alchemy Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Всъщност да. Сегашната схема е следната: Мисля си дали има начин да стане така: Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Няма да имаш проблеми с тази схема. Само те съветвам Рутер 1 да бъде в Bridge режим. Излишно да е прави втори NAT. Не че няма да работи, просто ми се струва по - добър вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 ТОВА устройство сега в Технополис струва 89 лв като има подарък - ТОВА . Добра ли е цената според Вас ? Бива ли го въобще рутерът? А имам и друг по-важен въпрос - ще ми свърши ли работа горното устройство за споделянето на интернета (Ейнджълсофт) м/у настолния компютър и лаптопа. И има ли нещо сложно в настройките ,или е като обикновен рутер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 това е прекрасна машинка за... из път. ако пътуваш е перфектно за хотелите които имат само кабелен интернет в стаите. малка е, удобна за прибиране. аз я използвам в къщи. огромен минус - не поддържа DDWRT или какъвто и да е къстъм фърмуеър - много малко е мястото за инсталиране... има и проблеми с обхвата в затворени помещения. ако ще я ползваш като основен рутер за у вас задължително трябва да си вземеш по-добра антена за мъника. което прави цената му почти като на голям линксис... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Имам следното питане Взех си лаптоп и утре ще ходя за рутер!Какъв рутер ми препоръчвате да си взема?Трябва ми възможно най-евтината опция.Ще го ползвам в апартамент!И...като си го купя ще мога ли да настроя рутера сам или трябва да викам човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Да дам мнение. Аз си взех TP-LINK ROUTER този модел ЛИНК и подържа eXtended RangeTM. За което ми обясниха доста хора ,че има по силен сигнал от рутъри които нямат такава опция.През 2-3 ПАНЕЛНИ стени връзката е на 50-60% ,а на пряка видимост от колега ми е казвал ,че хваща на 100 метра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick8 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Бихте ли ми препоръчали рутер за околко 150-160 лева? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Айде да се изкажа...Та купих си най-евтиния рутер който намерих в Технополис(в Метро бяха скъпи ).Марката е D-Link!Използвам интернет в 120 квадрата апартамент(бетонни стени...не панел) и из целия апартамент хващам супер сигнал и си тегля със скорост,все едно съм вързал нета директно през кабела...много съм доволен .Ако не се лъжа го взех за ~50 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Колеги - help-вайте Рутера е DL-524. От една година го ползвам. Flash-нат е с най новия firmware, който намерих. Общо взето се държи много добре, рядко забива и т.н. Имат достъп 1 PC , 1 Laptop , 2 Pocet PC. Има съответната WAP защита и MAC Filter. Всичко е добре , с нета нямам никакъв проблем. Локално обаче е много зле работата. Шернал съм една папка на PC-то, спокойно си я намира Laptopa и т.н. обаче постоянно ме диконектва и казва че не бил наличен ресура вече и т.н. Когато почна да прехвърлям нещо към него, скоростта е меко казано лайняна!!! Спирам да тегля каквото и да било( от интернет ) и започвам прехвърляне ... 700мб ако не се disconнect-не минимум за 20мин се прехвърлят или скоростта е супер зле. Все пак от замундата това нещо го свалям за 4 мин... От какво може да е това? От MTU може ли да е? В момента ми е 1500 , на 1494 ли беше е същата работа. Трябва ли да настройвам нещо допълнително в routing table ? Дайте малко градивни идей 10х Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Няколко питания: Искам да "метна" сигнал на 150 метра между две жилища с пряка видимост. Интернета ще влиза по LAN в рутер Linksys WRT54GL с оригиналния фърмуер (или Bufalo WHR54G, ако успея да намеря) и трябва да избера аксес пойнт за repeater в отдалечената точка. Направих проба с моя рутер WRT54GL и лаптопа на 120 метра зад 2 частични прегради; лаптопа успешно се свърза и имаше приличен (и за целта достатъчен) сигнал. Предварителната идея е двете устройства да са до прозорците на двете жилища; без външни антени, най-много да сложа рефлектори от типа Windsurfer; отдалечената точка ще обслужва лаптоп и десктоп. Рутера също ще обслужва лаптоп и десктоп. Няма да се шерва съдържание, само интернет. Някой може ли да ме светне по въпроса защо в повечето случаи аксес пойнтите са по-скъпи от рутерите с вграден AP, независимо, че са една марка и клас? Ще се правят проби на място, но все пак е важно да се ориентирам към 2-3 принципни възможности, защото някак не върви да ходя повече пъти до магазина и да искам да ми заменят една стока с друга, понеже не ми върши работа. Понеже изложението стана доста объркано, формулирам въпросите така: 1. Имайки предвид целта на занятието, какво да избера за втората точка - аксес пойнт или рутер с аксес пойнт (тук не гледам кое от двете е по-евтино)? 