fastand Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Някой може ли да ми обясни как се прави такъв сладолед че ми е интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Топка сладолед се потапя в рядко тесто (като за бухти) и се слага в силно нагорещена мазнина. Тестото веднага "шупва" и служи като термоизолация . Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 Някой може ли да ми обясни как се прави такъв сладолед че ми е интересно. сладоледа се оформя на топки връща се във фризера да стегне разбиват се 1-2 белтъка със щипка сол на средно твърда пяна в купа слагаш кокосови стърготини може да са с различни вкусове и цветове и в тях овалваш много добре топките сладолед отупваш ги внимателно от излишните стърготини и ги пускаш в купата с белтъците и там същата процедура докъто попият отвсякъде но внимавай да не "пада" пяната от белтъците ги връщаш обратно в стърготините и повтаряш процедурата по овалването в дълбок тиган загряваш чисто олио пускаш топките за 25-30сек като постояно ги разбъркваш да не се слепят и вадиш олиото трябва да е силно гагрято ! изваждаш ги с решетъчна лъжица в чиния с домакинска хартия на дъното за да поеме ако има излишна мазнина по топките консумират се не по-малко от 5-6мин след изпържването ! дано да съм ти бил полезен и добър апетит Link to comment Share on other sites More sharing options...
gecaaa Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 а може ли без стърготини както го е написал alchemy стара е темата но ми е интересно това за пържен сладолед Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 Та да ви кажа аз как го направих.Продуктите които ни трябват са: -сладолед-аз взех ванилов в кутия -пакет бисквити -яйце Оформям сладоледа на топки и ги слагам в фризера малко да се стегнат.После наронвам бисквитите на много ситно.Разбивам и яйцето в една купа.Топките със сладолед се слагат в разбитото яйце после в бисквитите и пак в яйцето - това може да се направи още веднъж за да не се разтече сладоледа като се пържи.Олиото трябва да се нагрее много.Пържи се няколко секунди като се обръща.Топките се слагат в чиния с салфетка за да попие олиото.Консумира се до 2-3 минути за да не се разстопи сладоледа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.