Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми клавиатура

Recommended Posts

много благодаря и аз на djadomraz за подаръка , идея който даде, скоро и аз ще правя едно разместване и се чудех как да нагодя нещата и стигнах до безжична , но добре че ми напомни че и аз имам такъв преходник :punk

:D

Midex, преходника не е ли от USB -> PS2 a не обратното? Ако е така - по-добре направо в USB-то го включи, това с преходниците не ми харесва а повечето дъна от последните 2 години се усещат ако клавиатурата е на USB. Имах преди време проблеми с подобна мишка и като разкарах преходника и направо на USB-то я включих и почна по-добре да работи...

То по принцип има и кабели удължители за PS2, гледам че в Ресета има такива цели 6м така че пак няма да имаш проблеми ако искаш да си останеш на кабели :)

За съвета на djadomraz за лоджитек напълно го подкрепям, взех си безжичния wave комплект :

4149.1.0.jpg

и изобщо не съжалявам.

А за безжичните устройства с малък обхват, някъде тука бях писал, че за да увеличиш обхвата, можеш да включиш приемника не направо в компютъра, а в усб-удължител, който можеш да поставиш където си искаш :P

Ако не ти се дават много пари в Ерата има за 12 лв такава като на Лаптопите Delux черна, един приятел си взе преди година горе долу и не е мръднала а за кирилските букви са перфектни нямат триене, при положение че постоянно е чисти с препарати. А ако имаш кинти и ти се дават, послушай хората от горните постове.

То по принцип има и кабели удължители за PS2, гледам че в Ресета има такива цели 6м така че пак няма да имаш проблеми ако искаш да си останеш на кабели :)

За съвета на djadomraz за лоджитек напълно го подкрепям, взех си безжичния wave комплект :

4149.1.0.jpg

и изобщо не съжалявам.

А за безжичните устройства с малък обхват, някъде тука бях писал, че за да увеличиш обхвата, можеш да включиш приемника не направо в компютъра, а в усб-удължител, който можеш да поставиш където си искаш :P

За колко и от къде ги взе? Изглеждат много добре.. А има ли същите с жица и колко струват те?

За колко и от къде ги взе? Изглеждат много добре.. А има ли същите с жица и колко струват те?

От plesio с доставка от софия -> 175лв + 10 за транспорт. В Пловдив ги предлагат ресет, но има две уловки - 1) не е кирилизирана, 2) само същата клавиатура с жица струва колкото комплекта :P

От plesio с доставка от софия -> 175лв + 10 за транспорт. В Пловдив ги предлагат ресет, но има две уловки - 1) не е кирилизирана, 2) само същата клавиатура с жица струва колкото комплекта :P

Това с кирилизацията предполагам е проблем единствено за хора които пишат на БДС и изобщо гледат какво натискат, при мен и 2та фактора са изключени та отдавна не гледам какво има на копчетата - ако ще всичкоте да са празни и латиницата даже да липсва няма да усетя - вече имам 2-3 изтрити клавиша: M,S,D,C,V и частично и K е изтрито но докато не ми дойде на гости един приятел не се усетих :)

Тази клавиатура не е лоша въпреки че за мен най-хубавата си остава MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 a за мишка Logitec MX1000 (която ако беше леееко по-плоска щеше да е още по-добре ама то пълен кеф няма) :)

Това с кирилизацията предполагам е проблем единствено за хора които пишат на БДС и изобщо гледат какво натискат, при мен и 2та фактора са изключени та отдавна не гледам какво има на копчетата - ако ще всичкоте да са празни и латиницата даже да липсва няма да усетя ....

... сигурно простосмъртни хорица не могат да припарят до твоята свещенна крава .... упс, клавиатура :woot ...

btw аз също ползвам фонетик, ама останалата част от фамилията е свикнала с бдс ;)

... сигурно простосмъртни хорица не могат да припарят до твоята свещенна крава .... упс, клавиатура :woot ...

Нищо подобно :) То не че има кой знае колко желаещи да я барат но жена ми се оправя с нея... виж на лапето му е голям кеф да натиска копчетата по нея както може ама то и на другата клавиатура се кефи - въпроса е като натиска да става нещо по екрана (аз му пускам Notepad) и кефа че пише е огромен :D

btw аз също ползвам фонетик, ама останалата част от фамилията е свикнала с бдс ;)

Тамън няма да ти закачат машината - сглобяваш още 1 за "простосмъртните" и да се спасяват :) Аз тъй сам направил и съм доволен :punk

Като казахте за изтритите бутони... ми то това си е чиста екстра :) Аз имам 11 напълно изтрити бутона и още 3 които криво ляво може да разбереш коя е латинската буква. Много съм доволен, така дори и да са заети другите 2 компа пак никой не сяда на моя :)

Преди малко като се връщах от работа минах през PC World да вида някви коледни намаления. И съвсем спонтанно се сдобих с това. Сега си я включвам, клавиатурата е иникална, толкова меко се пише на нея, мишока е свръх удобен при положение че сменям от А4-тек X750B. Довечера ако има желание ще пробвам до какво разстояние се държи като хората.

