Jump to content
BulForum.com

Adobe Photoshop CS3

tedy

Recommended Posts

Гледам, че всяка от CS версиите си има отделна тема, и мисля че тази версия повече от всички останали заслужава да има своя тема.

Днес след доста търсене и експерименти успях да я подкарам под Windows Server 2003, нещо което преди ме мъчеше че не става и инсталатора бръмчи, че не покривам изискванията за OS и куитваше. Същото е за повечето CS3 програми. Обаче днес се поразшетах и мернах в един форум едно ново мнение как да стане хавата.

Но затова накрая.

Според мен CS3 превъхожда предишните версии в почти всичко. Време беше да направят малко по-сериони промени по интерфейса, виждам, че Toolbox-a вече може да се превключи в единична колона, с което да заеме по-голяма част от вертикала вместо едно малко правоъгълниче горе вляво и отдолу под него е едно ничие пространство.

Виждам и dock-ващи се панели, максимизирането на файл не довежда до скриването му зад отворените работни панели. Интересни ефекти и по въпроса с панелите, цветовите нюанси на интерфейса.

Да не забравим, че е и по-лека от CS2, който май си присвои славата на една от най-тежките версии, поне от достъпните за нас. CS3 е вярно, че със себе си инсталира и други неща, повечето ненужни, да не кажа всички, но а лично за CS3 Extended в старт менюто виждам само две икони :D , и да има други хави, не ги виждам директно в Старт, което ме радва (най-малкото няма да ги трия оттам).

Като функционалност не съм я разгледал по-детайлно, но не очаквам чудеса, някое друго нещо си в повече, но интерфейса беше време да го пипнат. Между другото бях с CS1 досега, но се случи да ми дадат файлове, правени с CS3, и имаше проблеми при отварянето им в CS1, въпреки, че от другата страна ми казаха че е включена опцията Maximize PSD compatibility, което беше причината. Но CS3 определено ме грабна.

Сега по инсталацията под Windows 2003.

Номерът с Compatibility mode на setup.exe-то не вървеше, така че се наложи използването на един tool ot Microsoft, наречен Application Verifier 3.4.

С негова помощ се излъгва инсталацията, че върви на WinXP SP2. В прозореца й добавяте setup.exe-то от копираното на вашия HDD съдържание на инсталационното CD, и отдясно се маркира само Compatibility->HighVersionLie. десен бутон - Properties, и а версиите подред изписвате 5, 1, 2600, 2, 1.

Save и оставяте отворена програмата. Пускате инсталацията и за S/N си въвеждате SN и активирате (ако поиска активация, при мен не поиска).

Това е.

Само да поясня, че нормалната CS3 версия не й работи кейген-а ако сте решили да го ползвате.

Аз сложих CS3 Extended, и не се наложи ползването на crack, понеже въведения SN не изиска активация.

По същия метод предполагами други програми от CS3 серията ще тръгнат на Win2003. Dreamweaver CS3 в същото време се инсталира без проблем, въпреки някакво предупреждение, че версията на Windows не е поддържана. Но и той си работи перфектно. Четох, че който ги е ползвал под 2003 с месеци, е нямал никакви проблеми, явно причините Adobe да го резнат са други и нетехнически.

I na men mi napravi dobro vpechetlenie. Opraveni sa nqkoi ot shortcut-ite za selektirane, koito v CS2 bqha promeneni v sravnenie s CS1. Qvno sa vidqli che starite sa si po-dobre :) Nqmah dostatychno vreme da rabotq na nego, zashtoto tochno malko sled kato gi instalirah trqbvashe da zaminavam, no kato se vyrna s udovolstvie shte se pochovyrkam. Mnogo obicham da razuchavam nov software :)

На мен на една колона не ми е удобно, просто защото съм свикнал с двете...пък +- 10 пиксела голяма работа :)

Иначе като цяло доста повече ми харесва CS3, най-вече заради интерфейса. Много хитро се скриват и отварят прозорчетата вдясно :) Quick Select tool-а не съм го разглеждал все още, друго което ми направи добро впечатление е доста изпипаният Cloning и Healing. Има и Black and White Conversion Control, който едва ли ще се ползва често, но също е добра идея.

За бързината на софтуера не мога да говоря, защото заедно с Creative Suite-a си смених и компютъра, но и аз съм чувал, че работи доста по-бързо от CS2-ката. Струва си да си качите един Master Collection :)

За бързината на софтуера не мога да говоря, защото заедно с Creative Suite-a си смених и компютъра, но и аз съм чувал, че работи доста по-бързо от CS2-ката. Струва си да си качите един Master Collection :)

Това просто не е вярно. CS3 без 2 Gb Ram е трагична работа...

A Master Collection има на арената отдавна...

