Jump to content
BulForum.com

За Windows Media Player

tanko111

Recommended Posts

С моя WinPlayer 9 гледам в реално време доста работи в Internet, особено от warez-a. Само, че това не става с AVI файловете. Трябва да ги сваля на PC-то и тогава да ги гледам. Размера на файловете няма значение.

Защо ли става така? Кодеците май са ми наред - всичко си гледам, без проблем. Какво ли не е наред?

Защото искам да ги гледам направо от сайта, без да свалям файловете. BSPlayer-a май не сваля директно от Internet, нали?

Da ne bi da ima neshto obshto s tova, che za da gledash AVI e neobhodimo da imash celia fail? MPEG mozesh da gledash bez da go imash celia, no za AVI ne e taka. Ima programi deto gledat chastichno download-nati AVI-ta, no IE mai ne e ot tiah. :)

Mai samo za tova se seshtam v momenta.

Da ne bi da ima neshto obshto s tova, che za da gledash AVI e neobhodimo da imash celia fail? MPEG mozesh da gledash bez da go imash celia, no za AVI ne e taka. Ima programi deto gledat chastichno download-nati AVI-ta, no IE mai ne e ot tiah.  :)

Mai samo za tova se seshtam v momenta.

fon_tomov, прав си. А хубаво би било WMP да д-лоадне първо края на файла, хедъра и друга важна инфо, и да плейне файла като стрийм. :wacko:

Tedi mai e nai-prav :D - AVI file formata ne poddurja streaming. A kakvo e tova moje da checknete na tova url:

http://www.streamingmedia.com/tutorials/vi...?tutorial_id=46

Ne sum siguren no mislia che ima playeri za Linux, koito mogat da podkarat avi failove i bez da imat kraia mu, no tova se pravi s niakakvi aproximacii i ne vinagi rezultata e dobur.

AVI failovete mogat da se konvertirat do streaming formati kato ASF, RealMedia, CAMV, WMV, MOV, ama kachestvoto zapochva da strada. Osven tova... "Streaming files are generally not editable and cannot be converted to any other file format. For these reasons, it is best to keep your original source content in the AVI file format and use streaming media file formats only for publishing and delivery."

Наистина трябва да е така. Благодаря на всички, които писаха.

А обяснението в tutorials-a си е просто:

AVI files are not typically used over the Internet for two reasons. 1. AVI files are usually very large. Depending on the capture process, an AVI can be more than one megabyte per second of video. 2. AVI files can't be streamed over the Internet. You must download the entire file before you can play it.

• 2 months later...

mplayer може да плейва ави-та без да са свалени изцяло. Даже има опция да чете информацията за потока която се намира в края на филма и да ти пуска филма в реално време. Има и версия за Windows но незнам дали ще е със същата функционалност както под линукс.

В залите на Langame и Визио сум виждал как се гледат филми директно от сървара без да се свалят. Даже Визио си имат и специален сайт "Factotum" в който замо да кликнеш и тръгва филма със субтитри. Май използват winmplayer в iexpore.

В залите на Langame и Визио сум виждал как се гледат филми директно от сървара без да се свалят. Даже Визио си имат и специален сайт "Factotum" в който замо да кликнеш и тръгва филма със субтитри. Май използват winmplayer в iexpore.

Ami vuv free.city-lan.com su6to predi sum gledal nqkoi filmi avi,no sega ve4e ne mi ba4kat,Ne znam za6to.Filimite oba4e bqha avi.

Ами ако случайно си забелязал и тука филмите когато си в зала могат да се гледат онлайн. Поразгледай малко из Movies@Warez.ru.

AviPreview gi gleda avi-tata v realno vreme,ama ne si spomnyam dali puskashe subtitrite.Ama tova da gledash v realno vreme si e za da proverish dali si struva da svalyash celiya film i da si go vidish ot harda,a ne da gyltash kapaciteta na vryzkata !!!

Ако ми кажеш как с AviPreview ще отвориш URL адрес-а ;). Има един начин но трябва да го тествам. Приниципа на действие на AviPreview е че си rebuild-а индекса на тази част която си изтеглил до момента. Пак повтарям 1Mbit не е достатъчен за гледане на филми в реално време, малко повече трябва.

Karaman това е и моята идея. Но нямам време да си правя експерименти. Но все пак има разлика между това да ти стига да гледаш в реално време и да правиш буфер 20 мин ;).

• 5 months later...
С моя WinPlayer 9 гледам в реално време доста работи в Internet, особено от warez-a.

И аз правя същото и то доста често, но ми се появи проблем ! Вече след натискането върху някое МР3 или mpg Media player-a не ми зарежда съответното ,а започва да го сваля и едва след това го пуска. Преди съм нямал подобен проблем предполагам че е нещо от настройките. Надявам се някой да може да помогне, защото е доста неприятно да цъкаш за всяко мр3 и mpg в open url...

За 777:

Вече след натискането върху някое МР3 или mpg Media player-a не ми зарежда съответното ,а започва да го сваля и едва след това го пуска.

В настройките за типовете файлове на Операта ми има отметка: "Приложението се нуждае направо от адреса" (Целият ми интерфейс е на български, затова така ми излиза). Отбелязал съм там кое с какво да се отваря и няма проблеми с досадното сваляне преди пускането.

За 777:

В настройките за типовете файлове на Операта ми има отметка: "Приложението се нуждае направо от адреса" (Целият ми интерфейс е на български, затова така ми излиза). Отбелязал съм там кое с какво да се отваря и няма проблеми с досадното сваляне преди пускането.

Хммм това не ми помогна аз съм с IE6 ,но поне ме насочи че е някъде из интернет option-ите може би,претърсих ги .... но нищо . Някой друг ако може да хелпне ? (иначе тръгвам c PM-i :) )

Хммм това не ми помогна аз съм с IE6 ,но поне ме насочи че е някъде из интернет option-ите може би,претърсих ги .... но нищо . Някой друг ако може да хелпне ? (иначе тръгвам c PM-i  :) )

Сакън, нидей :P

За да ти ги плейва с Windows Media Player-a трябва съответните разширения да са ти асоциирани с него. Т'ва става от менюто му Tools > Options... > File Types.

Сакън, нидей :P

За да ти ги плейва с Windows Media Player-a трябва съответните разширения да са ти асоциирани с него. Т'ва става от менюто му Tools > Options... > File Types.

Не е и това :) смисъл асоциирането ми е направено с медиата ,но нищо не става ... те пак си тръгват с него ноо едва след като са напълно свалени в темпорарито или там някъде :wir проблема е че не тръгват онлайн директно след натискане(цъкане) върху тях ,а трябва да ги пускам от open url ...

• 1 year later...

имам един проблем тук с кодеците и wmp ... той се получава само когато трябва да се stream-ва чрез въпросния плеър. предполагам, че това е някакъв специфичен кодек, защот при другите не се получава така. та ... как мога да го оправя това? (не искам да преинсталирам нито кодеците, нито да update-вам плеъра)

fsafafa6pf.png

благодаря предварително

п.п. btw има поне над 10 отворени теми свързани по някакъв начин с wmp ... иначе може да затваряме теми, да натякваме, че трабвало да се четат правилата :blink:

п.п.п. извинявам се, ако не съм улучил "правилната" :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...