Jump to content
BulForum.com

Доволни ли сте от автомобила Ви?

INCINERATOR

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply
ами разбрах го за поддръжката вече 1600лв ми взеха за обслужването

Точно за това говорих ;)

По принцип съветвам познати които искат да си вземат А4-ки, да си вземат В4-ки защото след едно такова обслужване направо човек може да фалира :)

Аз карам Опел Вектра 2006-та. Двигателя е дизел - 1.9 CDTI - 150 коня. Доста е далече от базовия модел. Средният ми разход до момента е 5.6. В последно време започна и да пада даже :). Нямам никакви забележки към колата. Единственият ми проблем е че вози доста твърдо :(.

Gallery

Аз карам Опел Вектра 2006-та. Двигателя е дизел - 1.9 CDTI - 150 коня. Доста е далече от базовия модел. Средният ми разход до момента е 5.6. В последно време започна и да пада даже :). Нямам никакви забележки към колата. Единственият ми проблем е че вози доста твърдо :(.

Gallery

Вектра С 2004г. Абсолютно подкрепям за возията. Напълно неочаквано за най-високия клас на опел. :angry:

Вектра С 2004г. Абсолютно подкрепям за возията. Напълно неочаквано за най-високия клас на опел. :angry:

За сметка на това на хубав път е направо като залепнала за него.

Ежедневно градско: Mitsubishi Lancer GTS 2008. Чудесен автомобил. Още не съм му намерил кусури. След свикването с 6-степенната CVT трансмисия се зарекох повече да не погледна автомобил с ръчни скорости. :)

Извънградско из планините: Nissan Pathfinder V6 3.3 99-та. Здрава и непретенциозна машина. Проблемът е, че по-трудно се намират части за офроуд тунинг.

Крайслер Себринг 2.4 Като цяло не съм много доволен, висок разход, но можеше и повече да върви. Голяма отвън, тясна отвътре с нисък таван.

Абе не е най-високия клас, ама хайде ;)

Само за протокола, а не за спора. Ако не броим джиповете, кой е най-високия клас на опел към момента.

netrootbg - сигнума е като визия като вектрата, но е по-малък (къс), така че не бих го определил като по-висок клас

Абе не е най-високия клас, ама хайде ;)

Единствено Сигнум се води по - висок. Само че него го броя към комбитата. От седаните няма по висок клас ;). Да не се бъркаш с Омега. От доста години вече не се произвежда ;).

Единствено Сигнум се води по - висок. Само че него го броя към комбитата. От седаните няма по висок клас ;). Да не се бъркаш с Омега. От доста години вече не се произвежда ;).

Точно Омега, и не се бъркам.

Макар и да не се произвежда и да няма нов модел, като клас е по-висок от Вектрата ;)

Точно Омега, и не се бъркам.

Макар и да не се произвежда и да няма нов модел, като клас е по-висок от Вектрата ;)

Не намирам логиката да броиш модел които не се предлага от доста години вече. Все пак се гледа в момента какво предлагат и факта е че няма по - висок от вектра. Всичко е коренно различно от последната Омега която е излезнала ;).

Не намирам логиката да броиш модел които не се предлага от доста години вече. Все пак се гледа в момента какво предлагат и факта е че няма по - висок от вектра. Всичко е коренно различно от последната Омега която е излезнала ;).

Има логика, друг е въпроса че не искаш да разбереш и повечето като теб мислят, че по-новата година прави една кола по висок клас ;)

Както и да е, не ми се спори, за мен Омегата си е един клас над Веждата, макар и след нея да направят Вежда Д ;)

Има логика, друг е въпроса че не искаш да разбереш и повечето като теб мислят, че по-новата година прави една кола по висок клас ;)

Както и да е, не ми се спори, за мен Омегата си е един клас над Веждата, макар и след нея да направят Вежда Д ;)

Ако поне малко се интересуваше от темата щеше да знаеш че има модел които се води Вектра D ;). Когато имаше Омега актуалният модел беше Вектра B. Говорим за различни "поколения" модели. По твоята логика да намеря някой от най - старите модели на дадена марка и да кажа че е по - висок клас от новите. Помисли малко ;). Би било смешно да тръгнеш да сравняваш старите омеги с новите вектри.

Повече няма да пиша по темата.

netrootbg - сигнума е като визия като вектрата, но е по-малък (къс), така че не бих го определил като по-висок клас

Трябва да отидем в салона да ми покажеш как по-точно Сигнумът е по-малък от Вектра. Единствено Vectra CARAVAN е с някой сантиметър по-голяма на габарити (с около педя по-дълга). Според ТТ данните колите са абсолютно еднакви на широчина. Но докато Vectra се води повече family car, Signum клони повече към executive car и за мен е по-висок клас. Като цяло габаритите не са определящи в този случай.

