AssassiN Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Отварям тази тема за хората, които се занимават с предпечат и дизайн. Да обменим опит, да си помагаме от време на време. Смятам, че бихме могли да извлечем полза от комунукацията помежду си. Ако има по-сериозен интерес, току-виж ни направили раздел във форума... Да започнем дискусията с вечната тема... Corel Draw VS Adobe Illustrator Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 реших да не отварям новата тема, а да пиша в тази .... та, някой да знае откъде мога да си сваля безплатни векторни шаблони на дрехи (в момента ми трябва на суитчър)? по принцип би станало и с трасиране на някое растерното изображение, но си е играчка, а и накрая може да не ми хареса как ще се получи (все пак съм аматьор-любител). примерно това може да се трасира и автоматично и след това да се барне тук там, ама искам да пробвам и някои готови - я с цип, я без .... просто сам не мога да ти начертая колкото и елементарни да са за някои хора иначе ... coreldraw. знам че продуктите на adobe са най-добрите (и всеки, който се занимава в тази област ми разправя, че illustrator-a е много по-мощен тул), ама нещо не мога да им свикна, докато с корела ми е някак си по-лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 28, 2007 Author Share Posted August 28, 2007 Който е свикнал на Corel после трудно сменя на Illustrator, но щом ти е удобен и ти върши работа - значи няма проблеми. Относно моделите не знам какво да те посъветвам, но аз ако бях щях да си трейсвам. От по-качествени снимки става лесно. Най-много да си поиграеш с Pen-a. Другия вариант е да търсиш из Clipart-ите, ама и то не е много оферта, защото ако имаш няколко хиляди и са кръстени произволно, докато го намериш ще си си го направил. Равносметка: Сваляш подходяща снимка, слагаш я за фон, заключваш я, и почваш да рисуваш. Най-бързо ще стане, мисля... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 http://www.bluevertigo.com.ar/bluevertigo.htm В този сайт могат да се намерят доста неща. Надявам се да е полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Архитектурено 3д включва ли се в в дизайн??? Някой от тоя форум да се занимава??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Архитектурено 3д включва ли се в в дизайн??? Някой от тоя форум да се занимава??? Не е точно архитектура, но 3D моделиране на разни домашни неща, за които после се прави инструментална екипировка за серийно производство. Често дизайнерската идея ми я дават като като скици на хартия, или като модел от дърво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 http://www.bluevertigo.com.ar/bluevertigo.htm В този сайт могат да се намерят доста неща. Надявам се да е полезен. Ami te 98% ot stranicite dadeni v toq sait sa plateni. Polezen shte e ako nqkoi ima s kakvo da si gi plati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 w00x, дизайнерите без пари ли работят? Понякога нещо, което ти струва 10$ спестява доста труд. Както и да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 13, 2007 Share Posted September 13, 2007 mi nqkoi rabotqt na tvyrdi zaplati i ne im e faida da plashtat kakvoto i da e bilo otdelno ako firmata nqma da go kupi. v nashata strana, rqdko se plashtat takiva raboti. a i 10$ za edna snimka izobshto ne sa malko. Pri polojenie che moje da ne ti trqbva samo snimka ili moje da ne ti trqbva 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 14, 2007 Author Share Posted September 14, 2007 Опита ми сочи, че в България никой не плаща за снимки. Може и да греша, но така виждам нещата. А и за човек, който е по-навътре не е проблем да си изчисти Istock photo от снимката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Никой не иска да плаща за снимки, защото не е научен така. Всички като чистят снимките и свикват клиентите си да разсъждават по този начин. 10$ нищо не са. Ако трябва да се ангажира фотограф и модели, сумата удря доста високи стойности. Тъпият манталитет на кражби ще продължава да властва... Преди всичко трябва да се научим да ценим чуждия труд, за да оценяват и нашия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 17, 2007 Author Share Posted September 17, 2007 Даваш ми идея. След като изчистя снимката, казвам на клиента, че съм я платил и му хващам 10$. Така първо ще научим клиентите да ценят нашия труд, пък ние самите, по-нататък ще се учим Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Thumbnail-a koito trqbva da se chisti ot "Istockphoto" e prekaleno malyk da se izpolzva za kakvoto i da bilo, a daje i da moje da se polzva e dosta trudno da se izchisti ako e na 5 mesta prez cqlata snimka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 хихихих Чистете, чистете... Сигурно затова снощи останах като вцепенена като гледах рекламния фестивал. Агенция беше номинирана в категорията - нова медия и креативно използване на същесвуваща медия - за капания, която досущ приличаша на тази: Ех... Не им стига, че се оср***, ами и награда искат... Въобще кой ги допуска тези неща?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Май това е моята тема... Ще ми е се да изтупам спомените ми по web design. Нямам намерение да се занимавам с това комерсиално - съответно не изгарям от желание да задълбавам в езиците. Търся накаква по-лесна за работа програмка, с която да мога да направя някакво елементарно сайтче, по възможност - с графичен интерфейс, че html (от който поназнайвах туй-онуй) съм го забравил тотално. Можете ли да предложите някаква програмка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.