didkoo Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Може ли някой да ми препоръча добра клавиатура. Единственото изискване което имам е да е тънка, т.е. нещо като тези на лаптопите - копчетата да потъват минимално, и самата клавиатура да е максимално ниска. Няма значение дали ще е с кабел, даже ако няма Numpad keys още по-добе. А, и да е черна Адиос Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=56043 виж тази тема, в нея сме дали точно за такава клавиатура съвети. Споменатата там струва около 45-50 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...O=KL%28S%29-7MU - моята е такава, страшна е просто, изчистена, стилна и допълнителните бутони са страшно удобни и няма излишни от тях (а и можеш да си ги нагласяш както искаш с драйвтра от сайта на а4тек). И струва само 20 кинта. Не се лъжи да хвърляш излишни пари за лоджитек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...O=KL%28S%29-7MU - моята е такава, страшна е просто, изчистена, стилна и допълнителните бутони са страшно удобни и няма излишни от тях (а и можеш да си ги нагласяш както искаш с драйвтра от сайта на а4тек). И струва само 20 кинта. Не се лъжи да хвърляш излишни пари за лоджитек. тази на ps/2 ли е или на usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 тази на ps/2 ли е или на usb? ps2. usb-to e prosto prehodnik za usb-to koeto stoi otdqsno na klaviaturata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...O=KL%28S%29-7MU - моята е такава, страшна е просто, изчистена, стилна и допълнителните бутони са страшно удобни и няма излишни от тях (а и можеш да си ги нагласяш както искаш с драйвтра от сайта на а4тек). И струва само 20 кинта. Не се лъжи да хвърляш излишни пари за лоджитек. И аз имах такава потвърждавам че е удобна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 аз съм с тази http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...;MNO=LCD(S)-720 нямам никакви оплаквания и е евтина преди около година струваше 13 лв, PS/2-ка е ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Не се заблуждавай с тези А4... не веднъж съм си патил от боклуците, които произвежда тази фирма. Препоръчвам ти да си вземеш Logitech Slim - излиза около 80-100лв (преди 2 години си взех такава от РЕСЕТ) и се природих. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Не се заблуждавай с тези А4... не веднъж съм си патил от боклуците, които произвежда тази фирма. Препоръчвам ти да си вземеш Logitech Slim - излиза около 80-100лв (преди 2 години си взех такава от РЕСЕТ) и се природих. Успех. е, не всеки е склонен да даде 70-80-100 лв. за обикновена клавиатура. хората "познават доброто, но им липсва среброто" аз лично предпочитам да дам по-малко пари за една клавиатура, която след 3-4 месеца ще мога да я хвърля и да си взема същата ... нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Не се заблуждавай с тези А4... не веднъж съм си патил от боклуците, които произвежда тази фирма. Препоръчвам ти да си вземеш Logitech Slim - излиза около 80-100лв (преди 2 години си взех такава от РЕСЕТ) и се природих. Успех. Де да ги знам Резет аз си зех от мост за 50лв. Пак Слим Лоджитек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Ако е намери за 50-тина лева, няма тогава какво да му мисли толкова - избора е ясен Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 е, не всеки е склонен да даде 70-80-100 лв. за обикновена клавиатура. хората "познават доброто, но им липсва среброто" аз лично предпочитам да дам по-малко пари за една клавиатура, която след 3-4 месеца ще мога да я хвърля и да си взема същата ... нова. И кво? В крайна сметка след 3 години ще си дал доста повече пари и пак няма да имаш клавиатура и ще трябва да взимаш нова а аз ще продължавам да си карам с моята (MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 която съм я взел за ~100лв някъде, ти давай на всеки 4 месеца по 15лв, за година ще си дал 60лв общо, на 2рата стават 120 и за 3 години общо ще си се набутал с 80лв повече... те хората са казали - нямам пари да си позволя да купувам ефтини работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 И кво? В крайна сметка след 3 години ще си дал доста повече пари и пак няма да имаш клавиатура и ще трябва да взимаш нова а аз ще продължавам да си карам с моята (MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 която съм я взел за ~100лв някъде, ти давай на всеки 4 месеца по 15лв, за година ще си дал 60лв общо, на 2рата стават 120 и за 3 години общо ще си се набутал с 80лв повече... те хората са казали - нямам пари да си позволя да купувам ефтини работи. МС клавиатурите са рулез (изключвам боклуците по 18-20лв на които пише майкрософт и се продават в някой фирми - хубавите клавиатури почват от 50лв), който е ползвал веднъж никога нема си помисли за лоджитек примерно . друга класна марка е http://www.cherrycorp.com/ , ма на българския пазар се предлагат само от http://persy.