Jump to content
BulForum.com

Проблем с дъно АСРОК 775i65pe

Recommended Posts

Проблем с дъно асрок 775i65pe .

при стартиране на компютъра издава 2 бързи и след това 8 по бавни звукови сигнала като копмпа работи но няма картина на монитора.?

не е от рам,захранване,видео карта-тествал съм.

няма други хардуерни компоненти на ПЦИ слотовете.

Трябва да добавя че от 4-5 ти път компа стартира,после 2-3 пъти може да се рестартира без да има проблеми след което ако за повече време не се включва проблема си остава и пак издава тези сигнали .

Не е от батерията сменена е .

опитах се да флашна биосса обаче тия от АСРОК не са могли да го направят по трудно-какво имам в предвид:

свалям файл от сайта им след което разархивирам качвам 4 файла на дискета след което рестартирам компа , буутвам от дискетата и влизам под дос.от тук пише че трябва да напиша komandata:asrbios 75i65pe2.0 .Но уви , по закона за всеобщата гадост ми дава file erorr 3.

Колеги помагайте .....................?

изчерпах се с идеи.

Потърси в Google "beep codes" или "post beep codes". За по-ограничено търсене си виж и кой BIOS ползваш.

2-те бипкания са, че детектва или е детектнало системата, а 8-те са за видеокартата - не намира видеокартата, проблем със слота, проблем със самото видео, някаква несъвместимост, която се е появила наскоро (в което не вярвам). Пробвай да почистиш слота отвътре - с много тънка отвертчица или пластинка и някакво тънко парцалче полека да избършеш пластинките отвътре. Ако можеш намери и някоя PCI карта.

Имената на файловете правилно ли ги пишеш? asrubios.exe 75i65PE2.00 - да не си пропуснал едната 0 :)

Поздрави

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...