Optimus Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Моето и на сестра ми РС-тата са вързани в мрежа. Нета ми идва по кабелен модем, връзката е share-ната и с втора лан-карта съм вързан със сестрата, така че от мене отива нет трафик и при нея. Наскоро поради незнайни за мен причини нещо се прецака. При мен всичко е наред, нямам никакви оплаквания. Но при нея достъпът е някак си ограничен - ъпдейтва се антивирусната, но никакъв месинджър не може да се свърже, а браузъра не отваря никакви други страници освен Google и пряко свързани с Google страници. След пълна преинсталация на нейния компютър проблемът отново беше на лице, което ме наведе на мисълта, че нещо при мен не е наред. Вързахме модема директно към нейното РС и тогава при нея достъпът до нета си беше напълно наред. Разглеждах настройките на мрежата, но не открих никаква видима причина за проблема. Единственото, което ми идва на ум - преди няколко дни бях качил Kaspersky AntiVirus за малко - трябваше ми да сканирам РСто с друг софтуер за да "чуя второ мнение по въпроса". След като приключих деинсталирах Kaspersky и отново си инсталирах старата програма. Съмнявах се дали Kaspersky не ми е затворил някакви портове или нещо от сорта, качих го отново, разгледах внимателно всички опции и какво ли не, но отново без резултат. Имате ли някакви идеи къде може да се корени проблема и предложения как да се справя с него? Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Нещо по firewall-а да е пипано? Предполагам, че вече си опитал да отвориш неотварящите се страници с изключена стена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 а DNS -ите видя ли ги как са, променяни ли са? какви Ип-та си задал, махни всички firewall-и и пробвай пак на ново да направиш мрежата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 а DNS -ите видя ли ги как са, променяни ли са? какви Ип-та си задал, махни всички firewall-и и пробвай пак на ново да направиш мрежата... To ako nqmashe DNS-i nqma da i otvarq nito google nito da i update-va antiviriqta Kak si napravil vytreshnata mreja. V smisyl s nqkakyv dopylnitelen soft li i davash net ili s windowskata nastroika za mrejata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Един друг колега от форума имаше подобен проблем с нет на 2 машини през гигабит. има скайп и нищо друго. пробвай само с уиндоуския шеринг за нета - от 2рата ланка с вътрешни айпи адреси без стена, без прокси.. Заявките от 2те машини излизат с различни ttl-та и това се засича от евроком, а и от визио.. Преди в офиса бяхме на визио с шернат нет на другите машини след главната, и имаше нет за известно време и после ... нищо... оттогава - 50-на лева инвестиция за един TP-link рутер всичко е ток и жици . Ако искаш все пак пробвай със Керио - преди време пуснахме такава на един познат и няма проблем (поне не се е обаждал де.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted August 19, 2007 Author Share Posted August 19, 2007 Единствения firewall който ползвам, е Уиндоус-кия. След като го изключих нет имаше и на двата компютъра. Но след известно време нета спря и при мен, и при нея. Рестартиране на модема или repair на връзката и т.н. - нищо не помага. След рестартиране на моето РС нета тръгва отново. И след известно време, примерно 2 или 3 часа - отново се случва същото - нета спира и се връща ако рестартирам. При включен файъруол не ми спира нет, но тогава пък нет няма при сестрата... Идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Казаха ти го хората. Купи си хардуерен рутер или си сложи софтуер за рутиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Казаха ти го хората. Купи си хардуерен рутер или си сложи софтуер за рутиране. Имаш право...и аз доста време се мъчих в конфигурирането на 2-3 компа, като единият подаваше връзката по-нататък, но дори и след установяване на стабилна връзка, първият трябваше винаги да е включен, да подава връзката....и след като взех рутер се родих...никакви настройки между компютрите, никакви настройки на модема...рутерът се грижи за всичко и животът стана песен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.