Jump to content
BulForum.com

Неплатени фишове

sMARTBomber

Recommended Posts

През страните от EU само с лична карта минаваш като пич, по-лесно от колкото да си купиш хляб от магазина.

Къде ще ходите ако не е тайна, за да споделя аз с какво се сблъсках.

Австрия

*Едит: Problema e, че се минава през Сърбия, а тя не е EU...

Щом е през там пътя ти ще излезнат и ще трябва да ги плащаш . Не забравяй и международния паспорт все още важи за страни извън ЕС

Начи преди месец минахме от там. Само денем се минава и се спазват ограниченията, с чужда кола бяхме, при подаването на паспортите, тоя в кабинката каза цитирам " Брато за кафе що не си сложил".

5 Евро в документите на колата и човека на пусна за 2 минути.

Фишове и глоби са ти на книжката не са пишат на колата, мисля че нямат такава база данни за да узнаят. Другия вариант е през Румъния, но там пътищата им са в ремонт и е малко тегаво.

3 пъти се плаща за магистралите им, като пресичаш Сърбия.

След всяка граница на 50 метра незабравяй да си купиш венетка, че глобите на EU са им големи, въпреки че в Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, не видях патрулка.

Днес ще питам по обстойно за Сърбия и ще споделя.

...... тоя в кабинката каза цитирам " Брато за кафе що не си сложил".

Абе Румене ние един и същи сме срещали май хахахаха

Никакви фишове никъде няма да ти излязат - карай си спокойно грижи няма.

Никакви рушвети, никакви щуротии - минаваш смело, няма кой да те тревожи.

Винетка ти трябва ЕДИНСТВЕНО в Австрия, навсякъде другаде мгистралите са с такси, които плащаш на място. Струва 7.40 евро за 10 дни, има ги по бензиностанциите. Купи си, защото глобата е 100 евро.

Спазвай ограниченията, за да нямаш проблеми с полицията. Аз минах 7500км без да се срещам очи в очи с тях през цяла Европа.

Напълни си добре колата на Калотина. Най-евтини са горивата в Словения там и на влизане и на излизане пълни догоре.

Щом е през там пътя ти ще излезнат и ще трябва да ги плащаш . Не забравяй и международния паспорт все още важи за страни извън ЕС

Никъде няма да излязат, качвай се на колата и дърпай смело :punk . И да не си забравиш паспорта наистина че това с личната карта важи само за преминаване през държави членки на Европейския съюз :blink: . Магистралите са платени навсякъде аз до колкото помня дори в Австрия не сме купували винетка но за всеки случай се поинтересувай понеже гледам че са постнали за винетка за Австрия така че може и да греша ;) . Лек път ти пожелавам :excl:

Друго за Сърбия по предишния път приятел пътува, и на връщане в Сърбия се кара според ограниченията спазва се всичко, но така или иначе спират човека и го викат да види радара им, какво да се види закован на 94 км/ч, човека карал с под 50, цялата тази дандания за 20 евро, ако се случи това недей се замисляй направо си ги питай и им давай защото тамошните полицай са 10 пъти по зле от нашите.

Видене, тоя беше сухар кат мен, много смешно беше защото аз на отиване бях със самолет, и на границата ма пита как си минал преди това та треаше се правя на птичка и да мятам ръце :)

Но пък наистина си личи след Сърбия европата, с тая лична карта бяла работа направо, хората ти се усмихват всичко беше хубаво и без проблемно

Могат да направят проблем ако си ГОЛЯМ длъжник на Републиканския бюджет, това е.

Да живеят low cost компаниите, никога повече рейс!!!

