The_Reaver Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Имам един проблем при инсталация на Windows. Значи когато сложа диска и започне да зарежда файловете от диска и когато свърши със зареждането ме пита дали искам да инсталирам Windows и т.н. Проблеът е,че когато натисна Enter ми показва съобщение "Did not detected any hard drives installed..." и ми дава че инсталацията не може да продължи. Windows-a е тестван и работи,не мога да разбера защо ми дава тази грешка,някой има ли обяснение ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 харда ти е сата?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Правиш си една дискета със сата драйверите и преди да стигнеш до инсталация помпиш Ф2 или Ф3 беше не помна то си пише. Инсталираш драйверите за сата и си продължаваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Reaver Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 Мерси и на двамата,ще пробвам да видя дали ще стане така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Не вярвам да е това, защото би трябвало да ги зареди автоматично. Пробвай да поразместиш кабелите на харда, или да го сложиш на друг слот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Не вярвам да е това, защото би трябвало да ги зареди автоматично. Пробвай да поразместиш кабелите на харда, или да го сложиш на друг слот. Не е задължително! Според мен случая си е точно такъв - няма коректни драйвери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Дам.. 100% от гадните драйвери е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Срещнах същият проблем вчера при инсталация, само че диска е ATA hitachi 80gb 7200 нещо такова е. Стигам до 2ра стъпка при инсталация на XP и Setup did noit find any hard dick drivers installed in your computer... Към дисковете дето са му дали на човека нищо няма за харда и интернет нищо не мога да намеря. Някой има ли идея от къде да ги намеря тия драйвъри? В сайта на Хитачи пише: Current operating systems, including Windows Vista, XP and 2000, and Mac OS X, already include pre-installed drivers for the hard disk drive itself. No additional drivers are required. Да, ама не Някой може ли да помогне? ЕДИТ: ето модела на харда Hitachi 80GB Deskstar 7K250 ATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Срещнах същият проблем вчера при инсталация, само че диска е ATA hitachi 80gb 7200......ЕДИТ: ето модела на харда Hitachi 80GB Deskstar 7K250 ATA Има дъна с нестандартни допълнителни UDMA контролери за PATA дисковете - примерно ABIT от по старото време. Провери дали не си с такова. Ако догатката ми е вярна, трябва ти дискета с драйвери на дъното - при стартиране на инсталацията се помпи F6. Ако нямаш такава премести диска на един от двата стандартни IDE канала, инсталирай Windows, след това ако намериш и заредиш драйвери на дъното можеш да преместиш диска на допълнителния UDMA канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.