BoardMan Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Hahahaha , ne be - az imah w predwid samo za proba w slucaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
jecho Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 i pri men bez da izvadia kabela ot tv-to nemoga da gledam normalno film. ]kakto vsi4ki vas sam probval niakolko varianta no bez uspeh kolkoto za klu4etata .... niakoi be6e pisal 4e e vzel ot stara TV igra,spored men i te ne var6at rabota,podobni moje da otkriete v "konrad"-na spirkata na hotel Leningrad... ta kakto i da e ne var6qat rabota az si re6ih vaprosa kato sriazah na dve kabela kam televizora i mu slojih majka i jenska buksa na udobno za men miaso. kato si gledam film4e gi izklu4vam bez razbirase da se naviram zad televizora ami tova e dano sam polezen na niakogo..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=22949 как ще коментирате това, в крайна сметка само в София ли става тоя номер с разделителя, или е възможно и тук? \или аз нещо не съм разбрал за какъв разделител става въпрос?! Повтарям, че приятел в София гледа филми без да пипа никакви кабели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1912 Posted February 14, 2004 Share Posted February 14, 2004 Между другото тоя приятел от Сф дето не вади кабели, когато беше на кабелка като нас, вика, че на кабела до сплитера дето разделя трасето към ТВ и ПЦ-то (дето е вкъщи) имало едно цилиндърче, както той ми обясни, подобно на това което е на кабела на мониторите до конектора.... явно е някакъв филтър, може и той да маха смущенията.. Obiknovenno gi slagat takiva jadji. Tva sa protektori deto maj namaliavat silata na signala za da ne ti gramne neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
flinst Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 Slozete si protektor na katelnata ima gi v vikivat i struvat okolo 10 leva i vsqkakvi trepteniq na kartinata ste vi spre i ste gledate flmi na tv bez da vadite kabelnata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 И аз имам същия проблем, но и с него се справям някакси. Имам и друг подобен проблем. На ПЦ-то осжен кабелен модем(на УСБ-то) имам и ТВ-тунер. Та проблема е следния: когато се рова в нет-а или свалям нещо картината на ТВ-тунера прескача и звука пръщи. Кабела на кабелната се разделя 2 пъти докато стигна до ПЦ-то(един път в хола и един път преди ПЦ-то-за модема и тунера) Преди един месец ресхих да се по занимая с този проблем и зех да пража опити и когато смених местата на двата сплитера нещата заспаха, обаче сега нещо пак картината трепти, но звука си е добре. Та някой може ли да ми даде решение на проблема. И искам да питам още нещо искам да си купя нов сплитер, обацхе ще ми кайете ли какъв точно трябва да е, защото сам вийдал различни, например на този които ми е от ЕК-то пише на аут-а 35dB а на гругия нищо не пише. И може ли сам да си го смена или трябва да викам хора от ЕК-то, штот да не кажат после че тва не е от тях и да ме глобят(както се е случвало вече) 10Х предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 .. И искам да питам още нещо искам да си купя нов сплитер, обацхе ще ми кайете ли какъв точно трябва да е, защото сам вийдал различни, например на този които ми е от ЕК-то пише на аут-а 35dB а на гругия нищо не пише..... Хехехехе, чак пак 35дБ Може да е 3.5дБ понеже 35дБ си е затихване между вход/изхода по мощност около 3200 пъти а пък 3.5 е около 2.2 пъти . Значи има 2 вида сплитери, едните са такива с еднакво затихване на 2-та изхода (по принцип на изходите) и колкото повече пише като число в дБ, значи толкова повече е затихването - търси с по-малко число в дБ. А пък другите сплитери са такива за магистрално трасе и отклонители - викат им ТАП-ове - такива обикновенно са там където ти влиза кабела в апартамента. Там на самия изход за отклоняване затихването е различно - между 3-12дБ, и тук важи същото - колкото по-голямо число, толкова по-голямо затихване. На ТАП-овете затихването към магистралния изход е около 1дБ, а по някога и под 1дБ. Другото интересно нещо за сплитерите със симетрични изходи е това, че те подтискат паразитните сигнали идващи от единия изход към другия. Обаче тези сигнали без проблеми си преминават към входа на сплитера. Обикновенно с такива сплитери закачат отклонението за кабелния модем