Jump to content
BulForum.com

Защо не на кирилица???

KnoppiX

Recommended Posts

Искам да попитам защо повечето хора пишат на латиница..

Не мога да ви разбера пишете на Фонетикс като не искате на БДС.

Сега вярно е че отначало по трудно се свиква обаче така улесняваш хората които ще четат това което си написал.

Освен това в другите форуми които съм виждал Дата.бг например задължиха да се пише на Кирилица.

Не е толкова трудно а пък ако знаете колко по лесно се чете написаното от вас...

Замислете се все пак не е ли по-хубаво да пишеш на своя език.

Иначе вярно е че по бързо се пише на Латински. Аз самия пиша по бързо на латински обаче все пак пиша на БЪЛГАСКИ..

Замислете се и вие и админите и даже и модераторите защото и те имат думата ...

Да прав си и то много. Няма нищо трудно да си пишем на нашия си език.

П.С. С тая латиница забравих да пиша на БГ :( . От тук нататък ще пиша само на БГ

Напълно съм съгласен.

Вземете пример от Дата.бг/форум. Сега се пише само на кирилица. А вече за който настоява да пише на латиница, при постването сложиха бутон lat>кир.

Какво му е трудното да се пише на кирилица?

Точно така...

Нека и админите да я прочетата тая тема и дано и те да решат да въведат ново правило във форума да се пише само на кирилица. Защо заради някой по мързелив който не иска да пише по бавно и пише на латиница аз трябва да се моря да чета това нещо по бавно..

И освен това само един пише много четат..

Така че не е ли по-добре тези които са повече да се облекчат..

Не е толкова трудно даже се свиква да пишеш много бързо и на кирилица..

Замислете се малко ...

Knoppix kvo tolkova si se raztrevojil we 4oveko.

da prav si 4e e po-hubavo da pi6em na kirilica no koi kakto e sviknal(az naprimer mnogo rqko pi6a na kirilica,za6toto sum sviknal na latinica)

vse pak vseki sam si re6ava

p.s. vsu6tnost moje da se pozamislq dali da propi6a na kirilica

are PeaCE

netrootbg аз не искам форума да е на Български!!!!!

Искам самите Юсери да пишат на Български..Не че ще е лошо и форума да е на БГ ама за Юсерите е по важно, защото аз повече чета какво са написали Юсерите отколто други неща във форума.

Ne_Hrani_Maiko абе ти от 1 седмица имаш компутър вземи се стегни малко бе!!!!!

Кво си свикнал за 1 сецмица не можеш да свикнеш да си празниш кошчето за боклука...

И един съвет гледай още отначало да свикваш с кирилица че после е много по-трудно.

KnoPPix всеки сам решава на как да пише. Тея админите в датата са балуши и за това налагат да се пише на кирилица

samo taka troublemaker pone nqkoi koito da me za6titi.

p.s. ne 4e tursq nqkoi da me za6titi no sam absolutno siguren 4e sum prav.ako se zamislite i vie 6te vidite 4e sum prav

p.p.s znam 6te kajete "a we ti BG li si" ---->da bg sum no pak vi kazvam koi kakto si iska 6te pi6e

tva be6e ot men

are PeaCE and...

....respec.again :punk

KnoPPix ,ne bix kazal 4e na Kirlica pisha po bavno ot kolkoto na Latinica. I na dvete mi e ednakvo lesno . i mi e vse edno na koe shte pisha. prosto me murzi da natisna ctrl za da smenq na Bulgarian Phonetic:) :)

Това си е до културата на хората. Писането на латиница за мен е признак на ниска култура  :) .

VooDooMaN ,bax maa my,na4i sum egasi tapaka...se eba f prostia kelesh maina ,5 shibani reda bez da izpsuvam ne moa napisha....

NO more COMMENT

KnoPPix ,ne bix kazal 4e na Kirlica pisha po bavno ot kolkoto na Latinica.

Аз обаче бих :D

Наистина вече взех да забравиам как да напиша нещо на word без да трия всяка 2-ра буква... :rolleyes:

Аз обаче бих  :D

Наистина вече взех да забравиам как да напиша нещо на word без да трия всяка 2-ра буква... :rolleyes:

Naghual ..tctc ,tolkoz i mojesh na4i. + tfa da vijdash okon4anieto za 1lice ed.4islo `pisha` - az pisha ,ti pishesh ,toi pishe ,nie pishem ,vie pishete ,te pishat :P :) :P :) :woot . govorix za sebe si..

Mnogo jasno che vseki shte pishe kakto si iska - Na men mi e mnogo po-udobno da pisha s Latinski bukvi ,kakto sa sviknali i povecheto tuk- ne vizdam razlika v skorosta na cheteneto na latinski ili balgarski bukvi - vseki koito moze da chete - chete ,koito ne moze da chete latisnki da nauchi azbukata i gotovo..... :pirate

уттойъ спор гулямъ фъйда нямъ дъимъ штоту фсеки шъпрудължавъ дъсипиши кактусиъ свикнъл ръзбиръсъ утделин въпросъчи фсеки можи дъсъутучи/нъучи саму дъискъ спуридмен рабутътъ ниупиръ дутва нъкой какмуъ удобно адутва какшъъ удобну зъунийъ зъкуиту съпиши нъмен можи дъмихъресвъ идъмиъ лесну дъсипишъ тъкакактупишъ сига аматва узнъчавъли читрябвъ дъпишъ тъка? фсички можим дъчитем кирилицъ лесну нунефсички съсправйъми с лътиницътъ...

Всеки ще пише както си иска, докато и тук не стане както по другите места. Хахахахаха. Дано по-скоро и тук да го направят така. За пример давам Setcom.bg и Hardwarebg.com. Според мен, не случайно са въвели такива ограничения.

Абсолютно съм за,да се пише на български.

По-лесно да резбереш кой- какво иска да каже. :punk

Преди доста време и аз предложих всичко в тоя форум да се изписва на кирилица, защото наистина е доста по-пригледно и сега се радвам, че доста хора почнаха да пишат на кирилица. Ама ми се струва абсолютно невъзможно да стане правило. Ако не вярвате вижте постовете на Veno примерно и отбройте колко от тях са на кирилица :)

абе защо толкова натрапчиво имам чувството за deja-vu?! :wacko:

Ясно е че докато не въведат задължително правило, всеки както иска пише.

Вярно е, че на кирилица аз поне чета по-лесно и бързо (по-малко се напрягам ако не друго). Но не се сърдя на никой. Аз сам избрах от около месец-два вече пиша във форумите на кирилица, просто вече ми е навик.

И въпроса не е само до по-трудното или лесно писане, на фонетична е еднакво лесно за мен, въпроса е че често се налага превключване поради използването на горещо клавиши. Alt+П например не работи никъде при мен :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...