Jump to content
BulForum.com

Как да си настроя FileZilla под NAT-мрежа

Yorkie

Recommended Posts

Инсталирал съм сървъра, от машината на която е инсталирам - влизам, но не мога да влезна от друга машина. Дефакто - той не е видим за външната мрежа. Интернет-доставчика ми е БТК, но минава през рутер. Проблема не е в Firewall-и, всички са освободени. От какво може да е, какви настройки трябва да се направят точно?

като за начало с реален ИП адрес ли си :)

после дали не е направен сървара да следи само локалхоста или 127.ь.ь.ь мрежа (което е едно и също)

и накрая как разбираш че не се конектват от вънка ( щото БТК са си копеленца и може и портчето да са ти резнали ) :devil :punk :rolleyes:

даи ми отговор на тези и ще видим ква хава ще да излезе ;)

За всеки случай съм си направил регистрация в сайта NoIP.com Иначе съм с реален IP-адрес. Как да го направя да следи мрежата? От вънка не се вижда изобщо, целта ми е да го направя така, че да се вижда и отвънка.

Пусни Port forwarding на рутера към твоя компютър. По подразбиране порт 21 е за FTP, но може и да е по-добре да го пуснеш на друг порт. Пусни едно търсене из форума..обеснявано е многократно как се прави.

Пусни Port forwarding на рутера към твоя компютър. По подразбиране порт 21 е за FTP, но може и да е по-добре да го пуснеш на друг порт. Пусни едно търсене из форума..обеснявано е многократно как се прави.

Разгледах във форума, но на мен ми трябва точно тази програма и точната опция.

Проблема не е в програмата. Единствената настройка, която може би ще ти се наложи да направиш за програмата е да зададеш порта, към който ще пуснеш PF.

1.JPG

Ето, какво точно трябва да вкарам като настройка???

Не съм работил с това рутерче, но при всичките които съм срещал проблема се решава от полето

Virtual Server. Там назначаваш всички повиквания отвън към определен порт да бъдат пренасочени

към конкретен IP адрес от вътрешната мрежа. На това място трябва да пренасочиш порта на който

слуша FTP сървъра към машината на която този сървър е пуснат. Екрана който показваш е за настойка

на мрежови игри които искат повече от 1 отворен порт, но как се използва не зная защото не съм го правил.

Абе не знам, нещо не мога да ги олуча тия настройки и т'ва е!

Уф, писна ми да се мъча, т'ва ме изпоти 30 пъти бати...

Еми ясно че с тая програма не става, предложете друга, ама да е по-проста, не като Апаче-то. Ако може, оставете и точните настройки, че ми писна, tnx!

Абе изобщо не е от FileZilla, ползвам тоя сървър от много време, идеален е, нещо при теб е проблема, по-точно щом си на БТК, обади им се и им кажи кво точно искаш, дано ти помогнат, трябва да се барне нещо по модема ти за да forward-wa, kакто ти казаха.

Виж и в опциите на FileZilla дали е бинд-нат към всички IP адреси (*), да няма някви IP filters и т.н.

Поиграй си и с Passive Mode Settings сетингите, ето кво пише там в прозореца на видно място:

Use custom PASV settings if you are operating the server from behind a NAT router or a firewall. In that case, the IP address of the server is not accessible from outside of the router, so you should fill in the correct address here.
.

Успех.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...