2. Ако някой е правил подобно упражнение, моля да препоръча модели. 3. Защо в повечето случаи AP са по-скъпи от рутерите с вграден AP от същата марка и клас? 4. Дали по-дългите и дебели антени са гаранция за по-добър сигнал? Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 4. Дали по-дългите и дебели антени са гаранция за по-добър сигнал? Благодаря предварително. Естествено че сигнала е по добър но с 2 рутера WRT54GL+DDWRT със стндартните антени не би трябвало да имаш проблеми Аз имам WRT54GL v1.1 но за съжаление с DDWRT не работи добре просто даунлода го реже на 1мб/с докато със стандартния Firmware държи 4мб/с а и с DDWRT свободната памет дето се вижда в статуса постоянно намалява и след седмица забива а със стандартния Firmware на линксис от 6 месеца не съм го рестартирал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Два бързи ламерски въпроса - на кой да се спра: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1567 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1548 и 2 - задължително ли е ви фи адаптера да е същата марка като рутера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 1. и двата са боклуци 2. няма значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Canyon-a не виждам да поддържа друга кодировка освен WEP което не е добре... Аз мислех да взема същия , но да го сложа на място което ще се ползва free. С Dlink-a съм вече съм над година и половина , няма проблем никакъв , не е забивал от незнам колко време , но ми прави проблем с WPA2 кодировката и при локалните скорости ( PC <> laptop) нещо не се оправя... Ако ще се ползва само с една машина според мен си заслужава парите. @slick - кажи кой да вземе тогава! Всеки може да пише такива постове!!! edit2: Canyon-а е 50лв в D&E на главната by the way Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 CyberHill, мерси за изчерпателния отговор, въпреки че не разбирам Идеята е да се пусне нет на още едно ПЦ, което няма да се ползва много често и ще е в общи линии само за сърф. Иначе се бях засилил да взимам каньона, и да, от цената си личи, че не струват, но точно в момента търся нещо евтино, до около 70-80 кинта макс... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Ами взимай DLink-a. поне има повече възможности за кодиране и се държи добре. И аз не съм спец, но от опит и от това което съм чел ти казвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Благодаря CyberHill. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 ...Ако вече не си на Евроком, разгледай buy/сell секцията. Продаваше се наскоро в една тема един Linksys WRT-54GL, гарантирано си струва парите. Но не бих го препоръчал на клиент на Евроком, защото имам същия и бях принуден да го ползвам като аксес пойнт към жичен рутер докато им бях клиент - доколкото си спомням не се "разбираше" с DHCP сървъра им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Ако вече не си на Евроком, разгледай buy/сell секцията. Продаваше се наскоро в една тема един Linksys WRT-54GL, гарантирано си струва парите. Но не бих го препоръчал на клиент на Евроком, защото имам същия и бях принуден да го ползвам като аксес пойнт към жичен рутер докато им бях клиент - доколкото си спомням не се "разбираше" с DHCP сървъра им. Тц, махам ги ек тия дни. А за втора ръка не ща и да чуя вече Препоръчаха ми, като за малкия ми бюджет, това: http://www.voodoo.bg/categories/386/products/8614 Ако не го намеря се местя на този: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528170 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Видя ли този? ASUS RT-G32 WL-G ROUTER Работи доста прилично. Имам го комплект с USBwifi. Има малка особеност с клонирането на МАС адреса във фирмуера с който дойде - за да се активира поленцето трябва да се мине през PPPoE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minko_vm Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Тц, махам ги ек тия дни. А за втора ръка не ща и да чуя вече Препоръчаха ми, като за малкия ми бюджет, това: http://www.voodoo.bg/categories/386/products/8614 Ако не го намеря се местя на този: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528170 като гледам си готов да дадеш вече 100лв виж Linksys WRT-54G2 но за евроком трябва да го флашваш с DD-WRT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.