Jump to content
BulForum.com

Чийзкейк


Recommended Posts

Абе много ми харесва чийзкейка в Билла, просто е перфектен, само дето е скъпичък. Някой да знае как се приготвя? Потърсих в нета, ама там има някакви варианти с печене, а онзи в Билла определено не е печен, а аз искам точно от този чийзкейк да си направя...

Link to comment
Share on other sites

Абе много ми харесва чийзкейка в Билла, просто е перфектен, само дето е скъпичък. Някой да знае как се приготвя? Потърсих в нета, ама там има някакви варианти с печене, а онзи в Билла определено не е печен, а аз искам точно от този чийзкейк да си направя...

Точно тоя от Билла не знам дали ще намериш, ама ето ти няколко варианта без печене от мамешкия форум:

2 пакета бисквити Победа от 170гр ("Ревю" някакво)

300 гр орехи на парченца

ванилия

ромова есенция

краве масло - колкото поеме

 

Смилам бисквитите в робот и ги разбърквам с орехите, маслото, ванилията и есенцията. Трябва да не е много мазно, съвсем леко да почне да лепне.

Хубаво го сбивам на дъното на съда.

 

крем:

3 сирене Филаделфия

1 заквасена сметана 500мл

ванилия

захар - на вкус

 

За най-отгоре задължително сладко вишни.

 

Чийзкейка е най-добър, когато поседи в хладилника поне половин ден. Даже предпочитам да го приготвя от предния ден, само сладкото слагам преди сервиране.

Или тук.

Един малко по-сложен, но пак без печене - постинг 3

И тук - пак.

 

И друг:

БАНАНОВ ЧИЙЗКЕЙК

 

200 г обикновени бисквити

100 г маргарин

300 г пудра захар

250 г извара

1 к. ч. кисело мляко

200 г ананас

2 банана

За сметанов топинг:

 

300 г течна сметана

2 с. л. ликьор

пакетче ванилия

120 г смлени орехи

 

Бисквитите се мелят докато станат на трохи. Размесват се с разтопен маргарин и с тях се покрива форма за торта.

Изварата се размесва с кисело мляко и пудра захар. Изсиспва се върху блата.

Върху изварата се подрежда нарязан ананас и банан.

Сметаната се разбива на сняг, размесена с ликьор по избор и ванилия, разпределя се върху плодовете и се поръсва с ореховите ядки.

Кейкът трябва да отлежи няколко часа преди консумация

И накрая - уж чийзкейк.

Сигурна съм, че има хиляди различни рецепти. Аз не съм яла два еднакви. Успех! :)

Link to comment
Share on other sites

Бе да не отварям нова тема - някой случайно да знае рецепта за чийзбургера в Макдоналдс :)

 

Az moga da ti kaja che kiufteto ne se peche. Pravi se na para.

Link to comment
Share on other sites

Mila, мерси много. Тази първата ми изглежда доста сходна, и аз си представях нещо подобно. Още утре ще я пробвам. В понеделник ще постна отзиви :D

Link to comment
Share on other sites

Az moga da ti kaja che kiufteto ne se peche. Pravi se na para.
тук има доста рецепти от макдоналдс ,но са на английски

http://stuffucanuse.com/Macdonald%20recipies.htm

Благодаря и на двамата :) По принцип се справям с преводи на английски, ама този ми се опъва. Ще търся човек и ако намеря ще поуст-на. :)

Link to comment
Share on other sites

За Чийзбургера в МакДоналдс :

 

1 -Pound ground chuck (80% lean) 10 -Small hamburger buns - 80 to 85 процента телешко / 15 to 20 процента мазнини

 

10 -Hamburger dill slices - Копърови ленти за хамбургери ( досега не съм виждал )

 

10 -teaspoons dried, chopped onion - чаени лъжички изсушен, нарязан на ситно лук-крумид

 

McDonald's® Hamburger Seasoning - за соса

 

Mustard, Ketchup ....and ..... waxed paper - горчица, кетчуп ........и....... найлоново фолио ( незнам защо, най-вероятно за оформяне на бъргъра )

 

 

 

The Hamburger Seasoning: За бъргера

 

4 Tablespoons salt - 4 кафени лъжички сол

 

2 Tablespoons Accent (msg) - 2 кафени лъжички есенция ( МСГ е сол, лимонена киселина и глутамин ) ползва се в щатите. Можеш да си вземеш барбекю подправка, по-добре става

 

1 teaspoon ground black pepper - 1 чаена лъжичка черен пипер

 

1/4 teaspoon onion powder - четвърд лъжичка сушен лук на прах

 

 

 

Mix all ingredients well in a spice shaker with big enough holes to allow pepper to flow. Makes about 3 ounces. Use on ALL McDonald's hamburgers. (unless you're allergic to msg, then just use salt and pepper.)

 

Слагате всичко в мелачка и мелита да може да излиза и пипера, нестрит на ситно. Получава се за около 3 бъргера.

 

 

Ами общо взето тва е. Аз съм го пържил бъргера и стана идеален. :) Бон апетитЪ :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...