po_taka Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 сега нещо скърцаше колелото и реших да стегна всичко що може и почвам от кормилото. Стягам един два три пъти и тва нещо се счупи на три. ето така е сега ето така е с гайката(счупена е , просто я сложих да видите къде седи) а ето това е въпросната джаджа Мога ли да карам без нея ? От къде да си купя нова ? мерси alchemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Мисля, че това е контрагайката на вилката. Може да се кара и така, но ще се саморазвива другата гайка, която по принцип е с накатка за стягане на ръка. Такива гайки се продават по магазините за велочасти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 а скърцането, ако не си го оправил все оше...идва от сглобката на рамката непосредствено над средната ос (курбелите). Смажи го там и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 внимавай да не скапеш резбата на вилката като завиваш новата гайка. Провери дали са ти наред лагерите в чашките, защото може и те да издават звук като са смляни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 12, 2007 Author Share Posted September 12, 2007 оправих скърцането Първоначално си мислех че е от онова м/у педалите. отворих го и единия лагер беше смазан еиии греинах като го видях.Смених го смазах си сичко излизам вънка и СКРЪЦ напрао ми пречерня. Следващия опит към кормилото нещо.Намерих и там 2 лагера(100% здрави) смазах ги,пак скърца. Фанах амортисьора и нали се сещате тои се захрепва към рамката неподвижно чрез 1 ос.и на тази ос чрез едно с крагла дупка се закрепва самоя амортисьор - там беше проблема. Свалих сичко натопих го в нафта , сложих грес сглобих го и не скърца. Само като се вдижа с над 45км/ч (което е рядкос) поскръцва ама не ми пречи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.