Jump to content
BulForum.com

Съвет за покупка на видео карта 2

Recommended Posts

Така. Преди време се обърнах за подкрепа в избора си за VGA към драгите ми съфорумци и не сгреших.Сега го правя пак :). Решил съм да си взимам нова карта, че сегашната започна да поиздиша на по-новите геймки :), но нещо се двоумя м/у 2 карти - Asus EN8800GTS HTDP 640MB 320bit PCI-E или Sapphire Radeon HD 2900XT 512MB 512bit DDR3 PCI-E ( GB RX29T512VH-B/HD2900XT PCI-E ).Тази третата е под въпрос, само заради марката.Голям го ядох от един Гигабайт, така че...

Засега съм се спрял на Сапфира, въпреки голямата ми любов към GeForce.Но тъй като парите са много (въпреки че ги имам) също си мисля дали да не поизчакам малко да им паднат цените на картите.Все пак на пазара в България ще навлезе и новата XTX и тогава може да се очаква спад в цените на XT или се лъжа? :).Ако имате други предложения за видео карти, съм отворен към идеи, стига тези идеи да се побират в бюджета (750лв max).

Вие сте на ход.

Ами 640мб версия е най-неоправданата покупка освен ако нямаш 24 инчов монитор. Иначе 2900 XTX е ок, но по-добре изчакай да излезе 65нм версия на ядрото или ко не ти се чака и нямаш 24 инчове монитор 8800 320мб. Или чакай 2900 XT.

• 1 month later...

за да не отварям отделна тема пиша в тази. та, въпроса ми е следния - в момента съм с

Athlon XP 2200+, ASRock K7S8XE и Asus A9550GE. коя карта на AGP слот на пазара около 100 лв. би си заслужавало да взема, за да си сменя настоящата. и общо взето има ли смисъл от такава от гледна точка на цена/производителност в сравнение с моята в момента?

сега гледах една в ера - Inno 3D Nvidia 7300GT 256DDR3 за 107 лв., но не съм сигурен дали е на AGP

за да не отварям отделна тема пиша в тази. та, въпроса ми е следния - в момента съм с

Athlon XP 2200+, ASRock K7S8XE и Asus A9550GE. коя карта на AGP слот на пазара около 100 лв. би си заслужавало да взема, за да си сменя настоящата. и общо взето има ли смисъл от такава от гледна точка на цена/производителност в сравнение с моята в момента?

сега гледах една в ера - Inno 3D Nvidia 7300GT 256DDR3 за 107 лв., но не съм сигурен дали е на AGP

най вероятно е PCE-e, в същият магазин виждам агп версията 136лв

Inno3d 7300GT 256MB DDR3 AGP 136.10

най вероятно е PCE-e, в същият магазин виждам агп версията 136лв

Inno3d 7300GT 256MB DDR3 AGP 136.10

е, заслужава ли си? да дам толкова пари, за да сменя настоящата, като се има в предвид с к'ва конфигурация съм :)

По-добре не си променяи конфигурацията. Нито процесора нито дъното са първа мода, а пък и картата с която си в момента им подхожда, няма смисъл да влагаш пари в нещо което му е минало вече времето по-добре спести още някой и друг лев и си вземи нов комп.

е, заслужава ли си? да дам толкова пари, за да сменя настоящата, като се има в предвид с к'ва конфигурация съм :)

Не, ще видиш просто по красива графика, но за сметка на това фпс ще спаднат значително. Колкото повече ефекти и шейдъри толкова по зле ще се игра, ства единствено за ПЕС08

Няма смисъл от толкова кинти за нищо.

малко по темата..

Sothbiss ако ще играеш на 1280x1024 или 1600x1200 мисля че тове е твоята видео карта

8800GT

още за нея можеш да прочетеш и тук

за по високи резолюции вече тряя да се насочиш към 8800GTX..

