AssassiN Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Абе много ми харесва чийзкейка в Билла, просто е перфектен, само дето е скъпичък. Някой да знае как се приготвя? Потърсих в нета, ама там има някакви варианти с печене, а онзи в Билла определено не е печен, а аз искам точно от този чийзкейк да си направя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Абе много ми харесва чийзкейка в Билла, просто е перфектен, само дето е скъпичък. Някой да знае как се приготвя? Потърсих в нета, ама там има някакви варианти с печене, а онзи в Билла определено не е печен, а аз искам точно от този чийзкейк да си направя... Точно тоя от Билла не знам дали ще намериш, ама ето ти няколко варианта без печене от мамешкия форум: 2 пакета бисквити Победа от 170гр ("Ревю" някакво)300 гр орехи на парченца ванилия ромова есенция краве масло - колкото поеме Смилам бисквитите в робот и ги разбърквам с орехите, маслото, ванилията и есенцията. Трябва да не е много мазно, съвсем леко да почне да лепне. Хубаво го сбивам на дъното на съда. крем: 3 сирене Филаделфия 1 заквасена сметана 500мл ванилия захар - на вкус За най-отгоре задължително сладко вишни. Чийзкейка е най-добър, когато поседи в хладилника поне половин ден. Даже предпочитам да го приготвя от предния ден, само сладкото слагам преди сервиране. Или тук. Един малко по-сложен, но пак без печене - постинг 3 И тук - пак. И друг: БАНАНОВ ЧИЙЗКЕЙК 200 г обикновени бисквити 100 г маргарин 300 г пудра захар 250 г извара 1 к. ч. кисело мляко 200 г ананас 2 банана За сметанов топинг: 300 г течна сметана 2 с. л. ликьор пакетче ванилия 120 г смлени орехи Бисквитите се мелят докато станат на трохи. Размесват се с разтопен маргарин и с тях се покрива форма за торта. Изварата се размесва с кисело мляко и пудра захар. Изсиспва се върху блата. Върху изварата се подрежда нарязан ананас и банан. Сметаната се разбива на сняг, размесена с ликьор по избор и ванилия, разпределя се върху плодовете и се поръсва с ореховите ядки. Кейкът трябва да отлежи няколко часа преди консумация И накрая - уж чийзкейк. Сигурна съм, че има хиляди различни рецепти. Аз не съм яла два еднакви. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Бе да не отварям нова тема - някой случайно да знае рецепта за чийзбургера в Макдоналдс Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Бе да не отварям нова тема - някой случайно да знае рецепта за чийзбургера в Макдоналдс Az moga da ti kaja che kiufteto ne se peche. Pravi se na para. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 17, 2007 Author Share Posted August 17, 2007 Mila, мерси много. Тази първата ми изглежда доста сходна, и аз си представях нещо подобно. Още утре ще я пробвам. В понеделник ще постна отзиви Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brotherbear Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Az moga da ti kaja che kiufteto ne se peche. Pravi se na para. как така на пара? аз мислех че е на ония големи котлони.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 тук има доста рецепти от макдоналдс ,но са на английски http://stuffucanuse.com/Macdonald%20recipies.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Az moga da ti kaja che kiufteto ne se peche. Pravi se na para. тук има доста рецепти от макдоналдс ,но са на английски http://stuffucanuse.com/Macdonald%20recipies.htm Благодаря и на двамата По принцип се справям с преводи на английски, ама този ми се опъва. Ще търся човек и ако намеря ще поуст-на. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abacab Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 За Чийзбургера в МакДоналдс : 1 -Pound ground chuck (80% lean) 10 -Small hamburger buns - 80 to 85 процента телешко / 15 to 20 процента мазнини 10 -Hamburger dill slices - Копърови ленти за хамбургери ( досега не съм виждал ) 10 -teaspoons dried, chopped onion - чаени лъжички изсушен, нарязан на ситно лук-крумид McDonald's® Hamburger Seasoning - за соса Mustard, Ketchup ....and ..... waxed paper - горчица, кетчуп ........и....... найлоново фолио ( незнам защо, най-вероятно за оформяне на бъргъра ) The Hamburger Seasoning: За бъргера 4 Tablespoons salt - 4 кафени лъжички сол 2 Tablespoons Accent (msg) - 2 кафени лъжички есенция ( МСГ е сол, лимонена киселина и глутамин ) ползва се в щатите. Можеш да си вземеш барбекю подправка, по-добре става 1 teaspoon ground black pepper - 1 чаена лъжичка черен пипер 1/4 teaspoon onion powder - четвърд лъжичка сушен лук на прах Mix all ingredients well in a spice shaker with big enough holes to allow pepper to flow. Makes about 3 ounces. Use on ALL McDonald's hamburgers. (unless you're allergic to msg, then just use salt and pepper.) Слагате всичко в мелачка и мелита да може да излиза и пипера, нестрит на ситно. Получава се за около 3 бъргера. Ами общо взето тва е. Аз съм го пържил бъргера и стана идеален. Бон апетитЪ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.