Jump to content
BulForum.com

MySQL vupros

thc

Recommended Posts

kato se opitvam da si set-na root parola s

mysqladmin -u root password
mi kazva che ne moga da se connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (111) :wacko:

niakoi znae li zashto stava taka?

А дали mysqld е стартиран?Пробвай "/etc/init.d/mysqld start"

mysqld e napraven da se startira sus zarejdaneto na sistemata no pri opita da se startira mi kazva "mysqld ended" ?!kakvo shte znachi tova,che ne moje da mi se startira daemon-a li?

Имаш някакъв проблем с конфигурацията. Най-добре погледни в /var/log/messages и /var/log/mysqld.log за съобщения за грешки, свързани с mysqld ;)

Мда, няма какво друго да е освен проблем с конфигурацията на mysqld, може да погледнеш /etc/my.cnf макар че там няма кой-знае какво за гледане:)

v logovete na mysql-a nai chesto sreshtanoto msg e:

040118  0:42:59  Fatal error: Can't open privilege tables: Can't find file: './mysql/host.frm' (errno: 13)
niakoi ako moje da go prevede..?

niakoi ako moje da go prevede..?

Neshto si precakal bazata mysql. host.frm e chast ot bazata mysql, koiato se zanimava s osnovni neshta kato authentication da rechem ;)

Ako neshto si ia zatril, shte triabva da instalirash mysql nanovo.

Ako ne e tova, to imash problem s basedir. Vij v /etc/my.cnf za red basedir=/var/lib ili neshto podobno. Sled tova pogledni dali tam ima mysql dir i dali v neia vsichko e OK (vsiaka baza e v otdelna dir).

10x all :)

opravih se,problema mi e bil neoptinostta s MySQL-a,sega uspiah da pusna MySQL servera properly a sushto i prilojenieto za koeto mi triabvashe.

Niakoi znae li s koia opcia na Apache-to da mahna vuzmojnostta da mi se list-vat direktoriite v web servera?V smisal da se vijdat samo *.html ili *.php bez da se vijdat ostanalite neshta v tazi direktoria

Принципно от тук се on/off -ва това за което питаш (листването)

#
# This may also be "None", "All", or any combination of "Indexes",
# "Includes", "FollowSymLinks", "ExecCGI", or "MultiViews".
#
# Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All"
# doesn't give it to you.
#
#    Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
   Options Indexes

според зависи дали последния ред "Options Indexes" е коментиран или не се определя дали да е изключено или включено листването.

Що се отняся до това какви файлове да се интерпретират се описват в тази част

# DirectoryIndex: Name of the file or files to use as a pre-written HTML
# directory index.  Separate multiple entries with spaces.
#
<IfModule mod_dir.c>
   DirectoryIndex index.html index.php index.htm default.htm
</IfModule>

но тези настройки са в httpd.conf и се отнасят глобално за целия Апач сървър.

За по детайлна настройка се използва access.conf

Ами това е от мен надявам се да съм помогнал .... :)

• 1 year later...

opravih se,problema mi e bil neoptinostta s MySQL-a,sega uspiah da pusna MySQL servera properly a sushto i prilojenieto za koeto mi triabvashe.

Niakoi znae li s koia opcia na Apache-to da mahna vuzmojnostta da mi se list-vat direktoriite v web servera?V smisal da se vijdat samo *.html ili *.php bez da se vijdat ostanalite neshta v tazi direktoria

Моя проблем също е такъв:

root@darkstar:/var/log# /usr/bin/mysqladmin -u root password "парола"

/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed

error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (111)'

и аз съм неопитен, но така и не можах да разбера как да оправя този проблем.

Нямам файл /var/log/mysqld.log както е написал Godfather, а във /var/log/messages не пише нищо.

Трябва да намериш къде ти се намира файла, и да направиш символичен линк към мястото където го търси mysql client-а.

Пробвай нещо от рода на "find /var | grep mysql | grep sock" за да ти извади къде в /var го имаш тоз' файл.

Може да ти е по-лесно да chmod-неш файловете, които не искаш да имат външен достъп през HTTP. Дори и листнати те не вършат работа през аpache.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...