за да се избегнат взаимните смущения от сигнала на модема и евентуални прониквания на смущаваши сигнали от телевизора. В крайна сметка всичко това (затихванията в дБ) се изчисляват но много се съмнявам че в мрежата на ЕК е така, хехе. Как може дай-лесно да провериш дали трябва да сложиш сплитер с по-голямо затихване: отиваш в статистиката на кабелния модем (на адрес: http://192.168.100.1 ) и гледаш какво е нивото на приетия сигнал - трябва да е 0дБ. Ако е отрицателно, значи по трасето ти трябва по-малко затихване, ако е положително - обратното Това е накратко. А качествен сплитер може да си вземеш от ЕлектронИнвест - намира се на капана, до КометЕлектроникс. Другото нещо което аз бих дал като съвет е: дай по-добър сигнал на ТВ-то и ТВ тунера отколкото на кабелния модем. Все пак цифровите комуникации са много по-устойчиви отколкото аналоговите както е при ТВ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 Mnogo mersi za infoto. I naistina e 3.5dB prosto pravopisna greshka. Tova koeto pishe e: Frequency 735000000 Hz Locked Signal to Noise Ratio 38 dB Power Level -5 dB The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading Upstream Value Channel ID 3 Frequency 24550000 Hz Ranged Power Level 50 dBmV Tova kvo oznachava che trqbva da e kolko dB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 Мдаа, значи нивото на сигнала като цяло ти е малко нисичко, но не е критично. В този случай с колкото по-малко затихване са сплитерите по трасето като цяло, толкова по-добре. Но под 3.5дБ/3дБ няма, така че може да пробваш на първото разклонение да сложиш ТАП сплитер, като магистралното му трасе да минава от входа към ТВ-тунера и компютъра а отклонението което е на -6 или -8дБ да отива към телевизора. След това може да пробваш да сложиш още един такъв (ТАП) там където ти се разклонява за тунера и кабелния модем, като магистралното трасе да минава от първия ти сплитер към ТВ тунера а отвода на -6дБ да ти отива в модема. Така към модема ще постигнеш същото затихване все едно минаваш през 2 сплитера по 3дБ, но пък сигнала на ТВ тунера значително ще се повиши. По принцип ТВ тинерите ги правят с не-много чувствителни входни стъпала за да не ловят смущенията идващи от компонентите в PC-то и искат по-добър сигнал на входа. За сметка на това обаче телевизорите са с много по-чувствителни тунери, пригодени дирекно за пасивна антена в общия случай, така че една такава конфигурация на окабеляването е напълно допустима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 Mersi mnogo. Znachi ako sam razbral pravilno mi trqbvat 2 TAP splitera(koito moga da zema ot ElektronInvest). A kato otida v magazina ako kaja samo trqbvat mi 2 TAP splitera te sha ma razberat li, ili trqbva da obqsnqvam i ako ma pitat kolko dB trqbva da kaja 6 ili 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 27, 2004 Share Posted February 27, 2004 имам един проблем с картината. на теливизорът тя се потъмни и се размаза. някой имал ли е подобен проблем? все си мисля че е нещо от swith-a на евробуксата моля ви, помагайте! в недоумение съм как е възможно до вчера всичко да е било наред, а днес - Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted February 28, 2004 Share Posted February 28, 2004 Mersi mnogo. Znachi ako sam razbral pravilno mi trqbvat 2 TAP splitera(koito moga da zema ot ElektronInvest). A kato otida v magazina ako kaja samo trqbvat mi 2 TAP splitera te sha ma razberat li, ili trqbva da obqsnqvam i ako ma pitat kolko dB trqbva da kaja 6 ili 8? Да, значи би трябвало да те разберат - ти все пак може да поясниш че това са от магистралните сплитери с едно отклонение, а не от тези които са с два еднакви изхода. Ще е добре да им кажеш и заихването на ТАП изходите ако ти предложат различни модели. Ако нямат в наличност различни, ще ти предложат само това което имат Аз имам техен каталог, но не знам дали всичко го имат на склад... Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 сега ако ми кажете как да си настроя софтуерно да записвам от телевизора, чрез карта с Svideo Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 пак проблем .... днес превключвам на TV Dispaly и гледам пак същия гаден проблем с размазаната картина, както преди(по-горния пост). изваждам буксата от TV и отново я поставям -> черен екран, без някакви признаци за връзка с PC-то. сложих си нови драйвери - не е от тях! рестарт на PC-то - пак нищо. картата ми е radeon9200se. не използвам s-video входа, а обикновен. btw миналият път се оправи от само себе си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 пак проблем ....