Midex Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 tedy ми беше казвал веднъж в една моя тема, че всичките ми въпроси били някак особени.....нищо чудно...като характера ми. Ето сегашния ми "проблем": Как да избера цвят от цветовата таблица, без да ползвам мишката, а само клавиатурата? Пример...в долната цветова таблица искам да избера бял цвят. Ползвам TAB бутона и стрелките, докато стигна до бял цвят. Вижда се как съм го нагласил на бялото (пунктирана линия около второто квадратче от Custom colors). Да ама за да довърша започнатото трябва да потвърдя някакси това бяло квадратче, защото при натискане на ENTER всъщност потвърждавам OK-бутона, а не бялото квадратче (както е видно от сянката на ОК-бутона и на все още седящия жълтеникав цвят вдясно). Единственото, което мога да направя е да придвижа позицията до цифровите полета вдясно и на всяко да въведа 255, но това е доста заобиколен и продължителен начин. В крайна сметка има ли някакъв клавиш или комбинация, с която мога да маркирам конкретен цвят от таблицата и чак след това с ENTER да излезна с вече променения цвят? Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Използвай TAB за прехвърляне между елементите и стрелките за регулиране на параметъра. Би трябвало да стане. П.П. Бря! Верно не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Space. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2007 Author Share Posted August 22, 2007 Space. Златен си... ...имаш една бира от мен! Тоя спейс съвсем го изключих от класацията...направо не го имам за клавиш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Абе или аз нещо не разбирам, или при всички положения ще е по-бързо с мишката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2007 Author Share Posted August 22, 2007 Абе или аз нещо не разбирам, или при всички положения ще е по-бързо с мишката... Определено с мишката е много по-бързо, но в сравнение с написано макро за клавишите пак е много по-бавно, особено ако извършваш тази операция многократно. Защото трябва да маркираш обекта за оцветяване, след това десен бутон, след това избор на цветовете, после избор на цвета (белия), после излизаш от таблицата и отново потвърждаваш ОК с мишката - 6 кликвания общо, но ако го правиш стотици пъти на ден е доста затормозващо. А едно запаметено макро на отделен клавиш прави всичкото това автоматично за миг. Темата може да се затваря...отговорът е получен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Що да се затваря... Аз що си мисля, че пък трябваше и да кажеш с коя програм правиш тия изпълнения, примерно Photoshop си има Swatches палитра, и наистина с един клик избираш цвят. Corel пък от своя страна има лентова палитра за цветове отдясно и е много удобно. С макроси наистина става лесно и ненатоварващо за теб, но все пак товари и компа доста повече, най-малкото ще ти премигват прозорци по екрана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2007 Author Share Posted August 22, 2007 Аз що си мисля, че пък трябваше и да кажеш с коя програм правиш тия изпълнения, примерно Photoshop си има Swatches палитра, и наистина с един клик избираш цвят. Corel пък от своя страна има лентова палитра за цветове отдясно и е много удобно. С макроси наистина става лесно и ненатоварващо за теб, но все пак товари и компа доста повече, най-малкото ще ти премигват прозорци по екрана Еййй...като чуеш за цветове, веднага правиш аналогия за нещо, дето работи с графика. Става дума за аудио мултитрак - докато прослушвам вариантите от различните "тейкове", оцветявам (в бяло) избраните (най-добрите) варианти, които после комбинирам в един трак, който започвам да обработвам. И тъй като оцветяването на аудио-материала се явява като второстепенна (маловажна) функция, която изисква въпросните 6 кликвания с мишката....тъй като е наблегнато най-вече на аудио функциите....та затова ползвам макроси. Ако проявяваш интерес....ей тука съм ти резнал с триона част от екрана си да го видиш как изглежда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.