INCINERATOR Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Доволни ли сте от автомобила Ви? Какъв автомобил карате, какви плюсове и минуси има той според вас. Какво трябва да се промени за да стане съвършен. Абе общо взето доволни ли сте от возилото си и ако не - какво ви дразни в него Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Honda Accord 2.0 '2000. Добра динамика, супер возия, никакви проблеми за сега, сравнително евтини консумативи. За да стане съвършен трябва горивото от бензин да се промени на вода, иначе няма грешка Единствения "кусур", който намерих, е че ламбда сондата е закачена преди и след катализатора и ако го отрежа ще ми дава грешки . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 1. Ford Fiesta 1.6D Малка пъргавелка за града. Не върви много, но за сметка на това е доста икономична. В града гори 5-5,5/100, зимата ми вдига до 6/100. Като цяло съм много доволен от нея. Единствения минус който сега се сещам, е че возията е ужасна и липсата на клима лятото се усеща. 2. Lancia Thema 2.0 16V Хубава, голяма и пъргава кола. Върви много добре, има добра возия, доста стабилна на пътя. Поддръжката като цяло не е скъпа, за този двигател разхода е много добър. Големия и плюс е това, че е на малко километри и точно това е причината още да не съм е продал. Минуса е това, че няма климатик 3. Mercedes Benz 380SE Хубава, голяма лимозина. Върви перфектно, за возията няма кола с такава, има всички екстри за модела. Големия минус е това, че е доста голяма и за градски условия не става, трудно се намират места за спиране в централната част на града. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 30, 2007 Author Share Posted August 30, 2007 118d 2.0 дизел, 122 коня Малка, пъргава и доста удобна за градско шофиране. Сравнителни нисък разход (зависи как се кара 7-8-9 на 100). Доста твърда возия(има спортно окачване), доста стабилна в завоите, но е ниска и е малко трудно качването по бордюри. Нищо, че е дизел и е малка кола, спортното усещане е доста голямо(задно предаване ). Вътре всичко е на една ръка разстояние, всичко е много удобно позиционирано. Спортните седалки са доста удобни и много добре прилепват по тялото("гърбиците" се надуват). Висок съм ~1,90 и ми е доста удобно отпред(зад мен не може да седне някой по-едър човек. Отзад е удобно, но за по-дребни хора. Колата има всичко необходимо за мен - ксенон, спортнто окачване, хубава музика(10 тонколони), спортни седалки, пакет комфорт и други дреболиики. Колата е имала минимални дефекти, които не пречат за нормалната и употреба. E90 320i 2.0 бензин, 150 коня Малка лимузина, не чак толкова пъргава, добър звук вади за двигателя си, удобна за каране в града, автоматик. Изключително айляшка кола. Добра возия, доста комфортна. Удобна е за извънградско и градско, но в града малко по-големите и размери пречат за паркирането, "проходима" за българските улици . Разходът на гориво е малко височък за двигателя 10 на 100, но това е защото е тежичка и автоматик. Колата е имала минимални дефекти, които не пречат за нормалната и употреба. Х3 2.0d 2.0d дизел, 150 коня Перфектният автомобил за българските пътища - проходим, горе-долу пъргав и икономичен. Много лесно се кара, доста леко за джип. Добри офроуд възможности, добро поведение на сняг. Разход на гориво 7-8-9 на 100 - зависи как се кара. Е93 325i 3.0i бензин, 218 коня Уникална машина за удоволствие. Удоволствие от задното предаване, удоволствие от вятъра, удоволствие от мощта. Доста лесно се управлява, сервотроник... автоматик... Доста лесно се паркира - парктроникът помага за дистанцията, а със сервотрнокът с половин оборот на волана е като за 2 оборота. Разход 11-12 на 100 градско. Има адаптивни светлини, които много помагат вечер при завиване. Всичките коли имат системи за стабилност с които колата е доста стабилна, независимо дали е лято и асвалта е сух или е зима и е мокро, заснежено. С едно натискане на бутон може да се кара малко по-спортно(поднасяне и тн ) А с малко по-дълго натискане на бутончето всички системи освен ABS се изключват. Всичките коли имат cruise контрол - който е доста удобен за извънградско - удобно шофиране, икономия. Бачка от 30 до колкото пише на километража, а най-удобно е когато колата е автоматик - можеш да си ускоряваш от 30 до колото искаш, без да се намесваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 алфа 155 2.0 хубава форма добра динамика на пътя пъргав двигател много лапмички в купето други плюсове няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 525tds 143 коня 98ма средно голяма кола , удобна горе-долу добра возия , гори ми доста малко като за такава кола (7.5-8 градско с климатик) вътре е малко дървено направена и е доста ниска на повечето по-високи бордюри ми опира всеки път като слизам , сравнително маневрена не ме кефи искам W140 а и напоследък доста се чупи Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Вози като каруца. Не се върти на ръчна. Трябва да тръгваш на полусъединител да не те боли гърба. И не е със задно Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Толедо. Всички екстри за годината, в която е прозведен, без климатик и кожа. 1.8 бензин, върви нормално, пъргава е, лесно се паркира дори натясно. Единствения минус, за който се сещам е липсата на пари за момента да я постегна малко. Плюс е огромния багажник. Друг плюс е, че потдръжката е горе долу като на голф 2/3/венто, т.е. сравнително евтина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Рено 5.За толкова години които е имаме у нас не ни е правила никакви проблеми.Аз е карам от 3 години и по пътищата които е карам се държи бетон.Преди ми се струваше че набира като самолет но сега незнам защо стана по-тромава или аз и свикнах въпреки че е още на само 139 000 км реални.За сега ще си е карам но скоро се замислям да взимам друго Ренде с доста по-сериозен двигател.(сегашното ми е 1.4 на 610 кг кола )Само как ще го нахраня незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Само как ще го нахраня незнам Как, с LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Как с, LPG Аз ако имам пари си взема Клио 1.8 16В 130 коня с двигател от серията Ф едва ли ще му сложа ГАЗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 Доволен съм . Яд ме е само, че няма АБС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amam Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Astra 1.6i 92g. На 380 000 км, + са сравнително евтините консумативи. + доброто парно (не съм виждаял по-добро засега) + Пъргавия двигател + на газ е и мога да си позволя да я карам (все пак дизела и бензина са над 2лв) + харчи малко 10 газ и 7.5-8 бензин + возията и е що годе добра (не е като мерцедес или волво но все пак за този клас кола е екстра) + серво + Оригиналното радио + колони = уникален звук - Леко нестабилно купе след 150км/ч - Гние (за сега з 5 години замо веднъж по-основно са и сменяни ламарините); - Газовата беше по-скъпа щото е инжекцийка. - няма еърбеци - Няма CD плеър - Джантите и фабрично бяха 13-ки и возеше по-гадно (смених ги с 14 и сега е перфектно); за да е перфектна трябва да я сменя с някоя от поновите и събратя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Като горд собственик вече четвърта година на Октавия откривам секцията за Шкода Принцеса Октавиана в деня, в който я купих 1.9 TDI, PD, 6 speed, 132HP ------------------------ Маршрут: Пловдив - София - Мюнхен - Амстердам - Лемингтън Спа UK - Нюмаркет UK - Рим - София - Пловдив Изминати километри - около 7700 Разход на гориво - 4.9 - 5.1 литра на сто (около 1100 километра на резервоар) Обожавам я тая кола - свалям шапка на момците от Шкода и разбира се на двигателя на Ауди Похвала и за гумите Michelin, които сякаш не усетиха разстоянията Абсолютно безаварийно пътуване, комфортно и безпроблемно Толкова съм доволен от колата си, че просто не мога да го изкажа..... ЕДИНСТВЕНИЯТ й недостатък е че е доста ниска..... По всички други параграфи получава ОТЛИЧЕН от мен..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 R_a_p_t_o_R, лично октавията като кола не ми харесва и никога не бих си взел, но впечатленията към този автомобил и точно този мотор са много добри. Разхода който ти го дава е найстина толкова, ако не е гониш разбира се, и е доста пъргава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Рено Клио 1,2, 95'... Еми... В сравнение с ваще дзерове няма какво да кажа. Малка, пъргава, дава ми идеален разход в града, защото е карам на газ. Мога да си позволявам да е юркам, защото съм малък и винаги има от къде да мина. Паркирането не ми е проблем... Чаркалъците ми са евтини. Няма климатик, няма екстри, няма хидравлика.. Неща, които в днешно време са нужни... До колкото може такова мъниче да е стабилно на пътя - стабилна е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Хайде, аз пък да се погавря с народа. Москвич, 12, дефорсиран, г***но кафяв.