power_user Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 Здравейте, имам следния проблем: Имам 4 модула по 128 MB SDRAM. 3 от тях са PC133, a един е PC100. Когато ги сложа и четирите, този дето е PC100 се разпознава наполовина - като 64 MB, и така имам общо 447 MB RAM. Когато съм само със този дето е PC100 си го разпознава нормално - като 128, дори когато до него сложа и един PC133, пак си го детектва нормално и имам 256 MB. Защо става така? Познавам и други хора с модули, които не се разпознават в пълния им капацитет. Чипсет-а ми е Интел i440BX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 паметта ти е едностранна - нормално е да е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 паметта ти е едностранна - нормално е да е така. Но нали уж едностранните са по-безпроблемни. Мислих, че двустранните имат повече проблеми със съвместимостта от едностранните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Но нали уж едностранните са по-безпроблемни.Милслих, че двустранните имат повече проблеми със съвместимостта от едностранните. Точно обратното На по-старите дъна нормално се опознават двустранните памети. Т.Е. двустранните работят на всякъде, а едностранните на по-старите чипове като i810 и i440BX се разпознават на половина. Иначе като гледам при теб проблема ще да е по-различен. Виж в спецификацията на дъното максималния обем памет който поддържа, може това да е ключа за бараката Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 Този чип поддържа "4 DIMM slots for support of up to 1024MB of memory" Само, че ако са двустранни. "Новите" едностранни рядко тръгват или просто ги засича на половина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.