Пътувам по този път почти всяка седмица. Преди дори и по често. До сега само един се опита да иска пари и то котато влизах от Хърватско в Сърбия. Бързо се отказа :devil. За Австрия е най - добре да пътуваш през Хърватска. Магистралата в Сърбия ще ти излезе 1490 динара или ~20 евро. Най - добре ще е да смениш пари още като минеш границата. Има едно бюро което е 50 метра след границата от лявата страна. Смени си точно 20 евро в динари. Ако платиш в евро ще ти излезе доста по - скъпо, едно че смятат на гадни тарифи и има 7% такса. Когато влезеш в Сърбия ще минеш през Димитровград. Спазвай ограниченията там. Моя съвет е да караш зад някои турски тир. Карат доста бързо и така ще си най - сигурен. Полиция може да има само на 4-5 места, но е по - добре да следваш съвета ми вместо да ти обяснявам къде са. Не е добре да имаш проблеми с полицията. Внимавай с шофиорите когато наближиш на ~50км от Белград. Магистралата между Ниш и Белград е натоварена. После когато продължиш към Хърватско е спокойно. Почти целия трафик се отбива към Нови Сад и Унгария. Бих ти препоръчал по възможност да караш в най - лявата лента след Белград. Има няколко участъка с дупки в средната лента. Малко преди да слезеш от магистралата е проблемната част. Лично аз карам само в лявата с изключение на моментите когато ме изпреварват. Може да очакваш да е много натоварено. В дните около първи Септември е кошмар по този маршрут. Всички турци се прибират и не е истина на какви задръствания можеш да попаднеш. В Хърватско има един момент от магистралата където има ограничение от 40км. Става въпрос за един ремонт на участък от пътя. Дълъг е около 1-2км. Спазвай си лимита. На около 15 мин. след като влезеш е. Ако минеш през Нови Сад ще ти е по - кратък пътя, но вероятно ще ти отнеме много повече време. Има случай на повече от 8 часа да чакаш на границата за да влезеш в Унгария. Стана доста дълго мнение а имам и друга работа. Ако искаш още подробности само кажи :).

Забравих да кажа, че няма да те спрат заради фишовете.

Пътувам по този път почти всяка седмица. Преди дори и по често. До сега само един се опита да иска пари и то котато влизах от Хърватско в Сърбия. Бързо се отказа :devil. За Австрия е най - добре да пътуваш през Хърватска. Магистралата в Сърбия ще ти излезе 1490 динара или ~20 евро. Най - добре ще е да смениш пари още като минеш границата. Има едно бюро което е 50 метра след границата от лявата страна. Смени си точно 20 евро в динари. Ако платиш в евро ще ти излезе доста по - скъпо, едно че смятат на гадни тарифи и има 7% такса. Когато влезеш в Сърбия ще минеш през Димитровград. Спазвай ограниченията там. Моя съвет е да караш зад някои турски тир. Карат доста бързо и така ще си най - сигурен. Полиция може да има само на 4-5 места, но е по - добре да следваш съвета ми вместо да ти обяснявам къде са. Не е добре да имаш проблеми с полицията. Внимавай с шофиорите когато наближиш на ~50км от Белград. Магистралата между Ниш и Белград е натоварена. После когато продължиш към Хърватско е спокойно. Почти целия трафик се отбива към Нови Сад и Унгария. Бих ти препоръчал по възможност да караш в най - лявата лента след Белград. Има няколко участъка с дупки в средната лента. Малко преди да слезеш от магистралата е проблемната част. Лично аз карам само в лявата с изключение на моментите когато ме изпреварват. Може да очакваш да е много натоварено. В дните около първи Септември е кошмар по този маршрут. Всички турци се прибират и не е истина на какви задръствания можеш да попаднеш. В Хърватско има един момент от магистралата където има ограничение от 40км. Става въпрос за един ремонт на участък от пътя. Дълъг е около 1-2км. Спазвай си лимита. На около 15 мин. след като влезеш е. Ако минеш през Нови Сад ще ти е по - кратък пътя, но вероятно ще ти отнеме много повече време. Има случай на повече от 8 часа да чакаш на границата за да влезеш в Унгария. Стана доста дълго мнение а имам и друга работа. Ако искаш още подробности само кажи :).

Забравих да кажа, че няма да те спрат заради фишовете.

Перфектен!

Благодаря.

Точно това и ние направихме, в една дълга колона от туристи, ние бяхме втора кола :)

И кафе в Унгария не си купувай, аз набарах едно за 3 евро

Забравих да кажа, че е 20 евро ако ще минаваш през Хърватска. През Унгария е малко повече.

До Унгария е 1850 динара, 23 евро.

Карй през Унгария с 40 км. е по-дълъг пътя, отколкото през Хърватска, но се стига по-бързо и ще караш по най добрите магистрали в ЕУ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...