Преди малко като се връщах от работа минах през PC World да вида някви коледни намаления. И съвсем спонтанно се сдобих с това. Сега си я включвам, клавиатурата е иникална, толкова меко се пише на нея, мишока е свръх удобен при положение че сменям от А4-тек X750B. Довечера ако има желание ще пробвам до какво разстояние се държи като хората.

така като гледам май "клавишите" са като на лаптоп и като на мойта , така като гледам с нещо много симпатично си се сдобил , ако може да споделиш и колко парички си дал за него :)

така като гледам май "клавишите" са като на лаптоп и като на мойта , така като гледам с нещо много симпатично си се сдобил , ако може да споделиш и колко парички си дал за него :)

Да, и аз се интересувам от клавиатурата, сега съм с Logitech, тип лаптопска и ми е много удобна, но май ще се ориентирам към нещо по-'криво'. Мишката не ми вдъхва доверие, предполагам е Wireless Mouse 6000 модел, и като всички техни, скрола се врътка без стъпки а плавно, което в игри примерно а и не само, е недопустимо :) . Абе не могат ли тия техните скролове да се настроят да се въртят с усет за стъпки?

Иначе наистина честито, много добре изглежда, ако има такава клавитура самостоятелна, бих си взел, а мишка, мойта MX Revolution си ми харесва :P

Ами клавиатурата все още не съм и свикнал защото до сега бях с един лоджитек слим от бг. Много неудобно животно. Клавиатурата е много удобна, пише се много меко и клавишите са много тихи. Всички мутимедиини бутони са програмируеми със софтур разбира се. И двете са с по две батерии АА. Да мишката е 6000-то но специално на мен ми е много удобна. Скрола се върти много меко освен това може да се натиска на страни за скролване на страни. Купи я за 50 паунда, демек около 140лв. Сигурен съм, че щях да я намеря и по-евтино от нета, но напоследък имам много работа и нямам време да се дя в къщи да чакам доставки. Не съм го мерил, но мисля че изкарва повече от два метра на разстояние от приемник. Тука се продава отделно клавиатурата мисля, но в бг не знам. Скоро време ще кажа колко време изкарава с батериите от комплекта и после ще видим колко ще изкара с едни зарядни 2300ма, но куча марка.

edit: само да добавя че всъщност това че няма скрола стъпки е доста удобно, стига да не играете FPS, за документи е доста удобно, скрола е силиконов, и се върти с известно усилеие от ваша страна, което се чуства добре.

...

edit: само да добавя че всъщност това че няма скрола стъпки е доста удобно, стига да не играете FPS, за документи е доста удобно, скрола е силиконов, и се върти с известно усилеие от ваша страна, което се чуства добре.

Да, само дето Logitech поне са го направили да може и по двата начина :) - Или на стъпки, или режим на свободно безстъпково въртене.

Иначе клавиатурата ще я търся да видя дали ще се намери тук.

• 4 weeks later...

По последни наблудения се върнах на старата ми Х740ФБ ли беше модела... Както да е. Но клавиатурата ми е много удбна, а това беше идеята на темата.

По последни наблудения се върнах на старата ми Х740ФБ ли беше модела... Както да е. Но клавиатурата ми е много удбна, а това беше идеята на темата.

Как , как? Нищо не разбрах. Я сподели кой е модела ако можеш покажи снимки че ми стана любопитно

Той е писал на предната страница линк към тях

цък

И на мен ми е любопитно защо от МС мишката си се върнал на А4..

Тая мишка още отначало не ми двъхваше доверие, а и за нея четох доста лоши неща по нета защото и аз исках да си я зимам когато бях на вълна да купувам мишка.

Ами просто ми е бавна и се оказа че ми е неудобна. Не ме радва. Просто ми е неудобна. Принципно като ми трябва безжична ползвам я. Но във всички други случаи ползва а4-то.

Ами просто ми е бавна и се оказа че ми е неудобна. Не ме радва. Просто ми е неудобна. Принципно като ми трябва безжична ползвам я. Но във всички други случаи ползва а4-то.

И сега като си вземеш пък една хубава Logitech-ска мишка и ще с родиш :) На MS клавиатурите са супер обаче мишките им не струват. Мен поне не ме кефят. Виж за клавиатура Natural Ergonomic 4000 e истината според мен ама пак всеки си преценява най-добре дали така разчупена ще му е удобна :)

И сега като си вземеш пък една хубава Logitech-ска мишка и ще с родиш :) На MS клавиатурите са супер обаче мишките им не струват. Мен поне не ме кефят. Виж за клавиатура Natural Ergonomic 4000 e истината според мен ама пак всеки си преценява най-добре дали така разчупена ще му е удобна :)

Тя си е направо 'счупена' ако питаш мен :bgrin:

То по-добре да помисли за такава.

Иначе тази, която си е взел ми харесва, поне не е толкова крива и изчанчена.

В тоя дух на изказвания, ако искаш убава мишка, препоръчвам ти Logitech MX Revolution, не е тежка, много е удобна, абе супер е. Само дето като че ли е поскъпнала малко без да трябва.

Аз имах някои главоболия с нея като бавно събуждане след сън, понякога лаг на курсора след като смених процесора, но всичко това се оказа че е от алуминиевия пад, чието купуване съвпадна с смяната на проца.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...