Midex Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Днес изобщо не ми вървеше, каквото и да захванех...проблеми, проблеми...таман реша единия и моментално друг на неговото място. Затова и когато реших да ъпдейтна фърмуера на рутера (операция която съм извършвал многократно с дъна и всякаква периферия без никакви проблеми), си знаех че тази вечер, след всичките гадости цял ден....нещо ще се обърка. Ама хайде да не ви занимавам с 6-тото си чувство, ами направо да обяснявам.... Имам 3 компа, който минават през въпросния рутер Repotec IP509 - откак съм го сложил направо се родих, що се отнася до споделянето на интернет връзката и лан-комуникацията между машините под всякакви операционни системи....сам си конфигурира всичко и практически не се налага никаква външна намеса и настройки. Не знам какво ме накара тази вечер да изтегля последния фърмуеър от сайта на Repotec (явно така е било писано) и след стартирането на процедурата (процедура проста и елементарна, изискваща чакане само няколко секунди) ми се появи надписът, че всичко е минало ОК и сега сам щял да се рестартира. Да ама нещо зацепи с този рестарт...аз чаках, чаках...накрая ми писна и му теглих шалтера. И от тук нататък...системата вече не може да го намери под никаква OS, опитах се да върна старата версия на фърмуеъра, но след като е невидим, програмката не знае какво да ъпдейтва, дори и да напиша ръчно 192.168.123.254 (дефолт адреса му). Ресетвах го, изключвах го от напрежение...какво ли още не го мъчих...все тая. Та....има ли някакво решение на проблема или да ходя до магазина... Edit: Като си знам, че не ми върви....сега се разчетох из другите форуми и в hardwarebg.com мяркам една тема "проблем с i-net Рутер repotec rp-ip509"...и какво чета вътре: ........сложих му нова версия на софтуера че оная беше на година, нещата вървяха добре изписа че процедурата е успешна и ще се рестартира рутера и дотам , повече не изгря...... ...що ли не се разтърсих преди да флашвам..... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Имах такъв рутер и успешно го флашнах до версия 197e5a. Между другото, във връзка с предишен наш разговор: да не би да си близо до трафопоста? Най-евтините енергоспестяващи крушки са много чувствителни към дори малко повишено напрежение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Направи hardware reset на рутера. В документацията за всеки производител пише как. Вероятно натискане на пластинка с кламер и или още нещо за да възстанови заводските си сетингс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Заводските сетинги са едно, firmware-а е друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Може и да помогне, ако сетингите се пишат на друг адрес в новия фърм! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 Направи hardware reset на рутера. Това беше първото, дето направих след като зацепи (в първия пост съм го писал)...по-скоро второто...след като открих, че няма как да върна старата версия в рутера... Едит: Съживих го!!! През нощта писах на съпорта и сутринта вече имах отговор с подробни указания. Част от тях вече бях опитал, но не и в тази последоватеност както в писмото. Ако някой някога му се появи същия проблем на такъв рутер, да ми пише и ще оправим проблема за 1 минута. Затворете темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Това беше първото, дето направих след като зацепи (в първия пост съм го писал)...по-скоро второто...след като открих, че няма как да върна старата версия в рутера... Едит: Съживих го!!! През нощта писах на съпорта и сутринта вече имах отговор с подробни указания. Част от тях вече бях опитал, но не и в тази последоватеност както в писмото. Ако някой някога му се появи същия проблем на такъв рутер, да ми пише и ще оправим проблема за 1 минута. Затворете темата. Кайи как се оправи, че ми е любопитно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 Кайи как се оправи, че ми е любопитно... Ами...карах по това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.