Jump to content
BulForum.com

LAN проблем

Recommended Posts

Моето и на сестра ми РС-тата са вързани в мрежа. Нета ми идва по кабелен модем, връзката е share-ната и с втора лан-карта съм вързан със сестрата, така че от мене отива нет трафик и при нея.

Наскоро поради незнайни за мен причини нещо се прецака. При мен всичко е наред, нямам никакви оплаквания. Но при нея достъпът е някак си ограничен - ъпдейтва се антивирусната, но никакъв месинджър не може да се свърже, а браузъра не отваря никакви други страници освен Google и пряко свързани с Google страници. След пълна преинсталация на нейния компютър проблемът отново беше на лице, което ме наведе на мисълта, че нещо при мен не е наред. Вързахме модема директно към нейното РС и тогава при нея достъпът до нета си беше напълно наред. Разглеждах настройките на мрежата, но не открих никаква видима причина за проблема.

Единственото, което ми идва на ум - преди няколко дни бях качил Kaspersky AntiVirus за малко - трябваше ми да сканирам РСто с друг софтуер за да "чуя второ мнение по въпроса". След като приключих деинсталирах Kaspersky и отново си инсталирах старата програма. Съмнявах се дали Kaspersky не ми е затворил някакви портове или нещо от сорта, качих го отново, разгледах внимателно всички опции и какво ли не, но отново без резултат.

Имате ли някакви идеи къде може да се корени проблема и предложения как да се справя с него?

Благодаря предварително!

а DNS -ите видя ли ги как са, променяни ли са? какви Ип-та си задал, махни всички firewall-и и пробвай пак на ново да направиш мрежата...

а DNS -ите видя ли ги как са, променяни ли са? какви Ип-та си задал, махни всички firewall-и и пробвай пак на ново да направиш мрежата...

To ako nqmashe DNS-i nqma da i otvarq nito google nito da i update-va antiviriqta :)

Kak si napravil vytreshnata mreja. V smisyl s nqkakyv dopylnitelen soft li i davash net ili s windowskata nastroika za mrejata?

Един друг колега от форума имаше подобен проблем с нет на 2 машини през гигабит. има скайп и нищо друго. пробвай само с уиндоуския шеринг за нета - от 2рата ланка с вътрешни айпи адреси без стена, без прокси..

Заявките от 2те машини излизат с различни ttl-та и това се засича от евроком, а и от визио.. Преди в офиса бяхме на визио с шернат нет на другите машини след главната, и имаше нет за известно време и после ... нищо... оттогава - 50-на лева инвестиция за един TP-link рутер всичко е ток и жици :).

Ако искаш все пак пробвай със Керио - преди време пуснахме такава на един познат и няма проблем (поне не се е обаждал де.).

Единствения firewall който ползвам, е Уиндоус-кия.

След като го изключих нет имаше и на двата компютъра.

Но след известно време нета спря и при мен, и при нея. Рестартиране на модема или repair на връзката и т.н. - нищо не помага. След рестартиране на моето РС нета тръгва отново. И след известно време, примерно 2 или 3 часа - отново се случва същото - нета спира и се връща ако рестартирам.

При включен файъруол не ми спира нет, но тогава пък нет няма при сестрата...

Идеи? :unsure:

Казаха ти го хората. Купи си хардуерен рутер или си сложи софтуер за рутиране.

Имаш право...и аз доста време се мъчих в конфигурирането на 2-3 компа, като единият подаваше връзката по-нататък, но дори и след установяване на стабилна връзка, първият трябваше винаги да е включен, да подава връзката....и след като взех рутер се родих...никакви настройки между компютрите, никакви настройки на модема...рутерът се грижи за всичко и животът стана песен. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...