Jump to content
BulForum.com

Пълно тестване на хардуер .

Recommended Posts

Кажете някакъв набор от програми или една програма да си тествам хардуера , да видя дали всичко работи коректно .

Компютъра ми е описан в линка на подписа ми .

Преди ми даваше син екран заради усб камерата и е махнах ... вече няма проблем .

Но , сега наскоро ми даде син екран заради видео картата мисля , по време на игра , защо ли се чудя , че нещо не е както трябва .

От фирмата ми казаха , че ако прави проблеми да го заведа за да ми видят рама , защото можело да е от там , но на скоро не е вадило син екран ама искам да тествам целият хардуер .

Може и да е от драйверите , но съм си ги обновил с най-новите и все пак кажете добри програми за тестване и да видя какво ще излезне .

Статистика за "син екран":

Първо извеждане на "син екран" 25.6.2007 г. 02:36:15

Последно извеждане на "син екран" 05.8.2007 г. 22:00:29

Общ брой "сини екрани" 7

Възможно е да ти блокира от температурата на HDD

ExcelStor Technology J8160S 52 °C (126 °F)

Хехехе аз бях писал за температурата и го оправих !

А , нормално ли е видеото да качва 46 , 48 или там някъде , около 45 градуса температура !

При по-топло време се случва да достигне такива температури и ме съмнява !

45 градуса са нищо за видеокарта стига да са коректно отчетени. Тест на рама и на процесора бих ти препоръчал да пуснеш нещо старичко като Prime95, само му свали последната версия. За видеото аз лично предпочитам N-Bench. Не толкова да се тества производителноста, колкото да натовари здраво картата. Prime95 го остави да се върти по-дълго време и му разгледай опциите. Под дълго време имам предвид над 3 часа. Даже най-добре цяла нощ. Говорим за да си на 100% сигурен, че всичко с рама и процесора е пушка. За видеотеста стига да пуснеш два теста един след друг. Ако не изтрещи за тея тестове картата начи е таман.

П.С. Сега като ти погледнах конфигурация не мога да ти кажа за тия новите видеокарти дали има версия на гореспоменатия тест. Ако няма пускай 3D Mark 2-3 пъти последователно.

Какво имаш предвид под "изтрещи" , защото при тея тестове знам , че натоварването е наистина голямо , върху даденият компонент .

N-Bench не е ли безплатна от сайта на амд ?

Щото гледам там има версия 3.1 и май поддържа 8600 !

:)

Пробвай да махнеш тоя стар HDD 20 ГБ, като нищо нещо той да скапва работата на определено време.

Преди имах една стара звукова карта, беше доста стара, и проблематираше компа. Накрая се оказа, че не издържа на PCI скоростта, не знам кво беше товгава, на 48 килохерца забиваше всичко, на 44 работеше доста по-стабилно, а на 22khz не забиваше никога. В БИОС тогаз намалих честотите на шината мисля и заспа..

Да изтрещи, има предвид да даде син екран баш докато товари компонента. То именно под макс. товар е добре да се подложи за няколко часа да се види дали нещо оттам не идва. Макар че и това не е много показателно.

А, и виж точно какво показват сините екрани, на тях определено понякога има доста полезно инфо ;) .

Когато ми даде син екран заради камерата изписа USB_DRIVER и единственото включено усб приложение беше камерата и тази камера е куче марка затва и не смятам да търся проблема в компа .

После след инсталацията на новите драйвери на нвидиа ми показа син екран с надпис nv4disp или нещо от сорта ама зацепих , че е от видеото , но си викам то е от драйверите и за всеки случай сега искам да го тествам . :)

Искам да попитам за програма за тестване на харддиска или просто нещо с което да го натваря много ако някой има идеи да сподели :) Kомпютъра ми работи 24/7 като през 70% от сремето сийдва торенти (~200КБ/с) през останалото време се слуша музика гледат се филми и се ровичка из нета. Конфигурацията е следната: захранване Фортрон 300W PNF;Sempron 3000+; 2x512MB; Hitachi 250GB 8MB SATA2; ATI x300se и една отделна лан-ка 3Com. Та проблема е че на 2-3 седмици само по веднъж компютъра зацикля сам се рестартира достига до пост процедурата където харддиска се забавя звъртането си (около 10 секунди) след което всичко си е наред Виндовза зарежда и всичко си тръгва до сега се е случвало 3 или 4 пъти за последните 3 месеца някой да си има на идея от какво ше идва проблема пробвах да го натоваря с различни програми натоварих него отделно и после цялата конфигурация и няма проблеми. Температуритe са нормални HDD ~38 градуса CPU - 40 - idle и 41 - 46 съответно при натоварване някакви идеи ? Информацията на харда няма къде другаде да се прехвърли за да го форматирам на ниско ниво или по какъвто и да е друг начин така че този вариант отпада.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...