toltek Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Проблем с дъно асрок 775i65pe . при стартиране на компютъра издава 2 бързи и след това 8 по бавни звукови сигнала като копмпа работи но няма картина на монитора.? не е от рам,захранване,видео карта-тествал съм. няма други хардуерни компоненти на ПЦИ слотовете. Трябва да добавя че от 4-5 ти път компа стартира,после 2-3 пъти може да се рестартира без да има проблеми след което ако за повече време не се включва проблема си остава и пак издава тези сигнали . Не е от батерията сменена е . опитах се да флашна биосса обаче тия от АСРОК не са могли да го направят по трудно-какво имам в предвид: свалям файл от сайта им след което разархивирам качвам 4 файла на дискета след което рестартирам компа , буутвам от дискетата и влизам под дос.от тук пише че трябва да напиша komandata:asrbios 75i65pe2.0 .Но уви , по закона за всеобщата гадост ми дава file erorr 3. Колеги помагайте .....................? изчерпах се с идеи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Потърси в Google "beep codes" или "post beep codes". За по-ограничено търсене си виж и кой BIOS ползваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 2-те бипкания са, че детектва или е детектнало системата, а 8-те са за видеокартата - не намира видеокартата, проблем със слота, проблем със самото видео, някаква несъвместимост, която се е появила наскоро (в което не вярвам). Пробвай да почистиш слота отвътре - с много тънка отвертчица или пластинка и някакво тънко парцалче полека да избършеш пластинките отвътре. Ако можеш намери и някоя PCI карта. Имената на файловете правилно ли ги пишеш? asrubios.exe 75i65PE2.00 - да не си пропуснал едната 0 Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Вместо да се ровиш в нета провери в книжката за дъното ги има 99%. Аз ги имам за мойто Но да знаеш че никак не е добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 кое не е добре? какво имаш в книжката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.