CARROT Posted January 19, 2004 Share Posted January 19, 2004 ZDR Imam slednia problem. Zanesoh si harda v edin priqtel, i tam nastroihme (po to4no toi shtoto az ne razbiram) da zarejda win ot moq hard, no tykmo predi da vleze v windowsXP se e poqvil sin ekran. Ta vaprosa mi e zashto i moje li tva da se opravi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 19, 2004 Share Posted January 19, 2004 Защото се опитвате да стартирате твоя Уин в различна среда (дъно, процесор и т.н.). В случая причината е в различното дъно. Когато сменяш дъно например на тввоя компютър съвсем малка е вероятността Уиндос да тръгне веднага, налага се преинсталиране А защо ви е да стартирате на неговия комп твоя Уин? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 19, 2004 Share Posted January 19, 2004 Samite Microsft si kazvat che pri smiana na duna nai-chesto se nalaga preinstalacia na Win za da niama problemi. Tvardeniata biaha obache che Win XP niamalo da ima takav problem. Moia opit pokazva drugo...... Kato smenish dunoto se nalaga da go preinstalirash zashtoto nai-chesto se poluchav tochno takova neshto - sin ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Така е, аз съм смени 3 дъна за около 2 месеца и при всяка смяна се налагаше ново ХР, заради различните чипсети VIA -> SIS и накрая NForce2. Сега съм с Win2003 и не знам как е при него, но при ХР няма мърдане. Единствено съм подкарвал имейдж от друг РС на моя, но чипсетите съвпадаха (SIS) и тръгна без проблеми, та това е разковничето... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 ей заради това вин98 rulezzzzzzzzzzzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 ей заради това вин98 rulezzzzzzzzzzzzzz май-май си единственият, който мисли така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 май-май си единственият, който мисли така един и същи хард съм го закачал на ... и аз не знам на колко (може би над 10) различни компа и единственото нещо което ставаше беше нуждата от инсталиране на драйвери 2х365 дена вин без преинсталация и син екран ФЪЦК XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Be to po taia logika triabva da se varnem na DOS...... tam daze driveri nima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Кви са тия Фантасмагории за УИН98 че не ти е правил проблем та той целия по принцип си е бъгав независимо на каква система е поставен....като почнеш от прецакване на филми дава че не искат да ти бачкат (и каквито и драйвери да слагаш след време пак се оаква) Мани го тоя Уин...е тва си е мое мнение колкото и по нови версии излизат толкова повече се изчистват бъгавите глупости..а и сега вече е спряна подръжка на Уин 98 така че не се прави софуер който да се подържа от тоя уин така че ще те видим колко ще издаржиш с тоя уиндоус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 ...и сега вече е спряна подръжка на Уин 98 така че не се прави софуер който да се подържа от тоя уин така че ще те видим колко ще издаржиш с тоя уиндоус. antaro, не е съвсем така, Win98SE е минималната версия, която все още се поддържа като платформа от М$ за много от софтуера.. Винаги е имало софтуер който е само за NT платформа, но това не значи че 98 умира Ще мине още време докато поддръжката на софтуер за него се спре тотално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Е да той още напълно не е изгубен но е пътник....може да мине още много време но мисълта ми е че той вече е отживелица...а и по залите почнаха да пускат навсякаде ХП а също и вземеш ли с нова машина тя също е с такъв Уин почнали са първи фази на неговото игнориране.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 а също и вземеш ли с нова машина тя също е с такъв Уин почнали са първи фази на неговото игнориране.. Ей тва най-ме вбесява по комп-фирмите... Не за друго, а защото ти товарят цената заради ОС-а (и то не малко)... И като си поискаш РС-то без ОС се правят на интересни... Колкото до 98 - тц, отживелица е колкото е отживелица и 3.11 - бедна ти е фантазията колко много се използва все още по фирми и офиси на слаби машини... Защото минаване на нова версия значи харч и за хардуер и става дявол на магаре... Специално счетоводителите и склададжиите масово ползват досовски софтуер - за какво им е на тях ХР на скъпа машина, като могат да си цъкат на 486-ци?! А иначе официално Сикромофт ще прекратят поддръжката на У98 чак към 2007 май беше, когато излезе новата версия след ХР - справка сайта на Сикромофт, но истинския, не тая измислица сикромофт-българия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Зарадвахте ме, защото все още съм на джам (Windows) 98-ми размер и до 2007 г. може би все ще изтрая на него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 ... И като си поискаш РС-то без ОС се правят на интересни... Затова винаги си събирам PC-тата от възможно "най-дребните" части, да не се опитват да ми пробутват "софтуер". При лаптопите е по-сложно , но и там се намират достойни фирми, които не са се сдалаверили с момчето от Редмънд Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Затова винаги си събирам PC-тата от възможно "най-дребните" части, да не се опитват да ми пробутват "софтуер". и за сглобяване също ша дадеш 10$ следващия път слуша кво ти говоря Мани го тоя Уин...е тва си е мое мнение колкото и по нови версии излизат толкова повече се изчистват бъгавите глупости.. и докато ги изчистят тия бъгове които понастоящем се дължат на опита на направа на ОС която да мисли вместо теб кво ша ядат тея мили хора които мислят за световния мир и опростяване на живота на обикновенния юзър Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Мани ги тия е....баси вече никога няма да си взема готова сглобена машина....останах разочарован от направата на моята ама тогава толкова ми бил акъла "Взимам Готово" сега като се понаучих малко и зех да забелязвам супер грешки при Хардуера на ПЦ-то Мисалта ми е че поне тези от дето е мойто ПЦ доста са икономисвали материали...Преди 30-тина минути свалих Кулера и какво да видя Паста хаха едвам забалежима сигорно не са имали и са сложили савсем малко при това една доста хубава както забелязах и за която съм чел доста интересни статии "Сребриста (сребърна)Паста" не стига че е смотаняшка а са сложили и две капки колкото да замажат положението.При това иначе са ме натоварили с безброй СД-та софтуер за който се заплаща естествено и който не ми върши никаква работа....Гледат да се хваната и за най - дребното за да изкарат пари баси...само се ядосвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.