---------------

Ванка така са всичките приятелю, баща ми и той мърмори че Зафирата много твърдо вози, явно това си е характерно за Опел

Трябва да отидем в салона да ми покажеш как по-точно Сигнумът е по-малък от Вектра. Единствено Vectra CARAVAN е с някой сантиметър по-голяма на габарити (с около педя по-дълга). Според ТТ данните колите са абсолютно еднакви на широчина. Но докато Vectra се води повече family car, Signum клони повече към executive car и за мен е по-висок клас. Като цяло габаритите не са определящи в този случай.

---------------

Ванка така са всичките приятелю, баща ми и той мърмори че Зафирата много твърдо вози, явно това си е характерно за Опел

Забелязал съм обаче че ако е вдигната за известно време над земята в следващите 15-20 километра вози доста по - меко. Примерно когато ми сменят маслото и я вдигат за по 15-20 мин. Разликата после е огромна.

Също предупреди баща ти ако му светне "жълтата" лампа за маслото да не се притеснява и да долее. На мен ми гореше масло до към 50 000 километра. След това спря.

Трябва да отидем в салона да ми покажеш как по-точно Сигнумът е по-малък от Вектра. Единствено Vectra CARAVAN е с някой сантиметър по-голяма на габарити (с около педя по-дълга).

Може би сравнявам с Caravan (карам такава) и е наистина с педя по-дълга. Иначе няма разлика.

Също предупреди баща ти ако му светне "жълтата" лампа за маслото да не се притеснява и да долее. На мен ми гореше масло до към 50 000 километра. След това спря.

Това не е никак учудващо че ти е горяло масло.Това си е характерно за двигателите Екотек на Опел.

Това не е никак учудващо че ти е горяло масло.Това си е характерно за двигателите Екотек на Опел.

То по принцип си е нормално за всеки нов двигател да гори първоначално. Въпроса е че гореше толкова че да светне лампичката. От ~50 000 нататъка буквално не гори и грам. Проверявам редовно и не мърда.

Между другото CDTI двигателите са разработка на Fiat.

Честно да си призная до сега не бях чувал чисто нова кола да гори масло до такава степен та да светне лампичката :wacko: :wacko: :wacko: Това според мен ще да е поне 2 литра изгорило та да свети.....При това положение аспуха отзад бая трбва да е бил омаслен като на стар Варбург.......

Много доволен съм :) Честно казано като я взимах тази кола подходих леко безстрастно - шведска е ,здрава е ,от преди периода Форд е ,не е грозна.Само един недостатък има...с предно предаване е ,но другата ,живот и здраве ,няма да е.

П.п. - S 40 2.0 '97

Честно да си призная до сега не бях чувал чисто нова кола да гори масло до такава степен та да светне лампичката :wacko: :wacko: :wacko: Това според мен ще да е поне 2 литра изгорило та да свети.....При това положение аспуха отзад бая трбва да е бил омаслен като на стар Варбург.......

Горят, и аз се стреснах и учудих първия път, когато се случи с моята кола. Нормално е.

Нищо не се омаслява и изгореното масло е под литър. Друг път да знаеш че разликата между максимума и минимума на щеката е около 700-800 грама до литър.

Ванка шоуто със светещата лампа се случи ина баща ми като взе Зафирата хехех. Чак ми се обади притеснен да пита кво да прави. В крайна сметка го накараха да идва до Стефанов по въпроса. И май наистина доляха и това е. Не знам в момента дали има резервно масло, но оттогава не се е случвало. Моята Октавия пък не гори изобщо вече - за прехода 8000км сипах 100гр., но мисля че нямаше нужда.... Зафирата и тя се кротна бързо бързо.

Горят, и аз се стреснах и учудих първия път, когато се случи с моята кола. Нормално е.

Нищо не се омаслява и изгореното масло е под литър. Друг път да знаеш че разликата между максимума и минимума на щеката е около 700-800 грама до литър.

...................

абе нещо не ти се вижда колата в линковете от предишния ти пост. октавия 1 или 2 е? лорин&клемент предполагам?

аз мисля да се разделя с мойта французойка и да пробвам нещо подобно словашко, пък да видим как ще се разберем.

иначе по темата: Ситроен Ксантия 1.9 ТДИ, хечбек, набор 95. голяма кола, страхотна возия, нормални цени на частите, гори малко. в общи линии съм доволен от нея, въпреки редките спорове, които са се развивали само защото е решавала да прояви инат в много сюблимни моменти.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...