Има нещо вярно в думите ти. Но това, че CS2 поне при мен работеше доста по-лошо, е така. Понеже имаше версии на CS2-ката, които явно бяха кофти релийзи, пробвал съм с 3 версии, все така тежко беше.

За 2-та ГБ рам е относително, зависи с какви файлове работиш. Честно казано за едни и същи файлове сега гледам че заема повече рам, което не може да се отрече, но за мен просто е по-добра от ЦС2 и нейните бъгави релийзи, които се разпространяваха у нас. Да не казвам голяма дума, но и на 1 ГБ рам ще си работи перфектно, стига да не отваряш големи файлове и много други приложения.

Дори само заради интерфейса си заслужава според мен, откога чакам възможност за dock-ване, и тоя тулбокс да е в една колона, @simbata, може да са 30 пиксела, но заедно с това се оползотворяват и доста пиксели по вертикала надолу (двойно повече), иначе онова ъглово място отдолу за нищо не ставаше. Явно са го разбрали. Ся ако можеше и под него да се сложи нещо, че пак имам около 200-300 пиксела празно място, а изглежда не може да се док-не нещо под него.

За бързина няма е нищо ново, не е по-бърз, поне от CS1, с който бях досега. Но не е и по-бавен, както беше CS2. В крайна сметка основно заради интерфейса и файловете, които ми дадоха, го сложих, защото явно има проблеми по съвместимостта.

Не можеш просто така да обобщиш колко GB рам са нужни - всеки с целите си. Аз съм с 1 гигабайт и ми работи много бързо, като освен това съм пуснал и Illustrator и Fireworks.

А и никъде не съм казал, че няма Master Collection.

И аз, както казах на 1GB си работя отлично по принцип, но с времето възможностите ти нарастват, изникват нови идеи, почваш да ползваш повече и големи като размер файлове и всичко умира. Снощи правих колажи с високорезолюционни снимки и работата не е гладка, но на CS2 си беше ужас, а тук може и да го подминеш. А и Adobe в тези версии са направили супер тясна връзката между софтуера и просто ти предоставят един цялостен пакет за дивелъпмънт, в който трябва да ползваш няколко приложения едновременно. Точно за това аз си чакам новите процесорчета на Intel и AMD. И въпреки, че съм фен на AMD, май ще се насоча към четириядрен на Intel. Оптимизациите във PS са ненормални просто. Освен това поне 2GB памет би оправила нещата, може и 4 ако поевтинее. Другото, което оказва влияние си е хард-а - там те спасява само RAID.

Ако на CS3 и трябват 2 гб рам на CS2 колко тогава? :}

Един си същи файл, правен на CS2 го отворих и с двете версии да направя сравнение и CS3-ката ме изненада много добре. Файлът е 263мб, 5906х8268. CS2 - таскмениджъра показва 1,4 гб рам, в папката с темпори файловете имам един 4-гигабайтов басамак на фотошопа и джама писка че няма място на ц-то. CS3 - 800 мб @ таск мениджъра и 1,2 гб @ темп. С 1бг рам съм и с CS2-то не е много приятно да се работи по таз картинка. На CS3-ката ми се видя че работи доооста по-гладко :)

Не знам за какво го ползвате PS, но CS3 е по-тежка(което си е и съвсем нормално). Има някои екстри и подобрения, които и на мен ми харесаха. Аз това работя - предпечат и дизайн. Вие ми говорите за 500 Мб файл, аз работя с 10+ГБ понякога. На Athlon 64 3000+ @ 1.81 Ghz x550 video card сложих CS3 и после го махнах. Засега оставам на CS2. Всеки с мнението си в крайна сметка. Ако за това, което правите CS3 се справя по-добре - използвайте го! За моята работа трябва ъпгрейд преди да мина на CS3.

Не знам за какво го ползвате PS, но CS3 е по-тежка(което си е и съвсем нормално). Има някои екстри и подобрения, които и на мен ми харесаха. Аз това работя - предпечат и дизайн. Вие ми говорите за 500 Мб файл, аз работя с 10+ГБ понякога. На Athlon 64 3000+ @ 1.81 Ghz x550 video card сложих CS3 и после го махнах. Засега оставам на CS2. Всеки с мнението си в крайна сметка. Ако за това, което правите CS3 се справя по-добре - използвайте го! За моята работа трябва ъпгрейд преди да мина на CS3.

Добре казано като мнение.

Честно казано и 500 МБ са доста над размерите, които по принцип аз отварям с PS.

Ти вероятно имаш по-оригинална версия на CS2, щом смяташ, че е по-лека от 3-ката. Или PS действително да се държи коренно различно при гигабайтови файлове спрямо мегабайтови.

