mureto Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Здравейте. В момента съм Хитачи 80гб АТА100, обаче няма място от доста време.То се е видяло,че няма да сменям нищо освен харда поради финансови причини,затова искам да попитам. Прочетох в една тема,че сийгейт е по безшумен,затова се спрях на него.Искам да взема 320ГБ АТА Сийгейт .Като чета тук там виждам,че е 151лв с 5год гаранция.Отказах се от хитачито.Той наистине е малко шумен. Процесора ми е AMD Athlon XP 2500+ na 1.83Ghz Дъното ми е някакво измiслено Matsonic 8167 със чип Apollo KT400 Според мен няма да имам никакви проблеми с новия хард,но бих изслушал няколко мнения,затова моля кажете си вашите мнения?Да го купувам ли Сийгейта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Изборът ти е перфектен - Цена/Качество(марка) Само преди да купуваш провери дали дъното поддържа SATA, и си вземи такъв, ако не ATA 133 Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Seagate >>> Hitachi >>> Samsung >>> WD >>> ... ... ... ... >> Maxtor Това е правилната подредба на марките! От лични наблюдения мога да кажа че и 250GB Hitachi e тих модел. За Seagate-a търси модела 7200.10 16МB да не ти дадат някакъв от старите ( ама то май стари 320-ки няма) Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 взимай Seagate 320GB Cache 16MB.. и сигурно трябва да е ATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Само преди да купуваш провери дали дъното поддържа SATA, и си вземи такъв, ако не ATA 133Успех КТ 400 няма как да има SATA Seagate >>> Hitachi >>> Samsung >>> WD >>> ... ... ... ... >> Maxtor Това е правилната подредба на марките! WD е преди Samsung според мен! Всъщност то Samsung са си най-отзад даже Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Абе кво ги правите тези хардове , аз имам един 20 и един 160 гб и ми са предоволни . Разликата в цените между тези незнам каква е , но това си е много нещо . Ако е малка разликата в цените си взимай големия , а ако е голяма си вземи по-малък ... според мен така е по-добре . HDD 160GB ExcelStor SATA II / 8MB 95.00 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Tои си е написал че ще взема Ата диск момчето,дъното му няма подръжка за сата.Ако се колебаеш за марките и Сеагеит да вземеш и Хитачи все тая .За бешумноста пак са на кантар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Seagate >>> Hitachi >>> Samsung >>> WD >>> ... ... ... ... >> Maxtor Това е правилната подредба на марките! Не съм съгласен, смятам че WD са втори, макар хитачито в последно време да произвеждат доста хубава стока (Японки кво искаш) КТ 400 няма как да има SATAWD е преди Samsung според мен! Всъщност то Samsung са си най-отзад даже Да вярно, SATA почват от NForce дъната. Просто съм нямал дъно с чип КТ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Аз съм с 320 ГБ сийгейт-ка САТА2 (реални 309 ГБ), супер доволно хардче! Мисля, че е най-доброто като цена на гигабайт Link to comment Share on other sites More sharing options...
mureto Posted August 18, 2007 Author Share Posted August 18, 2007 Благодаря за отзивите.Сигурно Сийгейта ще взема тези дни като се опарича Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Не съм съгласен, смятам че WD са втори, макар хитачито в последно време да произвеждат доста хубава стока (Японки кво искаш) Много правилно ги е подредил човека.Аз съм имал от почти всички от тея марки но най-доволен останах от Сийгейта.Сега съм с Хитачи 320 ГБ и единствения му минус спрямо същата големина Сийгейт е шума.Малко е по-шумен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Аз ли съм единствения който знае че има опция на Хитачи-то да се направи абсолютно безшумен и там да се разбие този мит че Сийгейт са по тихи ? Плюс тва заводско двата диска издават различен шум спрямо един друг така че не може да се прецени кой е по тих от двата освен ако не се замери с уред. Аз ползвам хитачи на работата и за 5 години вече нонстоп писане и шарене по тях никой не е поддал все още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 акустик опцията на хитачитата наистина е съпер, но ако е активирана, не може да се сравнява с трансфера на seagete... 320GB 7200.10 Seagate S-ATA II e най- добрия хард на пазара в момента в категория цена/качество! п.с. в момента използвам 2х250-ки хитачи с-ата2 и нямам оплаквания ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Е хубаво как са пуска тая опция моя е точно 320 ГБ САТА2 16 МБ буфер ама ручи много по-здраво от Сийгейт и избщо не съм забелязал да е по-бърз трансфера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Hitachi Feature Tool v2.06 Чети внимателно като буутнеш. Иначе не съм тествал дали трансфера пада ако го намалиш така че коментар не мога да направа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 KT400 има сата - Asrock K7VT4APro - sata/agp/lan/sb/ide... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Аз също съм с 320 Gb Hitachi 16 MB SATA2 и не мога да кажа абсолютно нищо лошо за харда. Супер доволен съм. Даже не знаех, че има опция да е безшумен, но на мен така или иначе не ми се вижда особено шумен. Все пак ще я пробвам тая програмка довечера, макар че основния шум не ми е от харда, а от 5-те вентилатора в кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 От 3 дни съм с Seagate 250GB 7200.10 16MB SATA2 и мога да се похваля че по-голяма грешка не съм правил на скоро. Дръчни колкото си иска, грее повече от хитачито което имах преди това то беше с почти същите параметри само разликата е че то беше с 8 МБ кеш и най-интересното е че чат-пат издава звук който мяса на задиране и удряне от страна на главата и усещам че някой ден мога да се събудя без хард но естесвено не може да бъде върнат защото не е изпляскал а когато изпляска всичките ми фаилове ще дадат фераи сега трябва да си купя около 50 DVD-та за да не си изгубя всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 KT400 има сата - Asrock K7VT4APro - sata/agp/lan/sb/ide... LINK дай да говорим за дъна - не за тези недоразумения AsRock даже наскоро видях че са направили поредното си извращение 478 с PCI-Ex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 абе то разлика между един хард ата 133 и сата почти няма. нали съм правел тестове на стария макстор и съм го сравнявал със сата хардове. разликата е в рамките на 10мб/сек. за сата 2 вече е по-чувствителна и сегашния ми хард прави около 65-70мб/сек, което е с около 25-30мб повече от ата-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 абе то разлика между един хард ата 133 и сата почти няма. нали съм правел тестове на стария макстор и съм го сравнявал със сата хардове. разликата е в рамките на 10мб/сек. за сата 2 вече е по-чувствителна и сегашния ми хард прави около 65-70мб/сек, което е с около 25-30мб повече от ата-та Т.е. ако е както го казваш: 70мб при сата2 срещу 45 при ATA - това си е над 150% разлика в полза на сата2-то... пък и новите само сата2 ги правят, така че ако е АТА ще е по-стар модел та не само трансфера ще е по-добър на сата-та.. ама ако не го поддържа старото дъно - гориш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 .. ама ако не го поддържа старото дъно - гориш... Чак пък да гори....просто на определени моменти няма да може да оползотвори максимума на хардовете...но тези моменти не са много чести за щастие. На единия си компютър с дъно ASUS P4P800 имам поддръжка само на първо поколение S-ATA, но работя без проблем с 2 Сийгейта от най-новите. Съмнява ме да минавам 150 Мб/сек. доста често (ако изобщо ги стигам)...понеже дори не са в райд... Хубавото на новите дискове (не само на тези с перпендикулярния запис) е, че имат по-добри показатели от старите поколения. На същия този компютър преди имах 2 Сийгейта от първо поколение - правих им подробни тестове, същото направих и като взех новите - няма да казвам с колко беше по-добър трансфера на новите. Предполагам, че с едно съвременно дъно поддържащо S-ATAII, разликата ще е още по-голяма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Аз ще ви кажа ква е разликата. 2 диска в раид0 (Hitachi ) SATA ако правят ~7500т. на бенчмарк, то 2 диска в раид0 (пак Hitachi) с отворен 3Mbit трансфер SATA2 правят ~9000т. И все пак ако дъното не ти подържа SATA2 можеш спокойно да си купиш такъв диск и да си го ползваш и пак ще е малко по бързичък от старите бракми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Чак пък да гори....просто на определени моменти няма да може да оползотвори максимума на хардовете...но тези моменти не са много чести за щастие. Ами ако дъното не поддържа SATA изобщо би ли ми казал къде точно ще "ръгне" кабела? Щото АТА кабела е доста по-широк и не влиза в дисковете, не че SATA кабела с много напън няма да успееш да го навреш някъде ама няма да работи отсега ти казвам На единия си компютър с дъно ASUS P4P800 имам поддръжка само на първо поколение S-ATA, но работя без проблем с 2 Сийгейта от най-новите. Съмнява ме да минавам 150 Мб/сек. доста често (ако изобщо ги стигам)...понеже дори не са в райд... 150mb/sec не съм видял да вади досега някой диск. SATA2 интерфейсът поддържа допълнителни команди и оттам идва и една част от ускорението, иначе и като SATA1 може да си го ползваш не е чак толкова голяма загубата. Някои дискове имаха проблеми с това но обикновено има някакъв джъмпер за режим на съвместимост. Хубавото на новите дискове (не само на тези с перпендикулярния запис) е, че имат по-добри показатели от старите поколения. На същия този компютър преди имах 2 Сийгейта от първо поколение - правих им подробни тестове, същото направих и като взех новите - няма да казвам с колко беше по-добър трансфера на новите. Предполагам, че с едно съвременно дъно поддържащо S-ATAII, разликата ще е още по-голяма... Чак пък голяма... Аз пробвах с 4 диска и отикрих че когато ги включа на външен контролер разликата е близо 2на спрямо дъното (раид0) и това на контролера. Дъното над 150-180мб/сек не вадеше с 4 диска, външния изкара почти 2но. Сега съм с 6 от които 1 е за контролна сума и правя около 350-360мб/сек трансфер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.