djadomraz Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Някой има ли наблюдения над тези: http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2716 http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2718 http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2717 разликата в цената не е голяма, онзи малкия ме кефи на външен вид ама то е по-важно да върши работа отколкото да изглежда добре... Та кой смятате е най-добре да си вземе човек от тези 3те? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Въпрос на вкус. По външен вид Вътрешно са абсолютно еднакви. SirF III чипсета работи доста читаво и точно. Бих взел модела със средната цена заради дизайна. Най-скъпия предполага по-малка антена => по неефективна. Работи прекрасно с телефони и J2ME програмки Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 Въпрос на вкус. По външен вид Вътрешно са абсолютно еднакви. SirF III чипсета работи доста читаво и точно. Бих взел модела със средната цена заради дизайна. Най-скъпия предполага по-малка антена => по неефективна. Работи прекрасно с телефони и J2ME програмки Там е работата че в GET.bg М1000-та е доста по-скъп от 236-цата... затова и питах. Като параметри са общо взето еднакви... та се надявах на някой с лични наблюдения да се изкаже Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Някой има ли наблюдения над тези: http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2716 http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2718 http://www.orderbg.com/index.php?main_page...roducts_id=2717 разликата в цената не е голяма, онзи малкия ме кефи на външен вид ама то е по-важно да върши работа отколкото да изглежда добре... Та кой смятате е най-добре да си вземе човек от тези 3те? Аз ползвам 236 и съм много доволен! Той и 240 са със SiRF Star III чип но от 2-та избрах 236 заради по големите размери - респективно по голямата батерия /която между другото е съвместима с повечето нокии Също така на 240-то не забелязах да може да му се сменя батерията - ако евентуално се прецака! М1000 е със някакъв MT3318 чип а на сайта са го объркали най вероятно че е със SiRF Star III - от там идва и по ниската му цена. нямам наблюдения върху него все още ЕДИТ: понеже навсякъде в БГ сайтовете е писан със SiRF Star III чип ЕТО сайта ная производителя където си пише че е с MT3318 чип! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Същия чипсет е... Имам опит с II и III още преди да излязат Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Същия чипсет е... Имам опит с II и III още преди да излязат Излезна с мнение!!! Разбрахме че имаш опит и че е същия чипсет, като 2-то не го разбирам. Кое и кое са с "същия чипсет", ако имаш в предвид MT3318 и SiRF Star III - защо са със различни параметри приемниците? Дай малко повече инфо като имаш опит - ще е от полза и на търсещият а и на нас интересуващите се Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 М1000 е със някакъв MT3318 чип а на сайта са го объркали най вероятно че е със SiRF Star III - от там идва и по ниската му цена. нямам наблюдения върху него все още Май май като гледам не съм си написал домашното Сега виждам че от сайта на holux този е най-новия, траква до 32 сателита, добър приемник има щом чувствителността му е до -159dBm... Явно този ще е след като е и по-нов модел от 236-цата... въпреки че като гледам и другия ще ми върши работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Май май като гледам не съм си написал домашното Сега виждам че от сайта на holux този е най-новия, траква до 32 сателита, добър приемник има щом чувствителността му е до -159dBm... Явно този ще е след като е и по-нов модел от 236-цата... въпреки че като гледам и другия ще ми върши работа Днес се заиграх с М1000 - определено не е добра покупка според мен! дава разлика 10-на метра от реалното местоположение - което не е така при 236! Това, че траква до 32 сателита не е никаква екстра - доколкото забелязах /не съм си го поставял за задача/ и 2-та хващат не повече от 7-8 - явно няма повече "отгоре" Като извод от тестването ми на 2-та приемника - определно 236 е доста по добра покупка, но всеки сам си преценява за себе си Успех в покупката Редакция: Забравих да спомена и няколко добри думи за М1000 - зацепва много по-бързо от 236-цата, ако не се лъжа така пишеше и на сайта на производителя, но след като тръгнат веднъж - няма разлика Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Излезна с мнение!!!Разбрахме че имаш опит и че е същия чипсет, като 2-то не го разбирам. Кое и кое са с "същия чипсет", ако имаш в предвид MT3318 и SiRF Star III - защо са със различни параметри приемниците? Дай малко повече инфо като имаш опит - ще е от полза и на търсещият а и на нас интересуващите се Не си позволявам да ръся квалификации по хора, които нито познавам, нито знам какъв опит имат. Мнението ми са двата чипсета е, че всъщност вътре са едни и същи. Абсолютно еднакви параметри. Познавайки достатъчно добре приомите на китайските производители съм 100% сигурен, че това е копие на тройката. Отдавна, ама много отдавна съм стигнал до извода, че осем канала са предостатъчни за да поберът видимите сателити едит: Някой обърна ли внимание на тези простотии: Скорост: 36 м/сек( 1000 възела ) max Ускорение: 4G, max Дв-ние при неравен терен: 20 м/сек, max Съвсем ми се объркаха представите за скорост Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamfan Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 с м-1000 съм пътувал из германия с навигация том том 5. никакви разминавания не се получаваха, мтк- чип сета е по-добър и по-прецизен. ама над германия ловеше минимум 12 сателита, а над българия доста по малко. имах преди него друг имаше рарминаване на разтоянията. но всичко зависи каква ти е картата и да си в някоя бяла страна .иначе с две ръце гласувам за м-1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 link, някакво мнение за този ще се ползва с Нокия Е61 или СЕ В850и. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Айде стига сме спорили ей ви кво намерих за двата чипсета: http://seldom.by/show/articles_14 бтв: в Германия и акото им по хубаво мириши И сателитите по на често минават... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamfan Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 eto i ot men edno srawnenie tuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Мда и при теб двата чипсета се държат еднакво. Забележете средноизползваните спътници са 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Същия чипсет е... Имам опит с II и III още преди да излязат Не си позволявам да ръся квалификации по хора, които нито познавам, нито знам какъв опит имат. Извинявай ако съм те обидил, но първото ти мнение беше доста самозванско, което се оказа грешно впечатление, но това се разбра от следващите ти постове! Тези тестове които сте посочили показват, че като характеристики 2-та чипа са близки, но при мен не се получи така използвам ги с NOKIA E50 и tomtom 6 и при мен имаше значителна разлика между 2-та приемника. От 10 кръстовища които минах с М1000 само на 1 ме показа на кръстовището когато си бях на него, в другите случаи или ми казва 20 м по рано че е време да завия, или ми казва че трябва да завия чак след като съм минал кръстовището. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Понякога фактори като неподходящо място на антената, по лоша антена и кофти карта (а българските не са много точни още) влияят върху правилната оценка на чипсет. Дори се случва и период с по-малко видими сателити. Настройките за филтриране, игнориране на сателити под фиксирана елевация спомагат за повишаване на точноста. Използвал съм Мotorola m12 после по евтините на GlobalSAT базирани на Sirf II и сега Sirf III и съм напълно доволен от резултатите и безотказната им работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.