Дотук според всички ЦС2 е много по-тежка от ЦС3, а последното мнение на Colin го подкрепя и с факти. Аз споменах, че CS3 спрямо CS1 заема повече РАМ за едни и същи файлове, не е по-бърза от ЦС1, но не е и по-бавна, поне аз не усетих. Докато ЦС2 само докато зареди, ами после огромния лаг (в сравнение с 1 и 3) при работа с него (това с 3 различни версии на цс2).

Аз нямам опит с големи файлове, но би ли направил 1:1 съпоставка с едни и същи файлове да опиташ да работиш на двете версии и да споделиш впечатления и резултати от заетата памет :) . Примерно 10+ГБ файл на цс2 и цс3, както и един 100-200 МБ файл на двете версии. Така ще се разбере и дали нашите версии са били просто бъгави. Само да спомена че някои от тях бяха некракови, а с нормален с/н+активация.

Btw интересно с 10 ГБ файл ако си без RAID как изчакваш отварянето му и как се работи с него под 1 ГБ рам (предвид слабия атлон 3000 се предполага че и рама не е много).

@Colin, интересно как така си с 1 ГБ рам, а за ЦС2 ти е показвало 1.4 ГБ заета рам? :D

Сигурно си имал предвид какво ти е показвал task manager в полето memory.

На Athlon 64 3000+ @ 1.81 Ghz x550 video card

Това хубаво ама с колко памет си? Пък и видео картата не че не е от значение ама като не играеш 3D игри да трябват нам си колко си кадъра и да се наслагват сума ти леъри, чак толкова не влияе за работата ти, а в случая най-много скоростта на процесора и паметта и най-вече количеството памет влияе. При 10GB файлове поне 4GB памет са просто задължителни... и в тоя ред на мисли един що годе свестен RAID контролер (не на дъното!) и 4 диска че да изкараш малко от малко по-добър трансфер, че това чудо има да ти се swap-ва до припадък.

Видеото колко ти помага във фотошопа? С колко рам си? И с кви хардове? Аз съм с А64 3200+ и 2 по 512 кингстън и на такива 200-300 мб псд машината издъхва. Ленс блур на един от леърите отнема 50 минути...

@Colin, интересно как така си с 1 ГБ рам, а за ЦС2 ти е показвало 1.4 ГБ заета рам? :D

Да, тва имах предвид. Иначе при процесите показва 500 на 700 някъде реална към виртуална памет... и пак не мога да разбера ония 4 гигабайтов темп файл кво го брои...

Добре казано като мнение.

Честно казано и 500 МБ са доста над размерите, които по принцип аз отварям с PS.

Ти вероятно имаш по-оригинална версия на CS2, щом смяташ, че е по-лека от 3-ката. Или PS действително да се държи коренно различно при гигабайтови файлове спрямо мегабайтови.

Дотук според всички ЦС2 е много по-тежка от ЦС3, а последното мнение на Colin го подкрепя и с факти. Аз споменах, че CS3 спрямо CS1 заема повече РАМ за едни и същи файлове, не е по-бърза от ЦС1, но не е и по-бавна, поне аз не усетих. Докато ЦС2 само докато зареди, ами после огромния лаг (в сравнение с 1 и 3) при работа с него (това с 3 различни версии на цс2).

Аз нямам опит с големи файлове, но би ли направил 1:1 съпоставка с едни и същи файлове да опиташ да работиш на двете версии и да споделиш впечатления и резултати от заетата памет :) . Примерно 10+ГБ файл на цс2 и цс3, както и един 100-200 МБ файл на двете версии. Така ще се разбере и дали нашите версии са били просто бъгави. Само да спомена че някои от тях бяха некракови, а с нормален с/н+активация.

Btw интересно с 10 ГБ файл ако си без RAID как изчакваш отварянето му и как се работи с него под 1 ГБ рам (предвид слабия атлон 3000 се предполага че и рама не е много).

Ram-a е 1 Gb.10 Gb file се обработва доста бавно. Само трансформа отнема 20 минути някъде. Голяма мъка е, но поне не ми се случва често. По принцип избягвам PS. Ползвам го основно за рязане на изображения, variations и пълноцветни винили, които включват снимки. Иначе бягам на Illustrator за винили до 5.5м и на Corel Draw X3 за по-големи винили, ако са вектор. Версиите на всички програми са даунлоадвани. Вкъщи ползвах дълго време един "Adobe CS2 AIO" torrent от арената, но вече няма сийд май...

Ram-a е 1 Gb.10 Gb file се обработва доста бавно. Само трансформа отнема 20 минути някъде. Голяма мъка е, но поне не ми се случва често. По принцип избягвам PS. Ползвам го основно за рязане на изображения, variations и пълноцветни винили, които включват снимки. Иначе бягам на Illustrator за винили до 5.5м и на Corel Draw X3 за по-големи винили, ако са вектор. Версиите на всички програми са даунлоадвани. Вкъщи ползвах дълго време един "Adobe CS2 AIO" torrent от арената, но вече няма сийд май...