Единствения му кусур е, че е прекалено морално остарял.Иначе имам намерение да си го консервирам като антика, след като си закупя нещо по-ново. Примерче Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 R_a_p_t_o_R хубав избор си направил с този двигател.Наистина е добър и ускорява добре. Иначе за Октавия хора не се лъжете да си взимате 1.6 бензин 102 коня.По спъната кола от тая май не съществува Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 R_a_p_t_o_R, лично октавията като кола не ми харесва и никога не бих си взел, но впечатленията към този автомобил и точно този мотор са много добри. Разхода който ти го дава е найстина толкова, ако не е гониш разбира се, и е доста пъргава Няма да ми говориш лошо за колата Не си имал, не си карал, предполагам само си слушал - толкова глупости се говорят за Шкода че не е истина. Ако не ти харесва външния вид това вече е друга работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Няма да ми говориш лошо за колата Не си имал, не си карал, предполагам само си слушал - толкова глупости се говорят за Шкода че не е истина. Ако не ти харесва външния вид това вече е друга работа. Външно не ми харесват и вътре купетата как са направени. Иначе от техническа гледна точка са много добри И недей бъди сугурен че не съм имал възможност да карам Октавия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Карам BMW , други марки освен Мерседес не ме интересуват нито искам да чуя нито ще си взема.Единствения недостатък на колата ми е ,че не е автоматик.За мен ръчкането на скорости е серсемлък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 в момента съм с двойката поради обясними причини за някой хора тук но иначе направих обстойно проучване за Шкода миналата седмица , позавъртях няколко телефона и мога да кажа само че колата на R_a_p_t_o_R е един много добър избор , возил съм се видях за какво става дума, само че има едно НО ако е бензин , един маняк на Шкода откакто се е родил и бивш състезател изрази мнение че бензинките са много лигави , колкото до дизела е много корав и може и аз да взема някакво такова животинче но по-малак клас ,нямам сухо за по-голямо от 2-3 дена карам а4 2,5 тди , типтроник 99та година , много съм доволен много по-динамична е от старото ми бмв 525тдс , отзад е доста по тясничка и гори малко повечко заради автоматика ама това не е болка за умиране като цяло хубава кола но изпадне ли евтин 530д комонрейл даже няма да се замисля качвал съм се и на този двигател само че на А6 Allroad , много тръпка има в този автомобил Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 от 2-3 дена карам а4 2,5 тди , типтроник 99та година , много съм доволен много по-динамична е от старото ми бмв 525тдс , отзад е доста по тясничка и гори малко повечко заради автоматика ама това не е болка за умиране като цяло хубава кола но изпадне ли евтин 530д комонрейл даже няма да се замисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 в момента съм с двойката поради обясними причини за някой хора тук но иначе направих обстойно проучване за Шкода миналата седмица , позавъртях няколко телефона и мога да кажа само че колата на R_a_p_t_o_R е един много добър избор , возил съм се видях за какво става дума, само че има едно НО ако е бензин , един маняк на Шкода откакто се е родил и бивш състезател изрази мнение че бензинките са много лигави , колкото до дизела е много корав и може и аз да взема някакво такова животинче но по-малак клас ,нямам сухо за по-голямо Дизелите са много добри както казах, но вътрешното и външното изпълнение им куцат и лично не ми допадат от 2-3 дена карам а4 2,5 тди , типтроник 99та година , много съм доволен много по-динамична е от старото ми бмв 525тдс , отзад е доста по тясничка и гори малко повечко заради автоматика ама това не е болка за умиране като цяло хубава кола но изпадне ли евтин 530д комонрейл даже няма да се замисля А4-ките има тежка подъжка, ще го разбереш ако все още не си А иначе за 530d-то добър избор, едни познат има такава на 3г. и няма да ти разправям как върви и че почти нищо не гори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.