Разликата в цената между двете не си заслужава парите а и уш ще излизат нови гтс-и (подсилени) 8800гт в момента доближава гтх-а а новите гтс най-вероятно ще са по-бързи а и да не забравмя ати 3870ХТ ноември месец ще е добър за някой (ще им стане ясно кво да си купят за коледа и нова година)

Не бързайте. Нвидия извадиха една добра карта, а ще има още един нов модел след 1-2 месеца. АТИ също ще имат нови.

Не бързайте. Нвидия извадиха една добра карта, а ще има още един нов модел след 1-2 месеца. АТИ също ще имат нови.

то така да се чака постоянно след 1-2 месеца за по нов и по нов.. няма да има край

Ами дай тогава сега 400$ за карта, която след по-малко от месец ще е по-слаба от карта, кяото ще ти струва 200-300$. Изборът си е ваш.

400$ = 8800GTX

Ако говориш за 8800GT пак е по-слаба от нея..А ако говориш за GTS, която ако не се лъжа няма да излезе преди коледните празници ... На този етап си заслужава да изчака 8800ГТ но не и повече :).

Поправка: Говоря за новите ГТС.

8800GT

-It's only $200-250 at launch.

-It has 512MB of ram

-It is faster than the $350 640MB 8800GTS

-It is slightly slower than the $500 8800GTX

-It draws less power than those other 8800s

-It is a single slot design so it takes up less room in your case

А ако се сложи 2 карти за СЛИ дъна, става просто невероятна комбинация за цената.

Прогнозите са около 300$ в бг. и пак е невероятно покупка за цената си. Да знам, но поне в момента е по-добра покупка. Не съм фен на марките, искам квото е най-добро за парите ми.

Също така за 280$ има и Sapphire 2900Pro, което е 2900XT с по-ниска цена и различни буквички и леко занижени дефаулт честоти :D. Преди две седмици имаше под моста, но сега май са свършили.

да не мислиш че след като излезне въпросната ГТ тези карти ще са на същите цени ... !?

GB NX88T512H-B /8800GT GDDR3 253.00 257.00 262.00 USD <- 512 MB GDDR3

GALAXY 8800GTS 320M DDR3 /PCIE 296.00 307.00 318.00 USD

ASUS EN8800GTS/HTDP/320M PCI-E 313.00 325.00 336.00 USD

ASUS EN8800GTS/HTDP/640M PCI-E 415.00 430.00 446.00 USD

(без ддс)

Цените направо главоломно се сринаха...

Тея карти няма да им падне цената, а ще бъдат заменени с други... разбирай, че достигат EOL (end of life). Като цяло покупка на 8800 и 2900 и 3870 и там разновидностите им е неоснователна за мен. Просто март месец /според роадмапа на фирмите/ излизат новото поколение, което е многоядрено. Разбирай като процесорите... под капачката не 1, а 2 ядра. Ще излезне по-евтино за правене, ще е на по-занижени честоти -> повече възможност за клок и като цяло ще са ~ 40-50% по-бързи от сегашните флагмани.

Е ако много си претъркалял и не можеш да изчакаш 2008ма... избирай между х1950 и 8800 на най-евтината марка и най-евтиният вариянт, който е на пазара в момента, в който купуваш. Така или иначе дезайна е референтен, така че за какво да се набутваш повече. Е едните сложили по-мощен кулер... ако не клокваш това хич няма и да те интересува.

Нз, ако постоянно чакаш все нещо ново да се появи и да паднат цените на картите ще си останеш с чакането. Аз не издържах и като се появиха 2900pro 1gb на пазара си взех една такава и то на добра цена. В момента от тези карти няма :).

Прав си - просто като имаш парите гледаш кое е далавера и купуваш. 2900 про няма вече, а и едвали ще има... така че отпада като вариянт. Затова ти посочих 1950 и 8800ГТС. След месец може да е ГТ. И това ще е така до новото поколение, което ще убие смисъла от тези карти които са с псевдо дх10 (10.1 при новите ати-та).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...