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 И кво? В крайна сметка след 3 години ще си дал доста повече пари и пак няма да имаш клавиатура и ще трябва да взимаш нова а аз ще продължавам да си карам с моята (MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 която съм я взел за ~100лв някъде, ти давай на всеки 4 месеца по 15лв, за година ще си дал 60лв общо, на 2рата стават 120 и за 3 години общо ще си се набутал с 80лв повече... те хората са казали - нямам пари да си позволя да купувам ефтини работи. въпроса е, че всеки различно ползва/употребява една клавиатура. при мен постоянно нещо "влиза" в клавиатурата, заливам я чат пат с някаква течност и предпочитам да я хвърля, когато стане непоносима за ползване и да си купя нова, вместо да я отварям и да я почиствам. вие щом сте решели да давате значителна сума пари за нещо, сигурно си го пазите. въпрос на приоритет и разбиране. щом има евтини клавиатури, значи има и пазар за тях. както и за скъпите. всеки сам си "избира обувките и грижите" Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Като сте се заговорили така задълбочено за дъските с клавиши кажете две приказки за това чудо на техниката - цък. Защо е ясно, остават въпросите кога?, къде? и колко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Защо е ясно, остават въпросите кога?, къде? и колко? Logitech Wave ще бъде пусната в началото на октомври на препоръчителна цена от 49,99 евро (в Европа) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Като сте се заговорили така задълбочено за дъските с клавиши кажете две приказки за това чудо на техниката - цък. Защо е ясно, остават въпросите кога?, къде? и колко? Бегло подобие на Microsoft Natural Keyboard 4000 ... предпочитам майкрософтската (аз съм и с нея де) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Днеска се колебах между Microsoft Natural Keyboard 4000 и Logitech Ultra Flat , която и взех на края и за сега май не съжалявам много компактна, бутоните са перфектни, а дизайна Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Днеска се колебах между Microsoft Natural Keyboard 4000 и Logitech Ultra Flat , която и взех на края и за сега май не съжалявам много компактна, бутоните са перфектни, а дизайна Явно си от почитателите на лаптопо-подобните клавиатури (които аз не мога да трая). Майкрософтската за мен е #1 (обичам я тая фирма и това си е ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Слим клавиатурите рулират уе.Аз днес ходих да си зимам и се прецаках с един боклук...Ся пак ще ходя... Иначе тая на Майкрософт на живо ми се видя огроооомна,беше на нещо като подложка за ръцете ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Слим клавиатурите рулират уе.Аз днес ходих да си зимам и се прецаках с един боклук...Ся пак ще ходя... Иначе тая на Майкрософт на живо ми се видя огроооомна,беше на нещо като подложка за ръцете ... Именно силиконовата подложка за ръцете я прави мега яка. Ще разбереш след време ако бачкаш като мен по 10тина часа на ден... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Реших да ползвам тази тема, да ми препоръчате някаква клавиатура... В момента съм с тази. Доволен съм, защото има доста допълнителни клавиши, които мога да програмирам с макроси и да си ги ползвам за различни цели. Не ми харесва черния цвят на клавишите, но мога да го преживея... Единственото, което ми липсва е това, че не е безкабелна. Компютърът ми е на около 1.5-2 м от клавиатурата, което ще рече, че ми трябва такава, дето спокойно покрива периметър от 3 м. Другото, което искам е да има пак достатъчно на брой допълнителни бутони, които да могат да се програмират на ниво драйвер напълно свободно. (драйверите на A4Tech поддържат тези функции). То ако имаше някакъв трансмитер, дето да включа настоящата си клавиатура хич нямаше да я сменям, но май не съм засичал подобна джаджа по магазините... Благодаря предварително за евентуалните съвети! П.П. Всъщност нямам нищо против отново да е A4Tech, но тъй като ги дават с обхват до 2 метра, не съм сигурен дали ще реагира винаги коректно ако я отдалеча на повече от 2 м. или пък й отслабнат батериите....та затова искам да има малко аванс е обхвата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Midex, Logitech имаха готини комплекти клавиатура и мишка. Ако искаш погледни ги в магазина на Reset на "Заимов". Иначе за клавиатура аз съм фен на MS Natural 4000 но не е безжична - инак кабела и е доста дългичък + че е USB и мога да си го удължа колкото ми е кеф, но за макроси не съм сигурен какво имаш предвид - функционалните клавиши и тези допълнителните могат да им се задават разни команди да правят като да стартира програма, да затвори прозорец, да направо undo или redo - такива работи ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 ...но за макроси не съм сигурен какво имаш предвид - функционалните клавиши и тези допълнителните могат да им се задават разни команди да правят като да стартира програма, да затвори прозорец, да направо undo или redo - такива работи ... Абе...да може на един от допълнителните бутони да запаметя няколко последователни операции...ама дори и само запис на последователно натиснати клавиши или комбинации ме урежда (което го мога в момента)...ще погледна какво имат в Ресет...таман ми е близко. ...инак кабела и е доста дългичък + че е USB и мога да си го удължа колкото ми е кеф... П.П. Ти хубаво ме сети...имам някакъв преходник PS/2->USB...дали да си правя труда да го опитвам...понеже така наистина бая ще ми се удължи обхвата на действие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 много благодаря и аз на djadomraz за подаръка , идея който даде, скоро и аз ще правя едно разместване и се чудех как да нагодя нещата и стигнах до безжична , но добре че ми напомни че и аз имам такъв преходник Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.