thc Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 kato se opitvam da si set-na root parola s mysqladmin -u root passwordmi kazva che ne moga da se connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (111) niakoi znae li zashto stava taka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 А дали mysqld е стартиран?Пробвай "/etc/init.d/mysqld start" Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted January 17, 2004 Author Share Posted January 17, 2004 mysqld e napraven da se startira sus zarejdaneto na sistemata no pri opita da se startira mi kazva "mysqld ended" ?!kakvo shte znachi tova,che ne moje da mi se startira daemon-a li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 mysqld e napraven da se startira sus zarejdaneto na sistemata no pri opita da se startira mi kazva "mysqld ended" ?!kakvo shte znachi tova,che ne moje da mi se startira daemon-a li? Имаш някакъв проблем с конфигурацията. Най-добре погледни в /var/log/messages и /var/log/mysqld.log за съобщения за грешки, свързани с mysqld Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 Мда, няма какво друго да е освен проблем с конфигурацията на mysqld, може да погледнеш /etc/my.cnf макар че там няма кой-знае какво за гледане Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted January 17, 2004 Author Share Posted January 17, 2004 v logovete na mysql-a nai chesto sreshtanoto msg e: 040118 0:42:59 Fatal error: Can't open privilege tables: Can't find file: './mysql/host.frm' (errno: 13)niakoi ako moje da go prevede..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 17, 2004 Share Posted January 17, 2004 niakoi ako moje da go prevede..? Neshto si precakal bazata mysql. host.frm e chast ot bazata mysql, koiato se zanimava s osnovni neshta kato authentication da rechem Ako neshto si ia zatril, shte triabva da instalirash mysql nanovo. Ako ne e tova, to imash problem s basedir. Vij v /etc/my.cnf za red basedir=/var/lib ili neshto podobno. Sled tova pogledni dali tam ima mysql dir i dali v neia vsichko e OK (vsiaka baza e v otdelna dir). Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted January 18, 2004 Author Share Posted January 18, 2004 10x all opravih se,problema mi e bil neoptinostta s MySQL-a,sega uspiah da pusna MySQL servera properly a sushto i prilojenieto za koeto mi triabvashe. Niakoi znae li s koia opcia na Apache-to da mahna vuzmojnostta da mi se list-vat direktoriite v web servera?V smisal da se vijdat samo *.html ili *.php bez da se vijdat ostanalite neshta v tazi direktoria Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted January 21, 2004 Share Posted January 21, 2004 Принципно от тук се on/off -ва това за което питаш (листването) # # This may also be "None", "All", or any combination of "Indexes", # "Includes", "FollowSymLinks", "ExecCGI", or "MultiViews". # # Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All" # doesn't give it to you. # # Options Indexes FollowSymLinks MultiViews Options Indexes според зависи дали последния ред "Options Indexes" е коментиран или не се определя дали да е изключено или включено листването. Що се отняся до това какви файлове да се интерпретират се описват в тази част # DirectoryIndex: Name of the file or files to use as a pre-written HTML # directory index. Separate multiple entries with spaces. # <IfModule mod_dir.c> DirectoryIndex index.html index.php index.htm default.htm </IfModule> но тези настройки са в httpd.conf и се отнасят глобално за целия Апач сървър. За по детайлна настройка се използва access.conf Ами това е от мен надявам се да съм помогнал .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 10x all opravih se,problema mi e bil neoptinostta s MySQL-a,sega uspiah da pusna MySQL servera properly a sushto i prilojenieto za koeto mi triabvashe. Niakoi znae li s koia opcia na Apache-to da mahna vuzmojnostta da mi se list-vat direktoriite v web servera?V smisal da se vijdat samo *.html ili *.php bez da se vijdat ostanalite neshta v tazi direktoria Моя проблем също е такъв: root@darkstar:/var/log# /usr/bin/mysqladmin -u root password "парола"/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (111)' и аз съм неопитен, но така и не можах да разбера как да оправя този проблем. Нямам файл /var/log/mysqld.log както е написал Godfather, а във /var/log/messages не пише нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Трябва да намериш къде ти се намира файла, и да направиш символичен линк към мястото където го търси mysql client-а. Пробвай нещо от рода на "find /var | grep mysql | grep sock" за да ти извади къде в /var го имаш тоз' файл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 10x all opravih se,problema mi e bil neoptinostta s MySQL-a,sega uspiah da pusna MySQL servera properly a sushto i prilojenieto za koeto mi triabvashe. Niakoi znae li s koia opcia na Apache-to da mahna vuzmojnostta da mi se list-vat direktoriite v web servera?V smisal da se vijdat samo *.html ili *.php bez da se vijdat ostanalite neshta v tazi direktoria Може да ти е по-лесно да chmod-неш файловете, които не искаш да имат външен достъп през HTTP. Дори и листнати те не вършат работа през аpache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.