Напоследък RAM-а не е особено скъп - някъде четох че общо взето сега е момента за ъпгрейд и щял да поскъпва скоро... аз с моите 4GB нямам накъде вече, но ако съм на твое място бих взел поне още 1GB - не е кой знае каква инвестиция ама ако ти съкрати тези 20 мин на 10 + още маса други дейности ако ди се забързат определено ще се изплати за няма и месец. Дисковете също ама там инвестицията е по-голяма, пък стигне ли се и до захранване да се сменя работата почва доста дебела да става - при мен това упражнение излезе последния път $1600 някъде :)

Аз вкъщи съм уговорил вече РАМ-а. Ще сложа още 2х512 и ще стане работата горе-долу. Компютъра, който цитирам е на бачкането. А там решава шефа... При положение, че съм на 17 инчов аквариум не знам за РАМ кога ще дойде времето.

А на последното място, което напуснах шефа тъкмо ми беше взел:

Conroe 6600

2x1Gb DDR2 800

320 GB SATA2

Sapphire X1950 PRO Unlimited

:(

• 3 months later...

В този час идея си нямам какво обращение да използвам... по темата

през последните няколко дена се ровя из нета за PS CS3 и намерих 37869835029835 различни версии от 100мб до 4гб,та въпросът ми е може ли да ми препоръчате някоя от всичките? (основно ще се използва за обработка на снимки/пред печат) мерси предварително :)

Аз вкъщи съм уговорил вече РАМ-а. Ще сложа още 2х512 и ще стане работата горе-долу. Компютъра, който цитирам е на бачкането. А там решава шефа... При положение, че съм на 17 инчов аквариум не знам за РАМ кога ще дойде времето.

А на последното място, което напуснах шефа тъкмо ми беше взел:

Conroe 6600

2x1Gb DDR2 800

320 GB SATA2

Sapphire X1950 PRO Unlimited

:(

Искрено ти съчуствам за това. Дано по коледа да ти се усмихне късмета. За предпечат това което си описал по-долу си е добре с разликата че бих сложил 4гб а за 10+гб файлове направо Q6600 ти трябва + раид-че с 4 диска че да може да се бачка почти в реално време а не да кибичиш по 20 мин да чакаш трансформацията. Не знам шефа ти що предпочита да ти плаща да си клатиш краката вместо да даде малко кинти за компютър и после да работиш 3-4 пъти по-бързо но той си знае.

От любопитсво да попитам: защо си напуснал предната работа?

--------------------------------------

Не знам за вас но като сложих на компютъра на жена ми CS3 да си играе да правела digital scrapping и ми се оплаква че доста често и гърми. Да не би аз да съм сложил неправилната версия? Ей това съм и качил...

Мерси AssassiN

и все пак ако някой има предложение под 9.38GB ще съм му много благодарен :bgrin:

Започни да сваляш това и като ти даде да избираш, свали само DVD-тата на PS. Друг вариант е да намериш Designer's Premium, а не Master Collection-а.

Не знам за вас но като сложих на компютъра на жена ми CS3 да си играе да правела digital scrapping и ми се оплаква че доста често и гърми. Да не би аз да съм сложил неправилната версия? Ей това съм и качил...

Какво е "digital scrapping" ? И при кой процес по-точно "гърми"?

Започни да сваляш това и като ти даде да избираш, свали само DVD-тата на PS. Друг вариант е да намериш Designer's Premium, а не Master Collection-а.

Какво е "digital scrapping" ? И при кой процес по-точно "гърми"?

Digital scrapping и аз не съм особено наясно какво е ама тя взима снимки на малкия, разни рамки, фонове и прочее щуротии и прави разни коледни картички - занимава се момичето, после като ги гледаме голям смях пада :) Абе с 2 думи взима разни елементи и ги наглася във Photoshopa, играе си с филтрите, на layer-ите разни прозрачности и каквото друго и щукне и това е общо взето. И просто си гърми в един момент Photoshopa и губи каквото не е save-нато.

Може да е нещо от недобре побългареност на версията.

Аз съм с Extended-а, нормална Eng, и с дни ъптайми му правя без да крашне, при това знаеш на каква ОС :)

Аз побългаряването ужким не го качвах ама верно може да е нещо омазано това. Кажете последно коя версия да кача да не страда женицата ми :)

Аз побългаряването ужким не го качвах ама верно може да е нещо омазано това. Кажете последно коя версия да кача да не страда женицата ми :)

Съвсем нормална някоя, само да няма български език :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...