ-аута на картата е S-Video,видео входа на ТВ-то е Chinch.Звука от компа излиза със стереожак и влиза в ТВ-то с два чинча.Въобще не ви трябват супернови драйвери,а само такъв,който подържа "clone".Аз в момента съм с 53.03.А това за конфликта с кабелната телевизия е вярно.....,но зависи с какво ТВ си :D .Дано съм бил полезен!

Чета,чета и се чудя  !При мен няма такива проблеми,затова пиша как е връзката при мен.ТВ-аута на картата е S-Video,видео входа на ТВ-то е Chinch.Звука от компа излиза със стереожак и влиза в ТВ-то с два чинча.Въобще не ви трябват супернови драйвери,а само такъв,който подържа "clone".Аз в момента съм с 53.03.А това за конфликта с кабелната телевизия е вярно.....,но зависи с какво ТВ си  .Дано съм бил полезен

Az sam na absolutno sashtiq na4in nikvi driveri ne vi trqbvat paxash si s-video cabela paxash stereo kabela i si ba4ka extra az sam izgledal polovinata warez sigorno na televizora bez nikav problem i az se nadqvam da sam bil polezen :lol:

:woot :woot :woot ;)

Чакайте и аз да питам нещо. Значи разполагам с Asus radeon 9550 GE/TD с TV-out. Та ... в комплекта има едно 15 сантиметрово кабелче, което се води "TV out adaptor". Компютъра и телевизора съм свързал посредством най-обикновен видео кабел ... от онези с по двата чинча от двете страни. Образа е перфектен, няма смущения, но се забелязва леко трептене на бял фон - честотата на опресняване е ниска. Та въпроса ми е дали ако сложа коаксиален кабел с RCA това трептене ще изчезне?

zna4i nai lesniqt na4in e otiva6 v nai blizkiqt magazin v koito prodavat kabeli i si kopuva6 edno kabel4e sas kambanki i bi trqbvalo ot zad na video-kartata da sa ti 2 buksi i na televizora si ti gi pi6e samo trqbva da posedi6 5min da gijurka6 dokato stanat.:))))))))))))))

AWE PI4OVE IMAM ATI RADEON 9250  128MB S TV OUT I NEZNAM KVI NASTROIKI TRQBVA DA NAPRAVQ NA KOMPA  :confused

Основното е да цъкнеш OVERSCAN опцията в контрол панела , тя върши перфектна работа при новия клас телевизори. При по старите малко изяжда от картината , но за филми ако става въпрос е перфектно. Ако 4ак толкова ти се занимава с настройки си ка4и Ati Tray Tools , там има доста за цъкане по TV-OUT-a :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...