днес превключвам на TV Dispaly и гледам пак същия гаден проблем с размазаната картина, както преди(по-горния пост). изваждам буксата от TV и отново я поставям -> черен екран, без някакви признаци за връзка с PC-то. сложих си нови драйвери - не е от тях! рестарт на PC-то - пак нищо. картата ми е radeon9200se. не използвам s-video входа, а обикновен. btw миналият път се оправи от само себе си Виж да нямаш нещо разпоено по самия кабел.Особено ако не е фабричен.При мен беше така.Пробвай с друг кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 Виж да нямаш нещо разпоено по самия кабел.Особено ако не е фабричен.При мен беше така.Пробвай с друг кабел. ами кабелът си вървеше с картата. би трябвало да е фабричен. той е с две разклоенения - s-video и обикновено Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 А как може да се направи такъв преход: S-Video + Audio -> Coax? Щото ТВ-то ми няма A/V In Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Ще отидеш на руския и ще се разровиш по сергиите. Може да ти излезе късмет да вземеш някоя видеоигра дето има изход за антенния вход на тв. От там на сетне е лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Ще отидеш на руския и ще се разровиш по сергиите. Може да ти излезе късмет да вземеш някоя видеоигра дето има изход за антенния вход на тв. От там на сетне е лесно <{POST_SNAPBACK}> Ъъъ и после? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted August 15, 2004 Share Posted August 15, 2004 Ъъъ и после? <{POST_SNAPBACK}> После захранваш със 7в платката за преобразуването на A/V към комплексен видеосигнал, ръгаш го във антенния вход и настройваш някой от каналите на ТВ-то за да си гледкаш филмчетата П.С. Да не забравиш да подадеш аудио и видео на дходовете img src="style_emoticons/default/tongue.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":P" border="0" alt="tongue.gif" /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 А може ли някакси да се направи A/V IN на телевизора Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 А може ли някакси да се направи A/V IN на телевизора <{POST_SNAPBACK}> Mislq che moje, no trqbva da se proveri v nqkoi serviz Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 А някой да има проблем със звука , става въпрос за аудио-аут-а , от ПЦ към ТВ .. какви ли не кабели сменях и продължавам да имам брум. Картината ми е сълза , нямам оплакване. Използвам отделен кабел за аудио. Мислех , 4е проблема е в зануляването на контактите , пробвах и от 2 разли4ни кръга да захранвам ПС-то и ТВ-то и пак . Ако някой е имал такъв проблем и се е справил да постне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 ...2 разли4ни кръга да захранвам ПС-то и ТВ-то и пак . Ако някой е имал такъв проблем и се е справил да постне Мисля, че 2-та кръга няма да оправят нещата, дори могат да ги влошат. Аз имам доста апаратура свързана заедно и проблемът с брума е доста сериозен. Тъй като има прости правила (едно от тях е за 1 токов източник), но по принцип проблемът се решава с проби, пробвай следните 2 неща: 1. Опитай се да дадеш стабилна маса на Еврокомския кабел(коаксиалния). 2. Ако не стане (1) пробвай да изолираш масата на токовия кабел на телевизора (3-ят извод...слагаш изолирбанд...разбира се ако изобщо има 3-и, щото повечето нямат) или на компютъра, но това е много крайна мярка и не е за препоръчване. Абе един добър UPS също върши работа, защото имат вграден филтър...ама...струва пари. Има и други начини, но като не знаеш откъде е проблема.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Оправих се по един доста тъп начин , по-прицип на всички които имат проблем с TV-OUt-а и ми званят постоянно да ме питат , що му играе картината и т.н им казвам , извади кабела на кабелната от телевизора. И тъй като , моята е вкарана и картината ми е супер , изобщо не съм се сещал да я махам и вкъщи. И какво стана в крайна сметка, след като извадих кабела , спря брума - просто стана кристално 4исто и тихо !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.