Jump to content
BulForum.com

wi-fi връзка между 2 компютъра

Recommended Posts

Имам 2 компа в къщи единият е вързан постояно с лан карта към интернет доставчика а другият е лаптоп с Wifi card вграден.

Въпроса ми е как мога да вържа 2-та компа и на лаптопа да пусна нет.

Прочетох в един форум, че става само с WIfi адаптор към компа сървар.

Ще стане ли с само с адаптора или трябва да си купя рутер за тази цел?

Моля запознатите с тази материя да ме светне по този въпрос.

Благодаря предварително.

Лан мрежа неме интересува, само WIFI :)

да, може само с 2 wireless лан карти... едната на лаптоп-а другата на пц-то... вързват се в режим AD HOC повече инфо тук но те съветвам ако имаш около 60 излишни лева да си вземеш рутър.

Ето и как да си направиш мрежата в "ad hoc" режим, "step by step"....

http://www.conniq.com/WinXPNetworking_wifi..._connection.htm

Тази сутрин си взех една PCI карта TP-Link Tl-WN550G и сега се мъча да направя връзката но нещо нестава.Смисъл всичко което е в сайта го правя но връзката нестава :)

Ако някой знае някакъв друг сайт да казва :)

Благодаря предварително

Тази сутрин си взех една PCI карта TP-Link Tl-WN550G и сега се мъча да направя връзката но нещо нестава.Смисъл всичко което е в сайта го правя но връзката нестава :)

Ако някой знае някакъв друг сайт да казва :)

Благодаря предварително

тази работа с двете ланки не е хава, най добре както каза zizirixo си вземи рутер

Май май на там вървят нещата защото сега забелязах това:

IEEE 802.1x authentication can not operate on peer to peer (ad hoc) networks or on networks for which data encryption is disabled!

До колкото го разбрах тази карта на подържа ad hoc , димек трябва или да се смени картата или да се вземе рутер :(

Аха, не става така.

Вземи един рутер за 60 70 лева - TPLink, Netgear, включваш си входящия кабел за нета в него, и от рутера един кабел към компютъра и wifi за лаптопа. На TPLink не помня моделчето, може и на Netgear да е било - като се свържеш към него през интернет експлорер http://192.168.1.1 им е IP-to мисля, си клонираш и МАК адреса и така... Ако имаш въпроси, питай на ЛС, ще бутна едно рамо.

Аха, не става така.

Вземи един рутер за 60 70 лева - TPLink, Netgear, включваш си входящия кабел за нета в него, и от рутера един кабел към компютъра и wifi за лаптопа. На TPLink не помня моделчето, може и на Netgear да е било - като се свържеш към него през интернет експлорер http://192.168.1.1 им е IP-to мисля, си клонираш и МАК адреса и така... Ако имаш въпроси, питай на ЛС, ще бутна едно рамо.

ти направи ли връзката м/у двете карти... т.е. двата компа в мрежа ли са? Ако да, трябва да шернеш интернет връзката на пц-то с 2-те ланки... на ланката по която идва нет-а даваш там дето са настройките на файър уола и давиж следните отметки... ето ти шот:

5810_687_m.JPG

Аз се утрепах от мъка и не става.... при мен де.

Два лаптопа..... намират се вързват се , но не могат да видят share-нотото , или дава access denied.

Направо какво ли не съм опитал.

Ако някой има идея да казва.

махаш firewall-ите, следваш wizard-а на M$ и стават нещата ;)

пробва ли от my network places да напишеш \\192.168.0.1 или там както ти е ИП-то

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...